Examens

Twee keer per jaar vinden er bij Slingerland Karate slip- en bandexamens plaats. Deze vinden over het algemeen plaats voor de kerst- en zomervakantie. De exacte data staan in de Agenda.

Slipexamens

De slipexamens worden gehouden in de lessen van jeugd 6-9 jaar. Voor slipexamens hoef je je niet op te geven, alle kinderen die aanwezig zijn doen hieraan mee.

Bandexamens

Wanneer een karateka hard traint kan hij in aanmerking komen voor een bandexamen. De leraar beslist wie mee mag doen met het bandexamen en nodigt de karateka uit. Bij Slingerland Karate is het mogelijk om al je kyugraden te behalen. Wanneer een karateka zijn 1e kyu heeft behaald, komt hij in aanmerking voor de 1e dan.

Danexamens

Wanneer een karateka zijn 1e kyu heeft behaald komt hij in aanmerking voor het danexamen. De danexamens worden georganiseerd door de Karate-Do Bond Nederland en vinden twee maal per jaar plaats. Deze worden landelijk georganiseerd. Bij de leraar kan je vragen om meer informatie over de danexamens of kijk op de website van de Karate-Do Bond Nederland.