Välkommen!

AKTUELLT - BRANDFLYG SOMMAREN 2024

Vill du hjälpa till att spana efter bränder? Uddevalla FK har avtal med KSAK om att flyga brandflyg på en slinga över norra Bohuslän och Dalsland. Brandflyget genomförs med klubbens Cessna 172 och  vid varje flygning deltar en pilot och en spanare. Det är kostnadsfritt att delta i brandflyget,  ingen ersättning utgår till piloter eller spanare, var och en ställer upp med egen tid för att göra en samhällsinsats.

Är du intresserad och vill veta mer?  Skicka mejl till uddevallafk@gmail.com, eller ring Brandflygsansvarig Kent Mattsson 070-757 72 62.

Flyg är en sport för alla

Alla har väl någon gång drömt om att kunna att kunna flyga. Vi har gjort verklighet av våra drömmar, var och en på sitt sätt.

Bland våra medlemmar finns allt från yrkespiloter (som gillar att flyga på fritiden också) till piloter som bara tar en liten stjärtsväng då och då. Vi har även medlemmar som inte flyger alls men som gillar att umgås i den miljö vi har i klubben och och runt vårt flygplan.

 Man måste inte vara någon supermänniska för att bli pilot. Det passar lika bra för alla åldrar (dock minst 16 år för att börja den praktiska utbildningen) och man behöver inte heller vara speciellt stark och det är en fördel om man inte är våghalsig.

Alla som vill är välkomna att komma ut till klubben för att se på vad vi håller på med och prata flyg.

Uddevalla Flygklubb äger en Cessna 172.  Inom klubben finns även mycket aktiva gyrokopterpiloter som kallar sig Västkustens gyrokopterklubb, se vastgyro.se för mer info.  

 

Golfklubben

Vår närmaste granne är Uddevalla golfklubb, det är faktiskt så att flygfältet ligger mitt i golfbanan. Vi tycker det är trevligt med lite aktivitet vid sidan om och hoppas att golfarna tycker detsamma. Vill du börja flyga?

Vill du ta ett PPL-certifikat, vilket krävs för att flyga klubbens Cessna, hänvisar vi till  Trollhättans flygklubb, Flyguppdraget på Backamo,  och flygklubbarna i Göteborg (Aeroklubben och Chalmers flygklubb).

Inom Uddevalla FK bedrivs utbildning för UL-certifikat på gyrokopter, mer information hittar du här.

Vill du ta certifikat för UL (ultralätt) flygplan kan man vända sig till Backamo Flygklubb.

Är det segelflyg som frestar så kan du kontakta Halle Hunnebergs flygklubb i Trollhättan.

I samtliga alternativ är flygutbildningen början till en trevlig och utvecklande hobby. Även om vi inte har utbildning hjälper vi gärna till om du har frågor.