Takana joulunajan juhlat, edessä rauhallinen, pimeä ja pitkä tammikuu… mitä tekee Sorja?

Post date: 18.2.2015 11:02:34

No tietysti pistää höpinää tötteröön ja järjestää Ystävänpäiväjamit heti helmikuulle!

Perjantai 13.2.2015 oli meille onnenpäivä, kun historiamme ensimmäiset kuorojamit näkivät illanhämyn hotelli-ravintola Almassa Seinäjoella. Sorja emännöi ja järjesti tapahtuman, ja ystäviksemme jammailemaan kutsuimme miehiä Heikoommallenkin (Jussi-kuoron pieni lauluryhmä) ja R-Flyn (loistobändi) muodoissa.

Jännitystä ei valmisteluista puuttunut, kun influenssa-aalto iski juuri sopivasti tänne Pohjanmaan lakeuksille ennen jamiviikonloppua… Sorjan riveistä kaatui yksi toisensa jälkeen niiskuttamaan ja yskimään, treenejä jouduttiin vetämään vajaalla naisistolla, ja takarivissä istui yksi toisensa jälkeen toipilaana seuraamassa. Käytössä oli varmasti kaikki mahdollinen lääkekaapin sisältö lisänään inkivääri, kurkuma, valkosipuli, nenäkannut, suola, munkkitipat ja kurkkupastillit. Tämän seurauksena muodostuikin heti muutama suuri kuoroelämän haaste: Kuinka jokainen poissaolijakin saa varmasti tiedon muutoksista musiikissa tai koreografioissa? Kuinka soundi stemmojen sisällä pidetään tasaisena? Kuinka koko kuoron meininki pidetään jokaista laulajaa ja laulajan ilmettä myöten yhtenäisenä, kun vaihteleva määrä puuttuu riveistä koko ajan? Kuin ihmeen kautta saimme itsemme lähes koko porukalla lavalle, ja onnistuimme vielä kuulostamaan hyvältä ja näyttämään kuulemma ihan tyylikkäiltä musta-valko-asuissamme!

Kuorolaulu ja jamimeininki eivät perinteisesti kuulosta yhteensopivilta, eikä kuorojammailu aivan bändijammailun tyylistä voi ollakaan. Yhtä kaikki, saimme aikaan yhdessä oikein mukavan ohjelman vuorotellen, yhdessä ja erikseen! On myös musiikillisesti todella kehittävää ja terveellistä esiintyä yhdessä täysin erityylisten artistien ja ryhmien kanssa, ja myös vain kuunnella heitä. Runsaslukuista yleisöä oli mukava seurata, ja he tuntuivat viihtyvän kanssamme, mikä oli tietysti kaikkein tärkeintä.

Sorjalle on kertynyt mukava setti kevyehköä ohjelmistoa, jota voi tällaisissa tilanteissa esittää, ja johon myös bändi saadaan sopimaan mukavasti. Heikoollenkillä on myös oma taattu shownsa. Illan bändi R-Fly mukautui kuoromeininkiin hyvin, ja heillä oli myös oma loistosettinsä. Bändissä soittavat Lasse Asu (sax), Timo Kiprianoff (gtr), Tuomo Kallio (b) ja Jussi Lahtinen (dr). Toivoimme salaa, että yleisö rohkaistuisi loppuillasta mukaan, ja niin kävi! Kunnon jamien tyyliin saimme lavalle vierailevan pianistin, rumpalin ja kitaristinkin! Ihailtavaa heittäytymistä!

Puuttumaan jäivät enää bändikaraoke ja kunnon tanssit – ehkäpä sitten ensi kerralla. Perinnehän tästä tietysti pitää muodostaa, siitä olimme yhtä mieltä illan aikana. Tästä on hyvä kehittää tulevia Ystävänpäiväjameja ensi vuonna!

Riitta