serial video Întâlniri pe creste

Trebuie să avem dialoguri între oamenii de munte despre realizările și așteptările noastre. Toate persoanele care doresc să participe la interviuri ne pot contacta la adresa. Nu se plătește pentru a participa la înregistrări. Vezi toate episoadele la.

Natura din România, descoperitorii ei. Primul episod video (introductiv)


Trei recorduri mondiale speologice în România.  Peștera 6S de la Meledic/ Mânzălești, cea mai lungă în sare din lume/ România, țara cu peșteri în cea mai mare diversitate de tipuri de roci/ Buletinul 5 al Clubului de Speologie „Emil Racoviță” București, pe primul loc în lume.  Al doilea episod video. România natura, Întâlniri pe creste.


Munții Făgărașului de la Olt până pe Vârfurile Ciortea, printre urși bătuți, la noi peșteri și lacuri. Al treilea episod video,  România natura, Întâlniri pe creste.


Munții Făgărașului, Vârfurile Ciortea - Vârful Lespezi, descoperim și cartăm numeroase peșteri și lacuri. Peșteri multe pe Custura Sărății, Muntele Negoiu, Vârful Călțun, Vârful Lespezi. Unele dintre ele au gheață și sunt interesante și pentru statisticile mondiale. Al 4-lea episod video, România natura, Întâlniri pe creste. 


De la Turnul Paltinului către est. Descoperim multe lacuri și peșteri (inclusiv cu gheață). Cascade mari și canioane. Pe viscol, nemții vorbesc engleză. Al 5-lea episod video, România natura, Întâlniri pe creste. 


Cea mai scumpă peșteră din România. și  Cea mai periculoasă/ sinistră peșteră din România. Al 6-lea episod video, România natura, Întâlniri pe creste.


Cele mai vechi peșteri din România. Al 7-lea episod din Întâlniri pe creste.


De la prima întâlnire națională la jefuirea cluburilor de speologie. Al 8-lea episod din Întâlniri pe creste.


Ponorici - Cioclovina cu Apă (Munții Șureanu), a 3-a peșteră ca lungime din România. Al 9-lea episod din Întâlniri pe creste.


Grota Zânelor (Munții Rodnei), cea mai ramificată peșteră din România. Al 10-lea episod din Întâlniri pe creste.


Peștera de la Cetatea Ciceului, cea mai lungă din România în roci vulcanice. Al 10-lea episod din Întâlniri pe creste.


Avenul de la Gura cerului de pe Dealul Cozlei, Podișul Someșan, cea mai mare cascadă subterană din România. Al 10-lea episod din Întâlniri pe creste.


Peștera Cuciulat, Podișul Someșa, picturi rupestre de acum 12.000 de ani. Al 11-lea episod din Întâlniri pe creste.


Misterele marelui labirint de lângă Vama Veche, Peștera Limanu. Al 12-lea episod din Întâlniri pe creste.


Față în față cu urșii sălbatici.  Al 13-lea episod din Întâlniri pe creste.


Peștera 6S de la Meledic, Mânzălești, cea mai mare în sare din lume. Al 14-lea episod video din Întâlniri pe creste


Peștera cu gheață de sub Vârful Negoiu, Munții Făgărașului/ Făgăraș. Al 15-lea episod video din Întâlniri pe creste.


Cea mai adâncă peșteră din Munții Făgărașului/ Făgăraș, la 2100 metri altitudine, parcursă de un pârâiaș, pe alocuri cu galerii generoase ca dimensiuni și urme frumoase lăsate în piatră de apele care au modelat-o. Al 16-lea episod video din Întâlniri pe creste.


14 lacuri și o peșteră sub Vârful Dara (2500 metri), inclusiv cel mai sus din România, Munții Făgărașului/ Făgăraș, al 17-lea episod video


Am descoperit peșterile dacilor, la Grădiștea de Munte. Multe, cu depozit arheologic consistent. Al 18-lea episod video din serialul Întâlniri pe creste.


10 peșteri pe Vârfurile Lespezi și Călțun din Munții Făgăraș, recorduri naționale.  Al 19-lea episod video din serialul Întâlniri pe creste.  


Cascadele de la cea mai mare altitudine din România. Cea mai rece peșteră fără gheață din România.  Al 20-lea episod video din serialul Întâlniri pe creste.


Peșterile cu gheață și Lacurile din Valea Doamnei, lângă Bâlea, Munții Făgăraș/ Făgărașului. Al 21-lea episod video din serialul Întâlniri pe creste.