Tervetuloa!

Partio on vastavoima “Miks mun pitäis?” ja “Ei kuulu mulle!”-asenteille.

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Siihen osallistuvat pienimmätkin partiolaiset: vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Mitä meidän lippukunnassa tehdään?

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja: Liikutaan luonnossa kävellen, suunnistaen tai vaikkapa lumikenkäillen. Osataan ensiapua ja osallistutaan tapahtumiin lettuja paistaen. Tunnetaan maamerkit ja yövytään partiokämpällä. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.

Liity jäseneksi!

Etsitkö uutta harrastusta, uusia kokemuksia, uusia kavereita? Oletko aina halunnut kokea, mitä se partio on käytännössä? Meitä on moneen lähtöön, sillä joka viides suomalainen on tai on joskus ollut partiossa. Partiotoiminta alkaa elo–syyskuun vaihteessa, mutta mukaan toimintaan pääsee ympäri vuoden.

Voit myös osallistua partion toimintaan aikuisena! Aikuisten rooli on olla tukemassa nuorten toimintaa ja mahdollistamassa sitä. Partiossa aikuisia on sekä vetämässä ohjelmaa pienimmille partiolaisille että tekemässä lyhyitä keikkahommia, esim. retkikuljetuksia. Partio sopii mainiosti myös koko perheen yhteiseksi harrastukseksi, jolloin mukaan pääsevät myös perheen alle kouluikäiset lapset.

Uudet jäsenet voivat ilmoittautua mukaan toimintaan tulemalla käymään tapaamisissamme, soittamalla lippukunnanjohtajalle tai laittamalla vaikkapa sähköpostia.