Ajankohtaista

Äidiltä tyttärille - kantaa ottava konsertti 21.5.2022

Sorja järjestää naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta kantaa ottavan Äidiltä tyttärille -konsertin la 21.5.2022 klo 14.00 ja 16.00 Seinäjoen Nuorisokeskuksessa (Puskantie 3). Sorjan lisäksi konsertissa esiintyvät myös Hyllykallion koulun tyttöjen lauluryhmä Hilmat sekä Jonna Pirttijoki. Kuorojen johtajana toimii Pirjo Kotkaniemi. Konsertin näyttämöllisen kokonaisuuden on ohjannut näyttelijä Sari Jokelin.

Naisten ja tyttöjen oikeudet eivät edelleenkään toteudu Suomessa, saati maailmanlaajuisesti. Korona-pandemia sekä Ukrainan sota seurauksineen aiheuttavat turvattomuutta. Suomi on EU:n toiseksi väkivaltaisin maa naisille. Muita naisten ja tyttöjen kohtaamia epäkohtia ovat esimerkiksi naisten ja miesten palkkaerot, naisten vähäinen osuus päättäjinä tai johtajina sekä tyttöjen tai tyttömäisyyden vähättely.

Konsertin tuotolla tuetaan Etelä-Pohjanmaan Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:n toimintaa. Näin voimme antaa konkreettista apua taholle, joka tukee naisia ja tyttöjä paikallisesti.

Lipun hinta ennakkoon NetTicketin tai INFO Kirjakaupan kautta 19 € ja ovelta ostettuna 20 €.

NetTicket: https://www.netticket.fi/aidilta-tyttarille-konsertti

Konsertti on toteutettu osin Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston apurahan tuella.


Vekseliaukion bileet 2021

Sorjan pienryhmä Vanhojen Seinäjokisten Vekseliaukio bileiden avajaisissa Sorsanpesällä 7.8.2021.

Tilaisuus on avoin kaikille!


Köörikränät 2021

Sorja mukana Etelä-Pohjanmaan Estradi ry:n järjestämissä KööriKränöissä 2021.
'KööriKränöissä kuulijat äänestävät omasta mielestä säväyttävintä ohjelmakokonaisuutta, jonka esittäneestä ryhmästä tulee KööriKränät 2021 voittaja. Äänestys on avoinna 22.-29.5. ja voittaja julistetaan tuloslähetyksessä 30.5. Voittajaryhmä saa Vilma Saarisen suunnitteleman “Kränäkäsi”- palkinnon, sekä yhden studiopäivän Sound Aces -studiolla Seinäjoella!

Tässä tapahtumassa koko Pohjanmaa näköö mihinkä meirän köörit kykenöö!'


Sorjan soiva äitienpäiväkortti

Tilaa Sorjan soiva äitienpäiväkortti! Pidetty Sorjan soiva joulukortti uusiutuu äitienpäiväksi. Sorjan pikkuryhmät käyvät halutessasi tuomassa Sorjan soivan äitienpäiväkortin äidillesi, anopillesi, isoäidillesi tai muun juhlan sankarille sovitusti viikolla 18. Onnittelukäynti voidaan toteuttaa kotiovella tai muussa sovitussa paikassa maskein ja turvavälit huomioiden. Kappaleena tunnelmallinen klassikko Maailma on kaunis, Timo Saarimäen upeana sovituksena. Pienellä keikkapalkkiolla tuet eteläpohjalaisten naisten harrasteryhmän toimintaa. Tiedustelut Sorjan taiteellinen johtaja Pirjo Kotkaniemi p.0400-926400 tai pirjo.kotkaniemi@gmail.com


PERUUTETTU : Sorjani, sisarueni

Sorjani, sisarueni - konsertit peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Sorjani, sisarueni - konsertti pidetään Kalevan Navetan Hugo-salissa 16.4 ja 17.4.2021 voimassaolevien viranomaisrajoitusten mukaan. Monipuolisessa konsertissa kuullaan kappaleita kuoron 10-vuotisen taipaleen varrelta. Kuoroa johtaa Pirjo Kotkaniemi.

Kuva: Taina Renkola

Sorjan soiva joulukortti 2020

Tänä jouluna voit tilata Sorjan soivan joulukortin, joka sisältää sikermän joululauluja pienen ryhmän esittämänä. Jouluinen tervehdys voidaan toteuttaa esimerkiksi yllätettävän kotiovella tai muussa sovitussa paikassa maskit sekä turvavälit huomioonottaen. Ota yhteyttä Sorjan taiteelliseen johtajaan Pirjo Kotkaniemeen p.0400-926400 tai pirjo.kotkaniemi@gmail.com. Pienellä keikkapalkkiolla tuet eteläpohjalaisten naisten harrasteryhmän toimintaa. Osa Sorjan soivan joulukorttikiertueen tuotosta lahjoitetaan Joulupuu-keräykseen!


Joulu 2019

Sorjan konserttikokonaisuus Tulee joulu ilmentää joulun eri tunnelmia. Joulu huokuu rauhaa, toivoa, läheisyyttä ja lapsenmielistä riemua. Toisille joulu on kuitenkin koettelemus yksinäisyyden, surun tai vähävaraisuuden keskellä.

Sorja on nauttinut tanssija Jessi Palovaaran ohjauksesta: kuorografia tukee kappaleiden sanomaa ja vaihtuvia tunnelmia. Koreografia pääsee oikeuksiinsa Seinäjoki-salissa, jossa yleisöllä on nousevan katsomon ansiosta esteetön näköyhteys näyttämölle. Viime jouluna Sorja esitti lähes saman konserttikokonaisuuden seurakuntasalissa. Konsertin ohjelmistoa ja koreografiaa on hieman uudistettu tälle vuodelle.

Konsertti lauantaina 7.12. klo 17.00 Seinäjoki-sali, Kalevankatu 35, Seinäjoki.

Kuoron johto Pirjo Kotkaniemi

Koreografia Jessi Palovaara

Liput ennakkoon 17,50 € / lapset 8 € (16 v ja alle)

https://www.netticket.fi/sorja-tulee-joulu-seinajoki (myös ePassi) Info Kirjakauppa ja Hotel Sorsanpesä

Liput ovelta 20 € / lapset 12 € (käteismaksu ja Smartum-setelit)

Kuva: Graafimo

Kilpailuja 2019

Sorja osallistui kuorojen Grand Prix of Nations -kilpailuun elokuussa 2019. Kilpailu järjestettiin Göteborgissa Ruotsissa. Sorja sai oikeuden osallistua kilpailuun voitettuaan vuonna 2017 Canta al mar -kuorokilpailussa Espanjassa kaksi kategoriaa kultadiplomein. Ennen matkaa Sorja osallistui vielä kesäkuussa Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen, jossa saavutettiin kaksi hopealeimaa.

Sorja palkittiin kansainvälisessä Grand Prix of Nations -kilpailussa hopeatasolla sekä aikuiskuorojen että kansanmusiikin kategorioissa.

Kuva: Teija Pokela


Joulu 2018

Sorjan konserttikokonaisuus Tulee joulu ilmentää joulun eri tunnelmia. Joulu huokuu rauhaa, toivoa, läheisyyttä ja lapsenmielistä riemua. Toisille joulu on kuitenkin koettelemus yksinäisyyden, surun tai vähävaraisuuden keskellä.

Sorja on nauttinut tanssija Jessi Palovaaran ohjauksesta: kuorografia tukee kappaleiden sanomaa ja vaihtuvia tunnelmia. Kuoro on saanut tuttujenkin laulujen tulkintaan uusia näkökulmia. Konsertin kappaleet on valittu laulajien ja yleisön toiveiden mukaan.

Kuoron johto Pirjo Kotkaniemi

Koreografia Jessi Palovaara

Konsertit to 13.12. klo 19.00, pe 14.12. klo 19.00 ja la 15.12 klo 16.00

Seinäjoen seurakuntakeskus, seurakuntasali

Kultaa Espanjasta!

Lokakuussa 2017 Sorja menestyi Canta al mar –kuorokilpailussa Espanjan Calellassa/ Barcelonassa. Interkulturin kuorokilpailuun osallistui yhteensä 33 kuoroa 20 eri maasta. Sorja voitti sekä naiskuorojen sekä hengellisen musiikin sarjan. Kahden kultadiplomin lisäksi Sorja sai oikeuden osallistua kuorojen Grand Prix of Nations eli “MM-kisoihin” seuraavan viiden vuoden aikana.


Tahdon joulun

Ilahduta läheisiäsi Sorjan joululevyllä. Tilaukset info@sorja.fi (15 €). Levyä myydään myös konserttipaikoilla (käteismaksu).


Tampereen Sävel

Kesäkuussa 2017 Sorja saavutti kolme hopealeimaa Tampereen Sävelen kansainvälisessä kuorokatselmuksessa.


Les Belles-Mères, Part III: Waterloo

Naiskuoro Sorja ja FeminaTeatteri valloittavat yhteisesityksellään! NAURUHERMOJA KUTKUTTAVA ESITYS hyvällä musiikilla höystettynä!

Pop-Abbahtava naiseustrilogian päätösosa anopeista, rakkaudella

10.4., 15.4. ja 16.4.2016

Ohjaus ja käsikirjoitus Laura Kivimäki

Kuoron johto Pirjo Kotkaniemi

Lippujen ennakkomyynti Netticketissä ja Etelä-Pohjanmaan Matkailussa

Suositusikäraja 13 vuotta

Sorjan ja FeminaTeatterin yhteisesitys pureutuu anoppien ja miniöiden suhteisiin – kumpikin yhtä parjattuja, kumpikin yhtä tärkeitä naishahmoja elämässä. Vahvojen roolihahmojen värittämässä tarinassa anoppi on menossa naimisiin ja pyytää miniää kaasokseen. Henkilöiden välisten suhteiden ympärille rakentuu tarina, josta katsoja voi löytää yhteyksiä omaan lähipiiriinsä – tai tunnistaa itsensä.

Sorja on koetellut kuoroilmaisun rajoja aiemminkin, ja Abban tunnetuimpien kappaleiden esittäminen yhteistyössä teatteriryhmän kanssa osoittaa kuoron halua kehittää ilmaisuaan yhä moniulotteisemmaksi. Esityksessä kuullaan kymmenkunta suurinta Abba-hittiä, mm. kuorolle varta vasten tehdyt a cappella -sovitukset. Tanssiosuuksien koreografian on tehnyt tanssija Jessi Palovaara, ja säestyksestä vastaa nelimiehinen ammattiorkesteri.

FeminaTeatteri ja Sorja ovat molemmat Seinäjoen kansalaisopiston ryhmiä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun opiston eri esittävän taiteen ryhmät tekevät ison yhteistuotannon. Enimmillään Seinäjoki-salin lavalla nähdään 50 naista.

FeminaTeatterin naiseustrilogian aiemmat osat ovat hCG – Sometimes it’s hard to be a woman (2010), joka kertoi lapsen saamisesta, odotuksesta ja naisista uuden edessä. Toinen osa, Super Women – Yes we Can Can Can! (2012), käsitteli naisia ruuhkavuosissa, työn ja perhe-elämän risteyksissä. Ohjaajana molemmissa toimi Laura Kivimäki. Hän ohjasi myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijoiden esittämän musikaalin Rocky Horror Show (2012).

Vuoden valopilkku 2015

Suomen Naiskuoroliitto myönsi Sorjalle Vuoden valopilkku 2015 -tunnustuksen, joka myönnetään vuosittain kuorolle, joka on toimintavuoden aikana osoittanut olevansa valopilkkuna suomalaisella naiskuorokentällä.


Kuorotellen-katselmus 2016

Huhtikuussa 2016 järjestetty Suomen Viihdekuoroliiton Kuorotellen-kuorokatselmus Ikaalisissa oli arvokas kokemus! Katselmukseen osallistuneet 14 kuoroa jaettiin kulta-, hopea- ja pronssikategorioihin tuomariston pisteytyksellä, joka perustui kuoron sointiin, tekniseen ja taiteelliseen osaamiseen sekä kokonaisvaikutelmaan. Sorja sijoittui kultakategoriaan ja saavutti siten kultaisen sertifikaatin. Sorjan lisäksi kultaa saavutti kaksi muuta kuoroa.

Katselmuksen arvovaltainen ammattilaistuomaristo: Paavo Hyökki, Timo Lehtovaara, Kati Sannelvuo ja Jussi Mattila.


Naiskuoroliiton kuorokatselmus 2015

Maaliskuussa 2015 Sorja osallistui Suomen Naiskuoroliiton 70-vuotisjuhlien yhteydessä järjestettyyn kuorokatselmukseen, josta valittiin seitsemän kuoroa esiintymään Lahden Sibeliustalossa Sibeliuksen 150. juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä konsertissa. Sorjalla oli kunnia tulla valituksi tähän tasokkaaseen joukkoon.


UMK


Helmikuussa 2015 Sorja esiintyi Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailun finaalin avausnumerossa yhdessä Fredin, Hanna Pakarisen ja kahden helsinkiläiskuoron kanssa.Levy

Sorjan ensilevy Tahdon joulun julkaistiin jouluna 2014. Levytilaukset info(at)sorja.fi.

Kuuntele ääninäyte

100 kesää 1000 yötä

Sorja nähtiin marraskuussa 2014 artistivieraana Seinäjoen kaupunginteatterin revyyssä 100 kesää 1000 yötä

Kuorotellen-katselmus 2012

Sorja voitti keväällä 2012 jaetun ensimmäisen sijan Viihdekuoroliiton järjestämissä kuorokilpailuissa Kaarinassa.