Kouluttajat

Helmut Raiser

”Say the command first, move later!", toistaa Dr. Helmut Raiser työskentelyohjeitaan. Puhe, kehon elekieli, palkitseminen ja tekniikka mahdollistavat koiran oppimisprosessin. Konfliktin hallinta on hänen keskeinen asiansa koirankoulutuksessa. Konfliktit ovat myös tunnistettavissa hänen vuosikymmeniä kestäneellä tiellä Saksan saksanpaimenkoirarotujärjestö SV:ssa. Kukaan muu ei ole uudistanut ja inhimillistänyt koirankoulutusta siten kuin hän. Kukaan ei ole ennen häntä analysoinut oppimislainalaisuuksia ja muokannut opetusoppia koirankoulutukseen sopivaksi. Käsitteet kuten puolustus- ja saalistusvietti tulivat hänen kynästään jo 1970–luvulla. 

Taas kerran tämä vuonna 1966 koiraurheilun pariin tullut kolminkertainen Saksan mestari on tulossa Suomeen. Kyseessä on mies, joka on osallistunut Saksan mestaruuskilpailuihin yli 20 kertaa, kirjoittanut kirjoja (Suojelukoira, Helmut Raiser, julkaistu suomeksi 1984), pitänyt seminaareja ympäri maailmaa, joista Suomessa kolme kertaa ja lisäksi ainakin Saksassa, Venäjällä, Turkissa, Virossa, Argentiinassa, Yhdysvalloissa jne. Lisäksi hän on yksi RSV2000 järjestön perustajista ja ollut keskeisessä roolissa Suomessakin järjestettyjen ominaisuusarviointien kehittämisessä. Listaan voidaan vielä lisätä se tosiasia, että hän on ensimmäisen kerran ottanut suojahihan käteen 16-vuotiaana ja siis toiminut maalimiehenä yli 40 vuotta. Kun edellä olevan lisäksi hän on voittanut Saksan mestaruudet kolmella eri vuosikymmenellä, ei voida todellakaan puhua hetken ilmiöstä.

Vaikka Helmut Raiser tunnetaan saksanpaimenkoiraharrastajana, hänelle on ollut ainakin dobermanni ja malinois, joten muistakin roduista hänellä on kokemusta. Dr. Helmut Raiser on persoona, joka herättää tunteita. Hänen koulutustaan arvostetaan ja arvostellaan. Nyt sinulla on oiva tilaisuus tulla itse katsomaan ja luoda aivan oma käsityksesi miehestä ja hänen koulutuksestaan.

Lähde: Achim Hugel, Der Gebrauchshund (käännös: Keijo Kodis) 

Alla Helmut Raiserin saavutuksia aikajärjestyksessä, vanhin löytyy alimmaisena. Linkeistä löytyy enemmän tietoa, mikäli ensin kirjaudut http://en.working-dog.eu/

Lähde: http://en.working-dog.eu/