Welkom op de site van de
Regionale Keyboard Club West Vlaanderen

RKC West Vlaanderen is een muziekvereniging van en voor keyboard, accordeon- en orgelliefhebbers.

RKC meeting 7 februari 2019


Met de RKC meeting van februari werd het RKC-jaar 2019 officieel ingezet. Het startschot werd gegeven door twee RKC- bestuursleden, namelijk Luc De Prest en Dirk Bolleire.

Vastbesloten om er weer een boeiend RKC- jaar van te maken vlogen beide RKC bestuursleden Luc en Dirk er met vol enthousiasme in. Dirk Bolleire bracht zijn Korg Pa4X mee en Luc De Prest zijn Yamaha Tyros 5.
Dirk had voor deze avond het thema "Crooners" gekozen terwijl Luc zorgde voor een selectie uit zijn meest favoriete nummertjes uit zijn repertoire. Aan de hand van mooie muzikale voorbeelden deelden beide heren hun muzikale kennis met de RKC- leden die met volle teugen genoten van al dat moois.
Ook in 2019 is het ons doel om op een leuke speelse educatieve manier onze muzikale ervaringen en kennis te delen met de leden. Dit gebeurt in hoofdzaak door het brengen van verschillende genres uit de muziek op het arranger- keyboard. De leden kunnen via een projectie alle handelingen volgen van de muzikanten om zo meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden van dit fantastische instrument.
Gedurende het jaar 2019 zullen we aan de hand van werkgroepen dieper ingaan op de mogelijkheden van het keyboard en zullen de RKC- leden de kans krijgen om hun vragen te stellen over het gebruik van hun instrument.


RKC meeting 6 december 2018

... en tenslotte was er het RKC Accordeon Festival 2018!

Het is ondertussen een traditie geworden dat we jaarlijks de accordeonisten onder onze leden eens in de schijnwerpers plaatsen. Het is trouwens zo dat heel wat keyboardspelers ooit accordeonisten waren en dat merk je ook vaak in het repertoire van de spelers.
Dit jaar zette Robert De Ketelaere zich in voor het in goede banen leiden van het RKC Accordeon Festival 2018. Verschillende RKC leden- accordeonisten waren weer bereid om hun steentje bij te dragen aan de avond. Deelnemers dit jaar waren Roger Devooght, Roland Van Maldeghem, Eugeen Van Halst, Leslie Smolders en Robert De Ketelaere. Dit jaar waren er spijtig genoeg ook een aantal accordeonisten die er niet bij konden zijn wegens omstandigheden.
De avond werd ingezet met een krachtige speech van Eugeen Van Halst, RKC bestuurslid. Daaropvolgend bezong hij met eigen grappige teksten het reilen en zeilen van RKC West Vlaanderen.
De avond was meteen met een vrolijke noot ingezet. Daarop volgend speelde Roger Devooght een aantal mooie stukjes accordeon begeleid door Robert De Ketelaere op het keyboard. Ook bestuurslid Leslie Smolders had zijn midi-accordeon bovengehaald en speelde zijn repertoire met gekende accordeon hits. Het speciale aan zijn performance is dat zijn accordeon voorzien is van een midi-player waarmee hij zelf gemaakte begeleidingen kan afspelen. We mochten ook net zoals vorige jaren genieten van het mooie accordeonspel van Roland Van Maldeghem, een RKC-lid accordeonist met waarschijnlijk het meeste jaren ervaring gezien zijn respectabele leeftijd. Roland was ooit leerling van wijlen Roger Danneels. Roland speelde terug een repertoire om "u" tegen te zeggen. 
Naast het begeleiden van de accordeonisten speelde Robert De Ketelaere ook een aantal prachtige accordeon stukken. Ook Robert is een ervaren accordeonist die een zeer gevarieerd repertoire accordeonmuziek beheerst.

We waren ook vereerd met een bezoek van burgemeester van Zedelgem Annick Vermeulen en voorzitter van de gemeenteraad van Zedelgem Brigitte Himpens. We danken hen en de gemeente Zedelgem voor hun blijk van waardering en steun.

...en het was 6 december, raad eens wie ook aan de deur kwam aankloppen met veel lekkers...juist, de lieve Sint met zijn zwartepieten. Het was een waar genoegen de heilige man te mogen verwelkomen.

Hartelijk dank aan alle deelnemers die er weer een supergezellige avond van maakten!RKC meeting 22 november 2018

In november ging de RKC- meeting uitzonderlijk door op donderdag 22 november, gezien het de eerste donderdag van de maand allerheiligen was. Op het programma stonden Johny Boudens en Johnny Masschelein.

Het is altijd een beetje afwachten hoeveel leden zullen komen opdagen als er een verschuiving is van de eerste donderdagavond van de maand naar een andere datum. Communicatie is hierbij van groot belang, dus we stuurden een paar dagen voor de 22ste een reminder naar de RKC- leden. Dit had duidelijk gewerkt want de opkomst was groot, ons clublokaal zat zo goed als vol.
Johnny en Johny hebben elk hun eigen visie op het gebruik van het keyboard... en waarom niet, een arranger keyboard is nu eenmaal gekend als een muzikale duizendpoot. Het is aan de muzikant om de mogelijkheden te ontdekken en er dan ook gebruik van te maken. Johny Boudens heeft de muzikale gave om uitstekend te begeleiden en doet dit ook zo op zijn keyboard. Hij gebruikt vaak mp3's met enkel solo stemmen en speelt dan virtuoos de mooiste begeleidingen op zijn keyboard, vaak met volle piano klanken en vaak met rijke akkoorden. Hiermee draait hij een beetje de wereld van het keyboard op zijn kop want een arranger keyboard is vaak de begeleider en de muzikant achter het instrument de solist. Zijn performance was dan ook weer "Finger lickin good".
Johnny Masschelein ziet zijn keyboard dan weer als een perfecte partner om hem te begeleiden in zijn zang performances. Johnny legde het gebruik van zijn keyboard uit aan de aanwezigen en bestempelde hem en zijn keyboard als "best friends". Dat is dan ook te zien aan de manier waarop Johnny met volle overgave zingt, ondersteund door de fijne midi-files op zijn keyboard. Terug, er is niets mis met midi-files, temeer omdat de midi-file sectie van een keyboard een belangrijk onderdeel is van deze muziekinstrumenten.
Vroeger moesten zangers het stellen met een muziekbandje dat dan nog heel beperkt was in mogelijkheden. Nu kun je met midi-files perfect de toonaard, het tempo of zelfs de bezetting van het orkest zelf bepalen. Met een beetje creativiteit maak je zo een originele performance.
Het werd weer een mooie gevarieerde avond.

Bedankt Johny en Johnny voor jullie inzet voor RKC West Vlaanderen!RKC meeting 4 oktober 2018

Op donderdag 4 oktober stonden RKC bestuurslid Leslie samen met het koor Amu-Sing en Roland De Wachtere op het programma. Het beloofde weer een mooie gevarieerde RKC- avond te worden.

Als keyboardliefhebbers gaat de aandacht uiteraard telkens naar het type keyboard dat wordt bespeeld door de muzikale gasten van de avond. Leslie speelt op de Yamaha Genos en Roland speelt op de Yamaha Tyros 5, beide high end keyboards van Yamaha. Deze keer ging de aandacht ook naar het meisjeskoor Amu-Sing dat Leslie had meegebracht onder leiding van RKC lid Inge Vanhulle.
De avond werd ingezet door Leslie met zijn Genos in combinatie met Amu-Sing. Bij de start zong Leslie een aantal nummertjes samen met het meisjeskoor wat een wondermooie combinatie bleek te zijn. Het was te horen dat het koor de lat een stukje hoger had gelegd. Ze brachten afgewerkte liedjes waarbij de zangeressen mooi in harmonie samen zongen in meerdere stemmen, absoluut geen makkelijke klus. Bekende liedjes als Sailing, Magie van Philippe Robrecht en Alegria van Cirque du Soleil passeerden de revue. Mooie liedjes duren niet lang en het eerste deel van de avond was zo voorbij.
Het tweede deel van de avond werd gebracht door RKC lid Roland De Wachtere, ondertussen geen onbekende meer onder de RKC leden wegens zijn enthousiaste en sympathieke medewerking in de club. Roland zorgde voor een mooi gevarieerd tweede deel van de avond. Ook bij Roland was zo te horen dat hij zijn speeltechniek tot een hoger niveau heeft getild. Hij bracht gekende liedjes ten hore zoals onder andere Popcorn, It's now or never en Hello Doly van Louis Armstrong.

Het werd weer een avond om van te genieten.
Hartelijk dank Leslie, Inge, Amu-Sing en Roland De Wachtere voor jullie mooie optreden!RKC meeting 6 september 2018

Na de succesvolle RKC- uitstap die doorging op donderdag 23 augustus was het in september weer tijd voor het "serieuze" werk. Op donderdag 6 september mochten de leden weer rekenen op de RKC werkgroep Yamaha olv Leslie Smolders. Om 20u stonden Rudy Gillis en Dirk Bolleire op het programma.
RKC- lid Rudy en (ondertussen) RKC-bestuurslid Dirk gaven het beste van zichzelf en brachten elk een mooi gevarieerd repertoire. Rudy speelt op de Yamaha Tyros 4, Dirk op de Korg Pa4X, wat de variatie in klankkleuren ten goede kwam. Als extra speelde de echtgenote van Dirk een aantal nummertjes mee met de sax. De klank- en style keuzes en de aangepaste settings die we mochten horen zijn het bewijs dat beide heren hun keyboard behoorlijk beheersen en de nodige kennis hebben om een eigen sound te creëren.
Het was weer een avond om van te genieten, en zeker en vast een mooie start van het "RKC-schooljaar".
Rudy, Dirk en Nadine, hartelijk dank voor deze mooie avond!


Versterking voor het RKC bestuur

Sinds september 2018 mogen we rekenen op de medewerking van Dirk Bolleire als nieuw bestuurslid.
Dirk zal zich inzetten als redacteur van onze RKC- nieuwsbrief en zal helpen de nodige infrastructuur klaarzetten voor de RKC meetings.
Reeds geruime tijd mochten we steeds rekenen op de medewerking van Dirk tijdens evenementen.
Als fervente Korg Pa4X speler zal Dirk zeker ook een meerwaarde zijn voor het delen van kennis over dit apparaat onder de leden.
We wensen Dirk van harte welkom bij het RKC bestuur!


Deelname RKC West Vlaanderen aan de kasteelfeesten Loppem zaterdag 7 juli 2018

In de maand juli was er geen RKC meeting op de eerste donderdagavond van de maand. In de plaats hiervan nam RKC West Vlaanderen deel aan de Kasteelfeesten te Loppem op zaterdag 7 juli.

Het was ondertussen vijf jaar geleden, toen gingen de kasteelfeesten door op zaterdag 6 juli 2013. Ook in 2018 wilden we als vereniging met als thuisbasis Loppem ons steentje bijdragen aan dit mooi initiatief.
De RKC meeting van juli werd vervangen door deze dag. Voor de keyboardmuziek zorgden Leslie, Luc, Ides en Dirk. Accordeonmuziek werd gebracht door Eugeen en Roger. Inge zorgde voor de zang en werd begeleid door Leslie. Verder zorgde Michel, onze penningmeester voor de logistieke ondersteuning.
Het werd een geslaagde mooie zomerse namiddag op het domein van het Kasteel van Loppem.
Tal van RKC leden brachten een bezoekje aan ons optreden, waarvoor dank.
Het was ook een mooie gelegenheid om onze vereniging voor te stellen aan geïnteresseerde passanten.

Met dank aan Fotografie Henk Rogiers uit Zedelgem voor het delen van de foto's en ook aan zoon Bryan :-)

RKC meeting donderdag 7 juni 2018
Democoncert Yamaha Genos met Sander Tournier

Tevreden als we waren ging de demo van de Yamaha Genos door op donderdag 7 juni. Vorige maand moest de demo onverwachts uitgesteld worden, maar deze keer lukte het wel. Het was Sander Tournier die ons het topkeyboard van Yamaha kwam presenteren.

RKC West Vlaanderen mocht meteen uitpakken met een nieuw podium decor dankzij de drie RKC rollup banners, een vernieuwd lokaal en een nieuwe demonstrateur/specialist van Yamaha, namelijk Sander Tournier.
De supervriendelijke Sander was van ver in Nederland gekomen om ons te laten van dicht kennis maken met de Yamaha Genos. Er werd besloten om meteen anderhalf uur aan één stuk te laten horen wat het nieuwe topkeyboard van Yamaha onder de motorkap heeft. Sander gaf ons uitgebreid uitleg over de geavanceerde technieken die schuilen in de Genos en liet ons een zo gevarieerd mogelijk aantal muziekgenres horen. Het werd een indrukwekkend opsomming van mogelijkheden en klanken die nog maar eens geperfectioneerd werden door Yamaha. Telkens wordt de lat een beetje hoger gelegd. Hoeveel jaren horen we al, beter kan nu echt niet meer, maar telkens weten de keyboard producenten ons te verrassen. Sander maakte ook duidelijk dat de huidige generatie keyboards zowel voor jong en oud ongelooflijk veel te bieden hebben. Het werd een leerrijke avond waarbij de RKC leden tijdens het tweede deel van de avond de kans kregen om het toestel eens van dichtbij te testen en hun vragen af te vuren op de demonstrateur van dienst.
Met dank aan Sander Tournier en Van de Moer Instruments Aalst voor het mogelijk maken van deze demo.


RKC meeting donderdag 5 april 2018:
Hammond show met Dirk Van der Linden

Op donderdag 5 april stond een Hammond show op het programma met Dirk Van der Linden.

Veel keyboardspelers onder ons waren oorspronkelijk organisten. Toen de arranger keyboards nog niet bestonden waren de elektronische orgels razend populair. Ze waren een beetje de voorvader van de huidige keyboards.
Het oorspronkelijk Hammond orgel was een toonwielorgel. 
Omdat de golfvormen worden gemaakt door Elektrisch-mechanische toonwielen en niet door elektronische oscillatoren wordt het hammondorgel elektrisch en niet elektronisch genoemd. In het verleden vond het Hammond orgel zijn weg in de woonkamers, het was het orgel bij uitstek. Tot op heden wordt het Hammondorgel nog vaak gebruikt in jazz, rock- en gospel muziek. Voor de liefhebber is het de kers op de taart.
Dirk Van der Linden was op 5 april als het ware onze gids die met smaak en veel enthousiasme ons de wereld van Hammond leerde kennen. We kregen te horen hoe het orgel in elkaar steekt en we kregen meer inzicht in de onafscheidelijke Leslie speakers. Het werd een leerrijke avond met sterk door jazz gekruide voorbeelden hoe de hedendaagse Hammond orgels klinken.


RKC meeting donderdag 1 maart 2018:
Optreden van Kris Bastiaensen en Jackie Van Paemel

Op donderdag 1 maart stonden 2 RKC- leden op het programma, Kris Bastiaensen (foto bovenaan) en Jackie Van Paemel (foto onderaan).

Voor Kris was het zijn eerste optreden voor een publiek, al was dit eigenlijk niet te merken. In een kort interview vertelde Kris wat over zichzelf als keyboardspeler:
"Alles wat ik probeer te spelen is op gehoor. Durf zeggen dat ik een beetje een eigenzinnige speler ben . Identiek kopiëren ligt mij niet. Ik maak er graag iets van mezelf van. Vaak durf ik 2 nummers laten samen komen in iets van mezelf. Er zullen verschillende nummers van mezelf tussen zitten. Nummers die ontstaan zijn in één of ander emotioneel moment. Muziek is voor mij een uiting van gevoelens.
Ik ben een luie keyboardspeler die graag met de knopjes speelt. Er zit veel in de tyros 5. Al wat het keyboard kan zal ik dan ook niet doen. Dit maakt dat mijn aanpak iets anders is dan ik in RKC tot nu toe al gehoord heb."

Het optreden van Kris Bastiaensen was inderdaad eens iets anders dan we tot nu toe gewoon waren in RKC West Vlaanderen. Het was echt eens iets nieuws met veel eigen inbreng. Kris speelde gekende nummers maar dan met styles en klanken die heel anders waren, maar die wonderwel heel goed klonken. De sfeer en de klankcombinatie die Kris liet horen was heel vernieuwend en werd gesmaakt door het publiek.

Jackie Van Paemel, RKC- lid en tevens ook uitbater van cafee Sint Amand speelde het tweede deel van de avond. Jackie speelt onder andere ook in zijn eigen zaak. We kregen tal van meezingers te horen, een totaal ander muziekgenre dan het eerste deel van de avond. Jackie heeft zo zijn eigen aanstekelijke manier van optreden. Na een instrumentaal nummertje volgt er steevast een goeie mop om daarna een gezongen nummertje ten hore te brengen meestal in combinatie van een midi-file. De avond vloog letterlijk voorbij en met een goed humeur werd de avond afgesloten.

Bedankt Kris en Jackie voor de leuke avond en voor jullie inzet voor RKC West Vlaanderen!


RKC meeting donderdag 1 februari 2018:
Demo Korg Pa4X, Pa700 en de Pa1000

Na de spetterende inzet van het jaar 2018 met het RKC nieuwjaarsfeest was het in februari de beurt aan Korg om het "RKC-werkjaar" in te zetten.

Het was Kris Vanlommel die ons de demo bracht. Met de demo van de Korg Pa1000 bracht Kris ons een primeur.
Beide nieuwkomers de Pa700 en de Pa1000 bleken na de demo keyboards die veel te bieden hebben voor hun prijs. Een goede prijs/kwaliteit verhouding is hier zeker de juiste omschrijving.
Kris liet ons horen wat de toestellen konden aan de hand van talrijke muziekgenres.
Het was in ieder geval een leuke start voor het nieuwe jaar.

Hartelijk dank aan Kris Vanlommel voor zijn medewerking.


Nieuws

https://www.korg.com/us/products/synthesizers/pa4x/v3.php
Stuur uw KORG Pa4X naar het VOLGENDE niveau!

KORG is verheugd Pa4X OS NEXT aan te kondigen, het nieuwe besturingssysteem voor de Pa4X Professional Arranger.

Met KORG Professional Arrangers staat technologie ten dienste van de muziek! Pa4X OS NEXT zal beschikbaar zijn eind februari 2019.

Meer info over het nieuwe OS van de Korg Pa4X:

Pa4X NextNieuw Korg Keyboard EK-50

Het toetsenbord dat je helpt spelen
Als je ooit je favoriete nummers wilde spelen of spelen, of een melodie bedacht die een origineel lied zou kunnen worden, is KORG hier om je te helpen je muzikale potentieel te realiseren. De KORG EK-50 is een entertainer keyboard waar je op elk muzikaal niveau van kunt genieten, en een instrument dat meegroeit.

Automatische begeleiding "Stijlen" bieden een volledige achtergrondband die u speelt terwijl u op het toetsenbord speelt. Vanaf het moment dat je begint te spelen, worden de rijke begeleidingen gemaakt om je te inspireren zinnen toe te voegen als ze in je opkomen. Naarmate je meer prestatievermogen hebt, kun je eenvoudig toegang krijgen tot de meer geavanceerde functies om de ideeën van je muzikale schets vorm te geven.


Overlijdensbericht Norbert Boterman
Tot onze spijt melden wij het overlijden van RKC-lid Norbert Boterman.
Norbert is overleden op 14 september 2018. Hij was jarenlang lid van RKC-West Vlaanderen.
Namens RKC-West Vlaanderen bieden wij onze innige deelneming aan zijn echtgenote, zijn familie en vrienden.


18/09/2018
Ter nagedachtenis van Odette Stevens
Tijdens de RKC- meeting van september vernamen we het schokkend nieuws dat Odette Stevens, echtgenote van gewezen RKC bestuurslid Michel Mostaert op 6 september 2018 is overleden.

Namens RKC- West Vlaanderen bieden wij onze innige deelneming aan Michel, kinderen en familie. We wensen hen veel sterkte in deze moeilijke dagen.


14/07/2018
Korg Style pack nummer 31 is er!

Af en toe brengt Korg een style pack uit, we zitten ondertussen aan het style pack nummer 31. Het mooie is dat Korg ons deze packs gratis aanbiedt. Dit pack bevat onder andere volgende styles: Michael Jackson - Earth Song, Calvin Harris, Dua Lipa - One Kiss, Zedd Grey - The Middle, Rhianna - Rock Me Out, plus daarnaast nog drie trance / Dance stijlen en nog een generieke 8 beat stijl.
Via onderstaande link kun je het style pack nr 31 en tal van andere packs gratis downloaden:


The Seaboard...het toetsenbord van de toekomst?

Het "Seaboard"- klavier herinterpreteert het pianotoetsenbord als een glad, continu, aanrakingsgevoelig oppervlak waar elk soort geluid mogelijk is. Muzikanten van alle achtergronden hebben een nieuwe manier ontdekt om zich uit te drukken op het meermaals bekroonde Seaboard.
Het seaboard lijkt wel te komen uit de science fiction films. Eigenlijk is het een soort controller waarmee je een klankbron kunt aansturen die staat op een laptop, een tablet of zelfs een smartphone zijn. Het seaboard zorgt er voor dat de muzikant veel meer nuances kan leggen in de klanken dan eender welk traditioneel klavier. Er bestaan ook Seaboards die een eigen klankbron hebben.
Bekijk onderstaande video om een idee te hebben wat er zoal mogelijk is met het seaboard.
Studenten van het KM Music Conservatory in Chennai hebben een mash-up samengesteld van een aantal Hollywood- en Bollywood-themasongs - allemaal op de Seaboard RISE!


Yamaha Genos meets Atari ST

Waar is de tijd dat de Atari ST dé computer was voor muziekproducties? 
Het toestel had geen harde schijf en werkte met floppy disks. Zou het nog lukken om deze pc te gebruiken met de huidige generatie keyboards zoals de Yamaha Genos? In deze video zie je het antwoord:


Nieuw vanaf februari 2018!!
Yamaha Genos werkgroep
Vanaf februari 2018 wordt de Yamaha werkgroep uitgebreid met de Yamaha Genos. RKC- leden kunnen dan ook terecht bij de Yamaha werkgroep met vragen over de Yamaha Genos.
Teamleader Leslie Smolders zal ervoor zorgen dat zowel de Yamaha Tyros 5 als de Yamaha Genos zullen aanwezig zijn.
Deze ondersteuning is uiteraard exclusief voor onze RKC- leden.

Noteer deze alvast in uw agenda!
In 2018 zullen we er meteen in vliegen met een paar boeiende voorstellingen op het programma. Neem meteen uw agenda en noteer:

Donderdag 1 februari 2018: Demo van de Korg Pa4X, Pa1000 en Pa700 gebracht door Kris Vanlommel
Donderdag 5 april 2018: Hammond show met Dirk Van Der Linden
Donderdag 3 mei 2018: Presentatie van de Yamaha Genos met Sander

Yamaha Genos- nieuws:

Genos
Welkom in de nieuwe wereld van digitale workstations.

De Genos is de nieuwe standaard in geluid, ontwerp en gebruiksbeleving van digitale workstations. Of u nu in een opnamestudio of op het podium zit, de Genos inspireert en intensiveert uw muzikale creatie en spel.
Meer info over de Yamaha Genos: klik op onderstaande link:
Genos

Yamaha brengt ons groot nieuws!
Dat er een opvolger komt van de Yamaha Tyros 5 hangt al een tijdje in de lucht. Het zijn voor keyboardliefhebbers alvast spannende tijden!
Onlangs heeft Yamaha een tipje van de sluier opgelicht met deze video op Youtube:

In de loop van de maand september zal Yamaha meer info vrijgeven via deze link:


KORG nieuws:

De nieuwste performers van KORG: de KORG Pa700 en de KORG Pa1000

KORG kondigt zijn nieuwste High Performance Arranger aan  in de befaamde Pa-serie Professional Arrangers: de Pa1000 en de Pa700. Beide keyboards zitten boordevol  nieuwe sounds (voorzien van Defined Nuance Control voor verbeterd realisme), die performances fris en opwindend houden, alsook een aanzienlijk uitgebreide reeks styles die muziekgenres van over de hele wereld omvat. Combineer dit met krachtige performancefunctionaliteit, een intuïtieve gebruikersinterface en een rijke, gemodelleerde sound, en je krijgt een Arranger voor de meest kritische en veeleisende bespeler. 
Hierbij alvast een voorproefje van de KORG Pa1000


Korg Pa4X- nieuws:
OS versie 2.01 is uit. Deze kan je hier downloaden : http://www.korg.com/us/support/download/software/0/516/3631/ en installeren op dezelfde manier nadat je eerst OS 2.0 gedownload & geïnstalleerd hebt.

Video handleiding Pa4X update OS 2.0

Kris Vanlommel heeft een (Nederlandstalige) video handleiding gemaakt die stap voor stap uitlegt  hoe je je Pa4X kunt updaten naar OS 2.0.
OS 2.0 bevat heel wat nieuwe styles, klanken en nieuwe, coole features.

Dit is de link naar de video handleiding:

Via deze link kun je OS 2.0 downloaden:


Welkom met uw vragen op het RKC- Forum.

Heb je een vraag over het gebruik van je Yamaha keyboard of je Korg keyboard, dan kun je terecht op het RKC-Forum.
RKC-West Vlaanderen heeft onder andere als doelstelling om keyboardspelers te ondersteunen als ze hun weg verloren zijn in het gebruik van hun keyboard.
RKC-leden kunnen uiteraard terecht op de RKC-meetings die elke eerste donderdagavond van de maand doorgaan in ons clublokaal in loppem. Via de werkgroep die start om 18:15 en die exclusief is voor leden kan men terecht met alle vragen omtrent het gebruik van het keyboard.
RKC leden kunnen nu ook via het RKC Forum terecht met al hun vragen (over keyboards uiteraard).
Het enige wat je als lid moet doen is gaan naar het forum van je keuze en klikken op "contact the owner". Op het volgende scherm tik je een onderwerp in en typ je in het vak "message" gewoon dat je graag zou lid worden van het forum. Daarna druk je op de knop "send".
Je zult dan toegevoegd worden aan het forum van keuze en hiervan een bericht krijgen.
Elk bericht dat op het forum wordt gepost zul je dan ook krijgen in je mailbox. Hierop kun je dan eventueel reageren en je kennis delen of gewoon leren van de tips & tricks die passeren.
Via volgende snelkoppelingen ga je rechtstreeks naar het forum: (gewoon klikken op Yamaha Forum of Korg Forum):


Synthesizers, Keyboards, Modules en USB/Midi-Keyboards... wat is het verschil?

Zijn we op zoek naar een Keyboard, een Synthesizer, een Workstation, een Module of een USB/Midi-Keyboard? Dit is een allesomvattend artikel waarin de verschillende soorten machines worden verklaard. Een flinke kluif, maar daarna weet je precies wat je écht nodig hebt.


Korg Pa4X-PRO

Dat de Korg Pa4X-PRO een krachtig, prachtig en professioneel instrument is bewijzen nog maar eens volgende demo songs: