Opleidingen

De opleidingen die gevolgd kunnen worden bij SDG zijn:

  • opleiding Muziekmaken is Cool! (voorheen AMV)

  • opleiding Blaasinstrumenten.

  • opleiding Slagwerk

De opleidingen zijn natuurlijk niet alleen bestemd voor kinderen. Ook wanneer u op oudere leeftijd een instrument wilt leren spelen kunt u bij de muziekvereniging terecht. Alle opleidingen worden in eigen beheer verzorgd.

Muziekmaken is Cool!

Muziekmaken is Cool! is bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar die graag willen leren muziek maken. Ook wordt deze opleiding gezien als opstap naar een zogenaamde “instrumentale” opleiding binnen de vereniging. Het is nuttig voor kinderen om deze lessen te volgen voordat een instrumentenkeuze wordt gemaakt.

De lessen worden in kleine groepen gegeven waarbij wordt uitgegaan van drie kwartier uur per week. Na afloop kan worden besloten om verder te gaan met een instrumentale opleiding.

Deze keuze kan bestaan uit een vervolgopleiding voor de blaasinstrumenten die in een fanfare voorkomen of slagwerk.

Vanaf januari 2021 zullen 20 lessen "Muziek maken is Cool" worden gegeven. De lessen worden gegeven door Wendy Grevink en Juliantien Schipper op donderdagavond van 18.30 tot 19.15 uur.

De totale kosten voor deze opleiding is €95,- per kind.

Voor opgave voor deze opleiding klikt u op de volgende link: Opgaveformulier Muziekmaken is Cool!

Opleiding Blaasinstrumenten

De opleiding is bestemd voor iedereen die een blaasinstrument wil leren bespelen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde docenten.

Voor de volgende blaasinstrumenten kunnen lessen verzorgd worden binnen SDG Westerhaar-Vriezenveensewijk:

Ø Saxofoon

Ø Bugel

Ø Trompet

Ø Hoorn

Ø Trombone

Ø Bariton

Ø Bas

Opleiding Slagwerk

De opleiding slagwerk is bestemd voor iedereen die gevoel heeft voor ritme en dit wil ontwikkelen. Onder leiding van een eigen gediplomeerd docent worden individuele lessen gegeven. De leerling kan op elk moment instromen, omdat er individueel les wordt gegeven.

De slagwerkopleiding bestaat uit 3 verschillende opleidingen.

trom: drumstel en ongestemd slagwerk.

pauken: gestemd slagwerk

melodisch slagwerk: (slag instrumenten waarop men een melodie kan spelen zoals een xylofoon)

De leerling begint op trom. Hierbij worden de verschillende slagritmes geleerd. Hiervoor krijgt men een oefenpad en tromstokken mee naar huis. Na verloop van tijd worden hieraan enkele effect-instrumenten toegevoegd. Deze opleiding duurt tot het A-examen. Na het A-examen kan men zich verder specialiseren.

Hierna volgt de opleiding voor het B-examen. De leerling kan nu verder gaan met trom B, maar kan ook een keuze maken uit één van de twee andere opleidingen (pauken of melodisch slagwerk) Tevens kan de opleiding op deze instrumenten worden uitgebreid met o.a drumstel.

Na het B-examen wordt de opleiding uitgebreid tot alle verschillende onderdelen. Deze opleiding wordt dan afgesloten met het C-examen. Hierna is men een allround slagwerker.

Overige instrumenten

In het gebouw ‘Domus SDG’ aan de Zwembadlaan worden ook keyboard-, piano- en harmonica- en gitaarlessen gegeven. Hierover kunt u ook contact opnemen met een bestuurslid.