Tietoa leireistä

Leiri soveltuu niin aloitteleville kuin kokeneillekin softaajille.

Tältä sivulta te löydätte kaiken tarvittavan tiedon koskien leirejä. Jos on kuitenkin niin hassusti päässyt käymään, että ette tältä sivulta jotain haluamaanne tietoa löydä, olkaa ystävällisiä ja ottakaa meihin yhteyttä sähköpostilla.

HUOM! On hyvin tärkeää, että luette nämä kaikki kohdat lävitse.

Sisällysluettelo

1. Leiripaikka

2. Leirin olosuhteet

3. Miten leirillä majoitutaan?

4. Mitä leirillä tehdään?

5. Ruokailut

6. Mitä mukaan leirille?

7. Leirin säännöt

8. Vakuutukset

9. Peruutussääntö

10. Turvallisuus

1. LEIRIPAIKKA

Leireille lähdetään Vuosaaren pienvenesatamasta osoitteesta Laiturikuja 2, Helsinki.

Ajo-ohje satamaan/ leirille: Vuosaaren golffin kohdalta, tarkemmin Eteläreimarintie (puolesta välistä) --> Laiturikuja 2 --> veneiden laskupaikka. Tunnistat kyllä meidät kun tulet perille!!

Paikalle voi olla vaikea löytää, sillä ainakaan jotkut navigaattorit eivät tunnista.

Katso kartta.

Kellonajat leireillä - venekuljetukset saareen (varmista myös leirikirjeestä)

LA 9.00 - SU 18.00

MA 16.00 - KE 18.00

KE 16.00 - PE 18.00

PE 16.00 - SU 18.00

2. LEIRIN OLOSUHTEET

Vaikka leirisaari sijaitsee aivan Helsingin läheisyydessä, se on kuitenkin meren ääressä eristyksissä. Ainoa kulkuneuvo jolla sinne pääsee on vene - ellei helikopteria lasketa. Leiripaikka on silkkaa metsää, jonka rannalle on rakennettu rakennuksia ja muutama aukeampi paikka joihin on rakennettu mm. lentopallokenttä.

Leirillä sähkö tuotetaan aggregaattia käyttäen, jotta saadaan akut ladattua.

Vesi tulee saaren omasta, käsin pumpattavasta kaivosta, joka testataan joka vuosi sen juomakelpoisuuden takaamiseksi. (Virallinen Helsingin kaupungin vedenlaadun mittaus)

Saarella on puuwc, eli suomeksi ulkohuussi.

Eläimistöäkin saarella on. Pääpainona ainakin kesäisin hyttyset, joita voi leirillä olla aivan kiusaksi asti. Tämän vuoksi on hyvä olla mukana pidempää vaatetta, sillä muuten hyttyset saattavat päästä iskemään ikävästi. Hyttysmyrkkyjäkin voi toki tuoda, mutta sen teho niin suuressa luonnollisessa tilassa on kyseenalaistettu. Toki sisällä nukkuessa se saattaa jotain auttaa - ainakin henkisesti.

Lisäksi saarelta löytyy punkkeja, joita voi tarttua kiinni ympäri kehoa metsässä syöksyessä. Lisätietoa: www.punkki.net . Tärkeää onkin, että suojaa itsensä metsässä sekä heinikossa liikkuessa pitkillä vaatteilla ja särmää puntit niin, ettei punkit pääse sitä kautta kiinnittymään jalkoihin. Yleensä nämä keinot auttavat melkoisen hyvin punkkien torjunnassa. Mikäli punkkeja kuitenkin löytyy, ammattitaitoiset ohjaajat irroittavat ne asiaan kuuluvasti, ja kehoitamme nuoria tarkkailemaan puremakohtaa useamman päivän ajan. Punkkitapauksissa olemme yhteydessä myös vanhempiin.

On joskus saarella joku lapsi syöksynyt maamehiläisen pesäänkin, mutta se on varrettaen harvinaista.

Lisäksi Granön saarelta löytyy jäniksiä, käärmeitä (jotka toki luikertelavat karkuun äkkiä) ja taitaa siellä satunnaisesti muutama hirvikin olla.

Kaiken kaikkiaan saari tarjoaa varsin mukavan erämeiningin, jossa ei liiemmin nykyajan mukavuuksia ole. Harvinaista herkkua. Sauna toki löytyy, mutta vesi tulee pumpata kaivosta.

3. MITEN LEIRILLÄ MAJOITUTAAN

Ensisijaisesti sisällä päärakennuksessa, ulkona katosrakennuksessa tai Seikkailijoiden teltoissa. Suurimmilla leireillä kaikki mainitut nukkumispaikat täytetään viimeistä paikkaa myöten, jotta mukaan pääsee mahdollisimman moni innokas nuori. Teltat ovat niger -telttoja (6-8 henk.), 10-telttoja tai puolijoukkue -telttoja. Katosrakennus otetaan myös nukkumiskäyttöön, mikäli tarve sitä vaatii. Tällöin katosrakennus saa tuulensuojaisan peitteen. Suosittelemme myös ottamaan omia telttoja, jos sellaisia löytyy. :)

Sisärakennukseen mahtuu reilusti ihmisiä, mutta tunnelma on tiivis mitä enemmän ihmisiä leirillä on - luonnollisesti. Huomioikaa, että sisämajoitus ei tarkoita luksusta, ja useiden mielestä parempi majoitus saattaa olla ulkona katoksessa tai teltassa. Mikäli ulkona on kylmä, sisällä on vain hieman lämpimämpi. Tämän vuoksi on HYVIN suotavaa, että osallistujilla on riittävä makuupussi, varmuuden vuoksi kaksikin (kylminä aikoina) joiden väliin voi lämpimästi nukahtaa. Omassa teltassakin voi nukkua.

4. MITÄ LEIRILLÄ TEHDÄÄN?

Leirillä on paljon tekemistä. Rannasta löytyy kajakit sekä kanootit, joilla pääsee melomaan kun ohjaaja on veneellä tai kajakilla myös vedessä. Pelastusliivien käyttö on ehdoton jokaisella.

Lisäksi leirillä saunotaan, uidaan (rohkeimmat ajankohdasta riippumatta), pelataan pallopelejä, istutaan leirinuotion äärellä, syödään ja totta kai pelataan airsoftia. Kaikki toiminta mitä tarjotaan airsoftin oheella (ja myöskin airsoft itsessään) on vapaaehtoista. Me emme pakota ketään osallistumaan mihinkään, mutta tarjoamme aina sen mahdollisuuden.

Alla on lyhyt esimerkki päivän kulusta leirillä

Lauantai

0900 Lähtö Laiturikujalta.

1000 - 1030 (riippuen ryhmänkoosta) kaikki ovat saarella.Saareen voi perehtyä omatoimisesti tai ohjatusti ne, jotka menevät ensimmäisillä veneillä.

1030 - 1100 Käydään lävitse säännöt ja turvallinen aseen käsittely leiriolosuhteissa

1100 - 1130 Majoittautuminen

1130 - 1230 Syöminen ja oheistoiminnat

1230 Airsoftia

1630 Syöminen

1730 Sauna ja uintia säästä riippuen

1730 - 1930 Vapaa-aikaa/ seikkailua, airsoftia ja saunomista

1930 iltapala

Sitten ilta menee miten yhdessä katsotaan parhaaksi. Joko istutaan leirinuotiolla tai pelataan airsoftia tai yhä saunotaan tai seikkaillaan..

2200 Siirrytään pikkuhiljaa levolle.

Runko on suurinpiirtein sama myös perjantaisin ja sunnuntaisin.

Lisäksi yöpelejä voidaan pelata halukkaiden kanssa.

5. RUOKAILUT

Seikkailijat ry perehdyttää nuoret eräelämään. Leirillä lapsille jaetaan ruokaa tasaiseen tahtiin. Ruokailut sisältävät leiristä riippuen terveellistä ja perusruokatarvikkeita, jotka kestävät myös kesähelteet päivien ajan. Näin ei tarvitse pelätä elintarvikkeiden pilaantumista.

Esimerkki, la-su ruokasäkki voi sisältää;

500 grammaa tummaa makaronia

2 x säilykelihapullia

1 x suklaalevy

3x Paussi välipalakeksi

200g kuivattua jauhelihaa

1 x Blå Blånd Italianpatapussi

4 x ruisleipä (juustolla ja meetvurstilla + voi)

2 x ruispuuropussi

4 x kaakaopussi

150g Kuivatettuja nakkeja

1 x Jalostajan nakkipatapussi

100g pähkinöitä

Yllä oleva listaus on esimerkki. Mikäli lapsella on allergioita, otamme ne huomioon. Järjestäjä hankkii ruuat aina ennen leiriä, ja voimme joissain erityistapauksissa myös toteuttaa lapsille erityisruokavalion, jonka vanhemmat ovat laatineet valmiiksi.

6. MITÄ MUKAAN LEIRILLE?

Mitä tarvitsen mukaan leirille:

- Airsoft –ase lippaineen + suojapussi

- Biokuulia n. 2000 kappaletta,

- Akku + vara-akku sekä akkulaturi

- Tarvittavat suojavälineet.

Huom. ase ei saa olla viritetty ja muista että lippaan tulee olla irti.

Kuljeta varusteita niille kuuluvassa suojapussissa.

HUOM! Tarvitset leirille omat airsoft varusteet. Mikäli sinulta ne uupuu ja haluaisit lajia kokeilla, voit kysyä vuokrausmahdollisuutta meiltä seikkailijatry@gmail.com

TAHDOMME myös muistuttaa, että suojavälineet tulevat olla riittävät. Silmät tulee olla AINA suojattuina leirin airsoft olosuhteissa, mutta esimerkiksi suusuojan / kokonaamamaskin käytön harkintavaran jätämme vanhemmille. Mikäli nuori saa vanhempien tahdosta pelata ilman suusuojaa tai kokonaama maskia, niin tästä tulee toimittaa ennen leirin alkamista SÄHKÖISESTI viesti osoitteeseen seikkailijatry@gmail.com , jossa on ilmettävä asia selkeästi sekä nuoren nimi ja huoltajan nimi.

Muuten osallistujalla tulee olla kokonaaman peittävä maski.

Mukaan myös:

· Makuupussi sekä makuualusta

· Pyyhkeen ja peseytymisvälineet ja uima-asu (reppu tai kantopussi saunatavaroille)

· Vaihtovaatteet (varaudu pukeutumaan sään mukaisesti ja varaa tarpeeksi vaihtovaatteita mukaan)

· Ruokailuvälineet (lautanen, lusikka / haarukka – juomamuki)

· Päähine

· Hyttysmyrkkyä, ja illaksi pitkä hihaista ja lahkaista mukaan.

. Aurinkorasvaa

· Taskulamppu

· Rinkka, kassi tai vastaava kantolaite

· Omat lääkkeet, yms. henkilökohtaiset tavarat

· Juomapullo

Muistakaa, että Suomen lain mukaisesti Airsoft ase täytyy pitää suojapussissa julkisilla paikoilla.

Huom. Emme vastaa leiriläisten kännyköistä tai muista elektronisista laitteista.

7. LEIRIN SÄÄNNÖT

Huoltajan tulee ymmärtää ja lukea nämä säännöt alusta loppuun ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan kanssa. Näin vältymme väärinkäsityksiltä ja mahdollisilta vaaratilanteilta. ILMOITA ilmoittautumisen yhteydessä, että olen lukenut ja ymmärtänyt säännöt.

Seikkailijat ry:n airsoft säännöt ovat aivan samat kuin muidenkin airsoft-pelejä järjestävien tahojen. Leirimme ovat hyvin vapaamuotoisia ja rentoja, mutta koska olemme tekemisissä airsoft -aseiden kanssa on kuri aseenkäsittelyn suhteen todella tiukka. Turvallisuus on leirin tärkein asia.

Tässä säännöt muistin virkistämiseksi ja aloitteleville opeteltaviksi. Käymme kaikki säännöt leiriläisten kanssa läpi aina ennen leiriä ja muistutamme niistä jatkuvasti - näin varmistamme erittäin turvallisen airsoftleiriympäristön kaikille airsoftin harrastajille ja takaamme jokaiselle erittäin nautinnollisia airsoft-pelejä.

1) Pelialue on pidettävä puhtaana. Peli- tai leirialueella ei saa jäädä mitään roskia.

2) Jokainen leiriläinen vastaa omista varusteistaan, eikä leirin järjestäjä ole velvollinen korvaamaan hajonneita/ kadonneita tavaroita.

3) Aseet eivät saa olla viritettyjä. Lähtönopeus on oltava aseen vakionopeus ilman ylimääräisiä säätöjä - kuitenkin enintään 1,6 joulea. Voit laskea aseesi omat tehot täältä; http://www.juoksuhauta.net/joule.php

Mikäli teillä on tästä kysyttävää, olkaa yhteydessä sähköpostitse meihin ENNEN leirilä. Lisäksi ohjaajilla on oikeus kokeilla aseita, joita he epäilevät viritetyksi ja poistaa nämä pelistä koko loppuajaksi tarvittaessa. Tämä sen vuoksi, koska pelin tarkoitus on pitää hauskaa eikä vahingoittaa toisia. Toki on selvää, että tark´ampujan kivääri on tehokkaampi kuin jousitoiminen MP5, mutta odotamme pelaajilta oman harkinnan käyttöä, sillä tilanteet ovat erilaisia eikä niihin päde yksiselitteiset säännöt. Mikäli vaakalaudalla on joko toisen pelaajan vahingoittaminen tai oman paikkansa paljastaminen "OSUMA" huudolla, tulisi jokaiselle olla selvää miten toimia.

4) Käyttäytyminen eri alueilla

OFFGAME ALUE - LEIRIALUEA = Ase on pidettävä varmistettuna ja lipas irroitettuna pelialueen ulkopuolella. Ase on tehtävä vaarattomaksi unloadaus paikalla. Alueella EI SAA tapahtua ainuttakaan vahingonlaukausta. Mikäli

leiriläinen ampuu offgame alueella, hänet siirretään välittömästi kotiin tai vaihtoehtoisesti hänen ase takavarikoidaan ja pelit loppuvat siihen.

Alueella EI SAA kantaa asetta ellei olla lähdössä peliin tai pelistä tullessa. Alueella saa kantaa asetta vain ja ainoastaan erityistapauksissa ohjaajan luvalla, kuten kohdistukseen mentäessä. Offgame alueella leiriläinen voi rentoutua, pelata pallopelejä, uida, saunoa, leikkiä, seikkailla. Kaikkea maan ja taivaan

väliltä, mutta aseita ei saa kantaa.

PELIALUE = Pelialueella leiriläiset pelaavat ohjaajan valvonnan alla. Pelialueella leiriläinen sekä ohjaajat

pitävät suojavarusteita aina yllään.

Pelialueella noudatetaan seuraavia käskyjä

PELI SEIS käskyllä peli pysähtyy ampuminen loppuu ja leiriläiset eivät liiku pelialueella mihinkään. Jokainen pitää suojavarusteet yllään ja varmistaa aseen ja ovat valmiina jatkamaan peliä häiriön selvittyä.

PELI OHI käskyllä peli loppuu. Jokainen irrottaa lippaan, ampuu tyhjälaukauksen ja varmistaa aseen.

Jokainen pitää suojavarusteet yllään ja siirtyvät unload paikalle.

PELI JATKUU käskyllä peli jatkuu normaaliin tapaa.

PELI ALKAA peli alkaa ja leiriläiset voivat aloittaa toiminnan.

Kun leiriläinen kuulee jonkun näistä seuraavista käskyistä, on hän velvollinen toistamaan ne huutamalla niin lujaa kuin pystyy. Jokainen leiriläinen on velvollinen huutamaan PELI SEIS kun huomaa vaarantavan virheen, joka on;

1. Ulkopuolinen henkilö pelialueella.

2. Henkilö joka on pelialueella ilman suojavarustusta.

Osuman saanut pelaaja; Osuma mihin tahansa kohtaa pelaajasta eliminoi pelaajan. Osuman saanut

ilmoittaa osumastaan huutamalla ”OSUMA”, irroittaa lippaan ja ampuu tyhjälaukauksen ja toimii ennen

taistelua määrätyllä tavalla, jonka vastuuohjaaja on määritellyt.

Osuman saaneet pelaajat EIVÄT puhu muille, vaan siirtyvät suoraan pois alueelta sovitulle paikalle.

Turvallisuuden vuoksi leiriläisellä ei ole lupa ampua ellei näe minne kuula lentää. Huomio tämä pelatessasi.

Kaikilta leiriläisiltä odotetaan rehellisyyttä ja vastuuntuntoa pelissä. Toisia kohtaan käyttäydytään

ystävällisesti ja ongelmat ratkaistaan pelin päätyttyä ohjaajien avulla.

Leiriläisten tulee välttää päähän ampumista kaikin tavoin. Kimpoileville kuulille ei toki mahda mitään, mutta

suoraa tulta ei toisen päähän saa kohdistaa. Mikäli henkilö on hyvinkin lähellä, tulee leiriläisen huutaa

henkilölle ”OSUMA” jolloin henkilö toimii aivan samanlailla kuin häneen olisi osunut. Mikäli henkilö on

lähempänä kuin 5 metriä, tätä ei saa ampua vaan on noudatettava huutoa.

Leirialueella on seuraavat alueet

Pelialue

Alue, jossa vallitsee ”ainainen sotatila”. Alueella saa liikkua vain, kun paikalla on ohjaajia sekä

kaikilla tulee olla tarvittavat suojavarusteet Alue on määritelty naruin tai maastomerkein.

Offgame alue

Alue, jossa yövytään / vietetään aikaa. Alueella on EHDOTTOMASTI KIELLETTY pitää lipasta

aseessa kiinni ja sormea liipaisinkaaren sisäpuolella. Käyttäjä varmistaa, että ase on tyhjä eikä se sisällä

kuulia sille soveltuvassa paikassa [kts. unloadaus alue]. Alue on erikseen määritelty leirin alkaessa.

Unload alue

Paikka, jossa taisteluun mentäessä aseeseen laitetaan akku ja taistelun loputtua ase tehdään

vaarattomaksi seuraavalla tavalla; Lipas irroitetaan, ase ladataan ja laukaistaan maahan. Akku poistetaan

aseesta tarvittaessa. Alueella pidetään suojavarusteet yllä. Alue on erikseen määritelty ja se kerrotaan leirin

alkaessa.

Demilitarisoitu alue

Alue, joka ympäröi pelialuetta. Alueelle ei ole MITÄÄN ASIAA aseen kanssa.

Kohdistus alue

Alue, jossa asetta voi kohdistaa ohjaajan valvoessa. Alue on erikseen määritelty ja siellä on

oltava vähintään naamasuoja. Alueelle kuljetaan unload paikan kautta.

5) Suojavälineet

Jokaisen osallistujan tulee suojata itsensä. Siihen soveltuu AINOASTAAN koko naaman peittävä maski,

mieluusti pleksilasilla, sillä välillä kuulat voivat hajota ritilämaskiin ja sitä kautta mennä silmiin.

Pelialueella käydään vain ja ainoastaan ohjattuja pelitilanteita. Leiriläiset eivät saa kulkea alueella ilman

ohjaajaa. Mikäli leiriläinen rikkoo sääntöjä, hänet voidaan tilanteen mukaan jättää seuraavista pelistä ulkopuolelle tai

mikäli leiriläinen vaarantaa omalla käytöksellään muiden leiriläisten tai itsensä turvallisuuden, on hänet

oikeus poistaa leiriltä välittömästi.

Turvallisuuden vuoksi pelissä ei saa olla mitään teräaseita tai oikeita ampuma-aseita. Leiriläiset eivät saa ottaa mitään fyysistä kontaktia toisiin kanssapelaajiin. Esim. aseista kiinnipitäminen on

kiellettyä. Mikäli leiriläisen varusteisiin tulee ongelmia, ottaa hän yhteyttä eliminoituna ohjaajaan.

Mikäli leiriläisen suojavarustuksiin tulee ongelmia, tulee hänen huutaa ”Peli seis!”. Mikäli löydät pelialueelta tavaraa (lippaita, aseita, ym) ota ne talteen mikäli mahdollista, tai paina paikka mieleen ja ota pelin loputtua yhteyttä vastuuohjaajaan.

6) Kiroilu ja kiusaamisen ovat ehdottaman kiellettyjä. Olemme näistä aiheista välittömästi vanhempiin yhteydessä.

"kaikilla on hauskempaa kun säännöt pelittää"

8. VAKUUTUKSET

Etelä-Suomen Seikkailijat ry on vakuuttanut toimintaansa osallistuneet lapset tapaturmavakuutuksella. Seikkailijoiden vakuutus on vakuutusyhtiössä: OP vakuutusyhtiö Oy. Vakuutus ei kuitenkaan kata toiminnan ulkopuolella jäävää vastuuta, eli esimerkiksi ohjeistusten vastaisesta toiminnasta syntyneitä vahinkoja. Tämän vuoksi leirillä on tiukka kuri mm. aseiden käsittelyssä. Leirin alkaessa käydään yhdessä lävitse säännöt ja niiden rikkomisesta seuraavat sanktiot.

Huomioi myös, että vakuutuksessa vakuutettuina voìvat olla ainoastaan Suomessa vakinaisesti asuvat henkilöt, joiden voìmassa olevan lainsäädännön mukainen kotipaikka on Suomessa. Lisäksi edellytetään, että

vakuutetut kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin.

9. PERUUTUSSÄÄNTÖ

Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutustapauksissa veloitamme seuraavasti.

  • 50% leirin hinnasta, mikäli peruutus tehdään yli viikko (7 vrk) leirin ajankohdasta

  • 100% leirin hinnasta, mikäli peruutus tehdään alle viikko (7 vrk) leirin ajankohdasta

Sairastapauksessa Seikkailijat tarvitsevat lääkärintodistuksen.

10. KUVAUSLUPA

Leirin tunnelmia ja toimintaa tallennetaan päivittäin. Noudatamme kuvaamisessa ja kuvien julkaisussa Suomen lakia. Ilmoita Seikkailijoille, jos et hyväksy lapsesi kuvaamista tai kuvien julkaisua. Ilmoitus tulee tehdä kirjallisesti sähköpostilla seikkailijatry@gmail.com.

11. TURVALLISUUS

Etelä-Suomen Seikkailijat ry järjestää leirejä vahvalla osaamisella ja ammattitaidolla turvallisuudesta tinkimättä. Leireillä ja yleisesti toiminnassa on riittävästi ohjaajia suhteutettuna osallistujien lukumäärään. Mitä enemmän osallistujia toiminnassa on, sen enemmän on myös ohjaajia.

Pääohjaajat ovat kaikki ammattilaisia ja alan osaajia. Heillä on vuosien kokemus työstä ja he johtavat toimintaa asiallisesti, tasapuolisesti, mutta myös tiukasti. Apuohjaajat voivat olla alan opiskelijoita (sosionomeja, luonto- ja eräoppaita, nuoriso-ohjaajia ym. soveltuvuudella) tai Etelä-Suomen Seikkailijoiden omia nuoria, jotka ovat toiminnassa tempautuneet toimijoiksi.

TOIMINTAOHJEITA

Tervetuloa Granön leirialueelle

Granön turvallisuussuunnitelma

Borrelioosi-tietoa

Granön koordinaatti-ohje

Yöpymisohjeita

Melontaturvallisuus

Palo ja tuli -ohjeita

Turvallisuusasiakirja, kuljetus

"Safety before anything else."

*Pidätämme oikeuden muutoksiin.