Syyrinki - Helsingin tilkkukilta

Helsingin tilkkukilta Syyrinki on tilkkuilun asialla. Tilkkutyöt ovat meille sydämen asia!

Tapaamme kevät- ja syyskaudella noin kolmen viikon välein osoitteessa Töölönkatu 33. Kiltailloissa juttelemme tietenkin tilkkuiluun liittyvistä asioista ja suunnittelemme yhteisiä aktiviteetteja, mutta tärkein osa on Show and Tell. Siinä jokainen saa näyttää valmiin tai valmistumassa olevan tilkkutyönsä. Tekijä saa yleisön spontaanit kommentit ja jokainen saa uusia ideoita. Tilkkutyöt ja tilkkupeitot ovat parhaimmillaan ”elävinä” nähtyinä!

Pilkkukuumetta ja muita oireita -tilkkutyönäyttely

Tilkkutöitämme oli esillä Laakson sairaalan kahvilatilassa 21.3.-20.4.2018. Kuvassa näkyvien vitriinitöiden lisäksi näyttelyssä oli esillä parikymmentä isoa tilkkutyötä.

Haluatko mukaan? Ota yhteyttä!

Syyrinki-kilta on osa Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n toimintaa.

Kiltaillat syksyllä 2022 - päivämäärät tulossa.

Kokouspäivämäärät löydät varmimmin Tilkkuyhdistyksen kalenterista.


Syyrinki-sana tulee ruotsin sanasta "syring", joka tarkoittaa avokärkistä sormustinta.

Katso mitä muuta kuuluu Syyringin kiltatoimintaan

Syyrinkiläiset ompelivat kevään 2022 aikana kymmeniä peittoja Suomeen saapuneille ukrainalaispakolaisille. Suurin osa niistä on lastenpeittoja. Kuvat löytyvät Peitot ukrainalaisille -sivulta.

Kiltalaiset tekevät sekä perinteisiä että moderneja tilkkutöitä ja uniikkeja taidetilkkutöitä. Katso kuvia töistämme: Tilkkutyönäyttelyt ja Matkalaukkunäyttelyt

Syyrinkiläiset toteuttivat yhdessä 2014-2015 hyväntekeväisyyteen lahjoitetun, applikoidun tilkkupeiton. Katso lisää kuvia hyväntekeväisyyspeittoprojektistamme.