- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MySchool

Ημερομηνία δημοσίευσης: Nov 14, 2013 8:34:36 PM

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ MySchool

Συναδέλφισσες-οι

Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο το Υπουργείο επέβαλε την εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος Myschool με την εγκύκλιο που ήρθε χθες, για να εφαρμοστεί σήμερα.

Γίνεται πραγματικότητα η εφιαλτική κατάσταση που αναφέρθηκε από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών στην Πανελλαδική συνάντηση του Απρίλη. Το Myschool θα αποτελέσει ένα πανίσχυρο σύστημα ελέγχου και ένα εργαλείο για την αξιολόγηση. Υπάρχουν πολύπλοκα πεδία τα οποία περιέχουν προσωπικά δεδομένα για παιδιά και εκπαιδευτικούς, ηλεκτρονικοί φάκελοι αξιολόγησης και υποχρεωτική καθημερινή ενημέρωση του συστήματος, η οποία αν δεν γίνει θα υπάρχουν πειθαρχικές διώξεις.

Τη στιγμή που οι υπολογιστές στα Νηπιαγωγεία σέρνονται και οι συνάδελφοι δεν προλαβαίνουν να ανασάνουν, θα χρειαζόμαστε τουλάχιστον μισή ώρα καθημερινά επιπλέον, γι` αυτούς μόνο που γνωρίζουν καλά από υπολογιστές, για την επεξεργασία στοιχείων που τα χρειάζεται το Υπουργείο μόνο για να μας ελέγχει.

Κάναμε προσπάθεια να μιλήσουμε με το Υπουργείο στο συγκεκριμένο τμήμα και μας είπαν να πάρουμε από Δευτέρα, γιατί είναι όλοι σε σύσκεψη. Ενημερώθηκε και η ΔΟΕ και περιμένουμε να πάρει θέση για το θέμα. Θα πρέπει κι εσείς, δια μέσω των Συλλόγων σας, να στείλετε στο Υπουργείο αποφάσεις, μήπως και καταφέρουμε να τους σταματήσουμε.

14-11-2013