Lokalhistorie

Her kan du finde mere om lokalhistorien i Vejby

Facebook - gruppen Helsinge fra før i tiden - masser af gamle billeder og kommentarer (fotoet af Vejby Skole er lånt på gruppen, hvor Kirsten Jørgensen har uploadet det)

P. C skovgaard

 En af Danmarks kendte malere P C Skovgaard voksede op i Vejby og vendte siden tilbage om sommeren for at
male landskabet og livet i Vejby

For tilflyttere - gamle Vejby boere må gerne læse med

De fleste tilflyttere har sikkert på et tidspunkt undret sig meget over, hvilket sving folk dog kaldte Salatsvinget!  Når det så er gået op for dem, at der er tale om svinget på Tisvildelejevej mellem Vejby og Lundehuset (Gribskov Lægecenter) er undren ikke blevet mindre. Hvor er salaten - vokser det mellem de store juletræer ?

Tilbage i 1970'erne (gamle Vejby boere må korrigere, hvis forfatteren, som er tilflytter, ikke har styr over de nøjagtige detaljer) var der et salatgartneri istedet for juletræ. Rester af vandingsanlæget kan stadig ses mellem juletræerne

Jeg havde aldrig hørt om kokassebanko eller noget lignende før jeg flyttede til Vejby. Det var et af højdepunkterne under fodboldugen i Vejby omkring 1990. Det gik ud på, at der på sportspladsen blev lavet et område med 100 felter på 1x1 meter, hvorefter en ko blev sluppet løs. Banko vinderen var den, som havde holdt på feltet med kokasse-gevinst! Hvis der findes nogle billeder af den historiske begivenhed skal de så ikke på VejbyNet ?Gravsten i Vejby

På Vejby kirkegård i Gribskov kommune findes der i hjørnerne mange gamle gravsten. Gravstenene afslører navne og måske årstal, men ellers kan man kun gætte, når man går rundt på kirkegården - hvem var personerne, som ligger der.

Men sådan behøver det ikke at være. Kirkebøger, folketællinger og andre arkivalier er tilgængelige på nettet og lidt gravstens- slægtsforskning afslører detaljer, så selv om ingen måske husker de gamle mere, så kan vi få en ide om deres liv.

På dette link kan man se billeder af gravstenene, læse historier om personerne og finde links til kirkebøger, folketællinger mm.

Comments