Toiminta


Mukaan toimintaan?

Voit päästä mukaan, jos olet Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäsen ja maksanut yhdistyksen jäsenmaksun. Lisäksi jäsenen edellytetään toimivan killan hyväksi. Ota yhteyttä killan vetäjään - katso Yhteystiedot - niin selviää, mahdutko mukaan (kokoustilamme asettaa rajat jäsenmäärälle).

Vuoden 2015 osallistumismaksu on 30 euroa/kiltalainen.

Kiltailloissa käsitellään tulevia tapahtumia ja muita tilkkuiluun liittyviä ajankohtaisia asioita.

Syyringin kiltailloissa pidetään pöytäkirjaa, joka jaetaan jäsenille sähköpostitse. Pöytäkirjan saa halutessaan paperimuodossa luettavaksi seuraavassa kokouksessa. Jos jäsen ei pääsekään kokoukseen mukaan, killan ajankohtaisista asioista pysyy silti selvillä.

Kiltaillat eivät olisi täydellisiä ilman virvokkeita. Joka illalle on sovittu emäntä, joka paitsi avaa ovet, myös keittää kahvit ja teet kaikille. Emäntä tuo kiltailtaan myös leipomuksiaan ja/tai muuta hyvää.

Show and Tell on kiltaillan jännittävintä antia. Show and Tell -osuudessa jäsenet, joilla on valmiita töitä, nousevat näyttämään työnsä. On mukava nähdä miten jäsenten taidot, värisilmä ja luovuus kehittyvät. Kaikkien töitä tervehditään ilolla, oli kyseessä sitten vasta-alkaja tai asiantunteva taitaja.

Joka syys- ja kevätkauden päätteeksi järjestämme erikoisillan, jossa ei käsitellä virallista ohjelmaa, vaan nautitaan nyyttikestien antimista.

Kiltailtojen teemat ja pajat

Kiltalaisissa on aktiivisia näyttelyissä kävijöitä, jotka myös ikuistavat kamerallaan näyttelytöitä. Heidän ottamiaan kuvia upeista tilkkutöistä voidaan ihailla kiltaillan teemaosiossa.

Teemaosiona on joskus alustus kiinnostavasta aiheesta. Esimerkiksi joku jäsenistä voi kertoa henkilökohtaisesta tilkkuiluhistoriastaan. Kaakelipainannan demo on esimerkki tällaisesta.Aktiviteetit

Helmikuussa 2015 tutustuimme Ylen ompelimoon ja vähän muihinkin paikkoihin. Kävimme esimerkiksi silloin niin ajankohtaisen UMK:n lavasteissa.

Haastetyöt

Toisinaan killan jäsenet kutsutaan tarttumaan haasteeseen. Ohjeet ja määrämitat annetaan haasteen julkistamisen yhteydessä. Määräpäivään mennessä valmiit työt tuodaan kokoukseen ja niistä kootaan näyttely tai kiertävä matkalaukkunäyttely. Haastetyö on upea mahdollisuus koetella luomiskykyä. Valmiit työt pääsevät näytteille, eli haasteeseen tarttuminen on jäsenille mahdollisuus saada töitään julkisesti esille.

Syksyllä 2014 me syyrinkiläiset aloitimme yhteisen urakan eli ompelimme yhdessä upean, valtavan tilkkutyön hyväntekeväisyystarkoitukseen.

Kurssit


Kilta järjestää aika ajoin yksityisiä kursseja. Esimerkkejä ovat kankaan manipulointiin keskittynyt kurssi keväällä 2011, Syyringin leikkilauantai vuonna 2008, sashiko-värjäyskurssi kesällä 2005 ja rasiakurssi syksyllä 2006.

Rasiakurssi


Lehtiä lainaksi

Jäsenet lainaavat mielihyvin toisilleen kirjoja ja lehtiä. Yleensä laina-aikaa on kolme viikkoa (kokouksesta seuraavaan).

Näkyvyys


Syyrinkiläiset ovat perinteisesti tuottaneet juttuja kansalliseen Tilkkulehteen. Tällä tavalla killalle on saatu myönteistä näkyvyyttä. Eikä saa unohtaa niitä kiltalaisia, jotka ovat esiintyneet Tilkkulehdessä menestyttyään kilpailuissa, tai joiden tilkkutyö on muuten päässyt lehteen esille.