Ajankohtaista

Matkaan!

Matkaan! 8.10.2017 klo 16.00, Seinäjoki-sali

Sorja on lähdössä ensimmäiseen ulkomaan kilpailuunsa Canta al mar -kuorotapahtumaan Espanjaan lokakuussa. Osan kilpailuohjelmistostaan Sorja esitti kesäkuussa Tampereen Sävelessä ja sai ilokseen kolme hopealeimaa. Matkaan!-konsertissa kuullaan Sorjan koko kilpailuohjelmisto, jossa kohtaavat mm. herkkyys ja voima, suomalainen sävelkieli ja afrikkalainen rytmi sekä latinan ja swahilin kielet. Ohjelmisto on koottu toivoen sen esittelevän Sorjan osaamista monipuolisesti.

Nuorisokuoro Lauluflikat ja Viihdekuoro Sereno matkustavat joulukuussa Itävaltaan Wienin kansainvälisille Adventinajan kuorofestivaaleille. Kuorot konsertoivat sekä yhdessä että erikseen mm. vanhainkodissa, kirkossa ja Wienin kaupungintalossa. Matka on Lauluflikkojen yhdeksäs ja Serenon toinen ulkomaanmatka. Matkan ohjelmisto koostuu sekä perinteisistä että uusista suomen-, englannin ja latinankielisistä joululauluista. Matkaan!-konsertissa Lauluflikoilta ja Serenolta kuullaan perinteistä ja kevyttä nuoriso- ja sekakuorolle sovitettua ohjelmistoa.                                                                                                                           

Tule lähettämään kuorot matkaan!

Kuorojen johto: Pirjo Kotkaniemi, Mervi Laakso ja Jaakko Laakso 

Varmista paikkasi ja osta lippu ennakkoon!
NetTicket ja Etelä-Pohjanmaan matkailu 17€/lapset 10€ (16 v. ja alle) 
www.netticket.fi/matkaan

Ovelta 20€/lapset 12€ (käteismaksu ja Smartum-setelit)

Laulukartanolla

Laulukartanolla-konsertit

6.5. ja 7.5.2017 klo 17.00 Seinäjoen pääkirjasto Apila

Varmista paikkasi ja hanki lippu ennakkoon: www.netticket.fi/laulukartanolla
NetTicket ja Etelä-Pohjanmaan Matkailu: 10€, lapset 5€ (16-v. ja alle) plus palvelumaksu.
Ovelta: 15 € / 5 €.

Sorja laulaa naisen sielunmaiseman ulos kylille ja kartanoille.

Laulukartanolla-konsertissa kuvataan elämää murehineen ja iloineen, mutta ennen kaikkea löydetään onni arjesta ja ystävyydestä. Konsertti koostuu pääosin Sorjalle ominaisesta uudemmasta kuoromusiikista, jonka juuret ovat syvällä suomalaisessa mullassa. Siinä on ollut hyvä kasvaa ja kasvattaa. Multaa on kasteltu ilon ja surun kyynelillä, kynnetty milloin kiukulla ja sisulla, milloin kateudella, mutta aina siitä on versonut syy laulaa. Välillä on turvauduttu väkeviin loitsuihinkin. 

Sorja on syntynyt Ilokylässä ja laulaa nyt valon taivaalle Laulukartanolla.

Kuoron johto Pirjo Kotkaniemi

Ohjaus Tarja Hemminki
Ilahduta läheisiäsi Sorjan joululevyllä. Tilaukset info@sorja.fi (15 €). Levyä myydään myös konserttipaikoilla (käteismaksu).


Naiskuoro Sorja ja FeminaTeatteri valloittavat yhteisesityksellään! 
NAURUHERMOJA KUTKUTTAVA ESITYS hyvällä musiikilla höystettynä!KOLME ESITYSTÄ!
Su 10.4. ensiesitys klo 15.00
Pe 15.4. klo 19.00
La 16.4. klo 16.00

Pop-Abbahtava naiseustrilogian päätösosa anopeista, rakkaudella
Ohjaus ja käsikirjoitus Laura Kivimäki
Kuoron johto Pirjo Kotkaniemi
Lippujen ennakkomyynti Netticketissä ja Etelä-Pohjanmaan Matkailussa
Suositusikäraja 13 vuotta

Sorjan ja FeminaTeatterin yhteisesitys pureutuu anoppien ja miniöiden suhteisiin – kumpikin yhtä parjattuja, kumpikin yhtä tärkeitä naishahmoja elämässä. Vahvojen roolihahmojen värittämässä tarinassa anoppi on menossa naimisiin ja pyytää miniää kaasokseen. Henkilöiden välisten suhteiden ympärille rakentuu tarina, josta katsoja voi löytää yhteyksiä omaan lähipiiriinsä – tai tunnistaa itsensä.

Sorja on koetellut kuoroilmaisun rajoja aiemminkin, ja Abban tunnetuimpien kappaleiden esittäminen yhteistyössä teatteriryhmän kanssa osoittaa kuoron halua kehittää ilmaisuaan yhä moniulotteisemmaksi. Esityksessä kuullaan kymmenkunta suurinta Abba-hittiä, mm. kuorolle varta vasten tehdyt a cappella -sovitukset. Tanssiosuuksien koreografian on tehnyt tanssija Jessi Palovaara, ja säestyksestä vastaa nelimiehinen ammattiorkesteri.

FeminaTeatteri ja Sorja ovat molemmat Seinäjoen kansalaisopiston ryhmiä. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun opiston eri esittävän taiteen ryhmät tekevät ison yhteistuotannon. Enimmillään Seinäjoki-salin lavalla nähdään 50 naista.

FeminaTeatterin naiseustrilogian aiemmat osat ovat hCG – Sometimes it’s hard to be a woman (2010), joka kertoi lapsen saamisesta, odotuksesta ja naisista uuden edessä. Toinen osa, Super Women – Yes we Can Can Can! (2012), käsitteli naisia ruuhkavuosissa, työn ja perhe-elämän risteyksissä. Ohjaajana molemmissa toimi Laura Kivimäki. Hän ohjasi myös Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon opiskelijoiden esittämän musikaalin Rocky Horror Show (2012).

Lue lisää blogistamme ja osallistu Facebook tapahtumaan!


Suomen Naiskuoroliitto myönsi Sorjalle Vuoden valopilkku 2015 -tunnustuksen, joka myönnetään vuosittain kuorolle, joka on toimintavuoden aikana osoittanut olevansa valopilkkuna suomalaisella naiskuorokentällä.Huhtikuussa 2016 järjestetty Suomen Viihdekuoroliiton Kuorotellen-kuorokatselmus Ikaalisissa oli arvokas kokemus! Katselmukseen osallistuneet 14 kuoroa jaettiin kulta-, hopea- ja pronssikategorioihin tuomariston pisteytyksellä, joka perustui kuoron sointiin, tekniseen ja taiteelliseen osaamiseen sekä kokonaisvaikutelmaan. Sorja sijoittui kultakategoriaan ja saavutti siten kultaisen sertifikaatin. Sorjan lisäksi kultaa saavutti kaksi muuta kuoroa.

Katselmuksen arvovaltainen ammattilaistuomaristo: Paavo Hyökki, Timo Lehtovaara, Kati Sannelvuo ja Jussi Mattila.

Maaliskuussa 2015 Sorja osallistui Suomen Naiskuoroliiton 70-vuotisjuhlien yhteydessä järjestettyyn kuorokatselmukseen, josta valittiin seitsemän kuoroa esiintymään Lahden 
Sibeliustalossa Sibeliuksen 150. juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä konsertissa. Sorjalla oli kunnia tulla valituksi tähän tasokkaaseen joukkoon.

Helmikuussa 2015 Sorja esiintyi Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailun finaalin avausnumerossa yhdessä Fredin, Hanna Pakarisen ja kahden helsinkiläiskuoron kanssa.Sorjan ensilevy Tahdon joulun julkaistiin jouluna 2014. Levytilaukset info(at)sorja.fi.

Sorja nähtiin marraskuussa 2014 artistivieraana Seinäjoen kaupunginteatterin revyyssä 100 kesää 1000 yötäSorja voitti keväällä 2012 jaetun ensimmäisen sijan Viihdekuoroliiton järjestämissä kuorokilpailuissa Kaarinassa