Lokalhistorie

Indholdet om lokalhistorien i Vejby er flyttet til ny hjemmeside

For tilflyttere - gamle Vejby boere må gerne læse med

De fleste tilflyttere har sikkert på et tidspunkt undret sig meget over, hvilket sving folk dog kaldte Salatsvinget!  Når det så er gået op for dem, at der er tale om svinget på Tisvildelejevej mellem Vejby og Lundehuset (Gribskov Lægecenter) er undren ikke blevet mindre. Hvor er salaten - vokser det mellem de store juletræer ?

Tilbage i 1970'erne (gamle Vejby boere må korrigere, hvis forfatteren, som er tilflytter, ikke har styr over de nøjagtige detaljer) var der et salatgartneri istedet for juletræ. Rester af vandingsanlæget kan stadig ses mellem juletræerne

Jeg havde aldrig hørt om kokassebanko eller noget lignende før jeg flyttede til Vejby. Det var et af højdepunkterne under fodboldugen i Vejby omkring 1990. Det gik ud på, at der på sportspladsen blev lavet et område med 100 felter på 1x1 meter, hvorefter en ko blev sluppet løs. Banko vinderen var den, som havde holdt på feltet med kokasse-gevinst! Hvis der findes nogle billeder af den historiske begivenhed skal de så ikke på VejbyNet ?
Comments