Nyheter

Presentasjon av vinnerne av NIOR-foredraget

Inger Helen Bolstad (ergoterapeut) og Ulrika Nilsson (fysioterapeut) ved Oslo Universitetssykehus Rikshospitalet er vinnere av «NIOR-foredraget 2022». NIOR gratulerer!

Konkurransen om «NIOR-foredraget» er et tiltak for å oppmuntre NIOR-medlemmer til å delta med egne presentasjoner på kongresser som EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology) eller PReS (Paediatric Rheumatology European Society Congress), og øke den tverrfaglige innflytelsen i revmatologisk arbeid internasjonalt. Vinneren av konkurransen honoreres med et stipend for å dekke noen av utgiftene til deltakelse på EULAR eller PReS.

Inger Helen og Ulrika jobber med barn og ungdom. Prosjektet de vant med har tittelen: Ergo- og fysioterapi til barn og ungdom med utmattelse knyttet til inflammatorisk revmatisk sykdom - en kunnskapsbasert fagprosedyre. De presenterte prosjektet på Nettverkskonferansen for revmatologisk rehabilitering som ble gjennomført i Bodø i mai i år. I september reiser de til Praha for delta på PReS der deres prosjekt har blitt antatt til muntlig presentasjon. Vinner-honoraret vil bli brukt for å dekke noen av utgiftene i forbindelse med kongressen. Vi ønsker dem lykke til med presentasjonen!

Her kan du lese mer om prosjektet deres



Endringer i NIOR-styret

På sist generalforsamling (mai 2022) ble Anne-Lene Sand-Svartrud valgt som ny leder av NIOR. Hun tok over vervet etter Nina Østerås.

Dette er det nye NIOR-styret: Anne-Lene Sand-Svartrud, ergoterapeut og stipendiat ved Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR); Trine Brandsø Svingen, ergoterapeut ved Meråker Kurbad og St.Olavs Hospital; Hedda Eik, fysioterapeut, postdoktor ved Universitetet i Oslo og førsteamanuensis ved OsloMet; Stine Andrea Nilsen, fysioterapeut ved Universitetssykehuset Nord-Norge; Sissel Veske, sykepleier ved Sykehuset Levanger.

Vara-medlemmer: Daniel Huseby Bordvik, fysioterapeut ved Rehabilitering Vest, og Gunnhild Berdal, fysioterapeut og postdoktor ved NKRR.

Valgkomite: Ingrid Festø, ergoterapeut ved Nordlandsykehuset Bodø, Mari Nilsen Skinnes, fysioterapeut og stipendiat ved NKRR.


NIOR-foredraget 2022

Driver dere med utvikling av god klinisk praksis, eller et spennende fagutviklingsprosjekt? Har dere fått til noe som fungerer fint?

Ønsker dere å presentere dette for et tverrfaglig revmatologisk fagmiljø?

Hvis svaret er JA- delta i konkurransen om NIOR-foredraget 2022!


Vi søker foredrag som er praksisnære og klinisk relevante. De kan handle om fagutviklings- og kvalitetsforbedringsprosjekter på arbeidsplassen, pasienthistorier, enkelttilfeller eller hendelser (kasus), ildsjelers innsats og tverrfaglig samarbeid.


Vinneren får presentere prosjektet i et foredrag på Nettverkskonferansen for revmatologisk rehabilitering i Bodø 4. -5. mai 2022, og premieres med et stipend på inntil kr 10 000 til å dekke deltakeravgift og reise- og oppholdsutgifter for en person på EULAR-kongressen i København 2022.


Du kan delta med både pågående og avsluttede prosjekter. Sammendraget skrives i Word og skal være på maksimalt 1-2 A4-sider med følgende deloverskrifter:

- Tittel

- Forfatter(e) og arbeidsplass

- Bakgrunn

- Hensikt

- Metode (gjennomføring)

- Konklusjoner

- Implikasjoner for klinisk arbeid

Sammendrag sendes som vedlegg til: nior2008@gmail.com.

Alle innsendte bidrag vil bli vurdert av en tverrfaglig komité som oppnevnes av styret i NIOR. Sammendragene vil bli vurdert med hensyn til hvor relevant det er for klinisk praksis, tverrfaglighet, originalitet, kreativitet og kvalitet i gjennomføring. For å delta i konkurransen må førsteforfatteren være medlem av NIOR. Medlemskap i NIOR er gratis og du finner link til innmelding her.

Frist for innsending

Frist for innsending av sammendrag er 15. februar 2022

Mer informasjon

Faglige spørsmål vedrørende sammendrag og NIOR-foredraget 2022, kontakt NIOR på epost: nior2008@gmail.com.

Les mer om Nasjonal nettverkskonferanse på NKRRs nettsider.

Utlysning av NIOR-foredraget 2022.docx

Generalforsamling 2019-2021

Grunnet Covid-19 gjennomføres generalforsamlingen digitalt onsdag 5. mai 2021, kl. 8:15-9:00. Lenke til møtet er sendt til registrerte medlemmer per mail.



Saksliste:

1. Godkjenning av stemmeberettigede

2. Valg av ordstyrer, en referent, to personer til å underskrive protokollen, tellekorps

3. Godkjenne innkallingen

4. Godkjenne sakslisten

5. Behandle

a. Styrets årsberetning for 2019-202021

b. Regnskap 2019-2021

c. Forslag til handlingsplan 2021-2023

d. Forslag til endring vedtekter

e. Innkomne forslag

6. Valg av styre og varamedlemmer

7. Valg av valgkomité

Styrets årsberetning for 2019-2021 vil bli lagt ut på NIOR hjemmeside senest en uke før generalforsamlingen.


Styrets årsmelding 2019-2020

Styrets årsmelding for 2019-2020.pdf

Nettverkskonferansen 2019

4.-5.april 2019 ble den 7. nettverkskonferansen for revmatologisk rehabilitering arrangert i Trøndelag, nærmere bestemt Værnes. Denne konferansen er et samarbeid med NKRR, NIOR, NRF, og lokale aktører, som denne gang var Meråker Kurbad og St.Olavs Hospital. Dette er en tverrfaglig konferanse.

Nettverkskonferansen 2019 hadde fokus på Framtidsrettet rehabilitering, med arbeidsdeltakelse og helsefremmende levevaner ved revmatisk sykdom som viktige temaer.

Det var mange gode innlegg i forhold til tema. Foredragene ble holdt av fagpersoner med god kompetanse på området, samt gode brukerhistorier og erfaringer. Det er et vidt spenn på foredragene, alt fra Helsedirektoratet, til brukerperspektiv og på diagnosenivå. En del av foredragene er å finne på NKRR.no. Nettverkskonferansen er en fin arena for fagfolk og brukere til å utveksle forskning, kompetanse og erfaringer. Nettverkskonferansen 2021 arrangeres i Helse Nord.


I samband med Nettverkskonferansen ble NIOR-foredraget 2019 presenterte. NIOR gratulerer Bente Fridtjofsen og Inger-Johanne Jarnäs, Nordlandsykehuset som vinnere med fagutviklingsprosjektet "Tverrfaglig ungdomspoliklinikk- prosjekt etablering av ungdomsforlöp ved Revmatologisk avdeling Bodö". Prosjektet ble presentert av Inger-Johanne for et intressert publikum.

Elin Andresen Leistad og Elisabeth Hasselknipp, Revmatismesykehuset Lillehammer, fikk NIORs hedersomtale for deres fagutviklingsprosjekt "Arbeidsdeltakelse ved inflammatorisk revamtisk sykdom. Hva kan ergoterapeutene bidra med?"

NIORs generalforsamling ble også gjennomført i samband med nettverkskonferansen.

NIORS årsmelding 2017-2018.pdf
NIOR generalforsamling 2019_med signatur.pdf


EULAR anbefalinger for trening og fysisk aktivitet for pasienter med revmatISK SYKDOM

EULAR anbefalingene for trening og fysisk aktivitet ved revmatoid artritt, spondyloartritt og artrose er nå publisert!

Anbefalingene inneholder fire overordnede prinsipper og ti anbefalinger om trening og fysisk aktivitet som en integrert del av standard behandling gjennom hele sykdomsforløpet hos mennesker med RA, SpA og OA.

Du kan lese pressemeldingen fra EULAR her. Artikkelen med anbefalingene finner du her .


NIOR-foredraget 2019

Nasjonal nettverkskonferanse revmatologisk rehabilitering arrangeres i april 2019. I den forbindelse har NIOR gleden av å invitere til en konkurranse om å vinne NIOR-foredraget, som presenteres på nettverkskonferansen.


Nasjonal nettverkskonferansen går av stabelen 4.-5. april 2019 på Scandic Hell, Værnes i Trøndelag. Konferansen er en møteplass for fagpersoner, forskere, pasienter og andre interesserte innen det revmatologiske fagfelt.

NIOR-foredraget 2019

Vi oppfordrer alle som driver med utvikling av klinisk praksis, fag og forskning om å sende inn et sammendrag til presentasjon under kongressen. Alle bidragsytere vil få anledning til å presentere sine bidrag som postere på rehabiliteringstorget på nettverkskonferansen. Av de innsendte sammendragene vil det kåres en vinner som får presentere prosjektet i plenum på nettverkskonferansen. Vinneren honoreres også med et stipend til å dekke deltakeravgiften (for en person) på EULAR/PRES kongressen i Madrid 2019. Både pågående og avsluttede prosjekter er av interesse. Utlysningen av NIOR-foredraget kan du lese lengre ned på siden .

Tips til utforming av sammendrag!

- Tittel

- Forfatter(e) og arbeidsplass

- Bakgrunn for studien

- Problemstilling

- Metode

- Hovedresultat

- Implikasjoner for praksis

Sammendraget på 1-2 A4 sider sendes som vedlegg til: nior2008@gmail.com

Alle innsendte bidrag vil bli vurdert av en tverrfaglig komité som oppnevnes av styret i NIOR. Sammendragene vil bli vurdert med hensyn til hvor relevant det er for praksis, tverrfaglighet, originalitet, kreativitet og kvalitet. For å delta i konkurransen må forfatteren være medlem av NIOR.

Medlemskap i NIOR er gratis og du finner link til innmelding her.

Frist for innsending

Frist for innsending av sammendrag er 15. januar 2019

Mer informasjon

Faglige spørsmål vedrørende sammendrag og NIOR-foredraget 2019, kontakt NIOR.

Les mer om Nasjonal nettverkskonferanse på NKRRs nettsider.

NIOR-foredraget 2019

NIOR-foredraget 2019

Nasjonal nettverkskonferanse revmatologisk rehabilitering arrangeres i april 2019. I den forbindelse har NIOR gleden av å invitere til en konkurranse om å vinne NIOR-foredraget, som presenteres på nettverkskonferansen.


Nasjonal nettverkskonferansen går av stabelen 4.-5. april 2019 på Scandic Hell, Værnes i Trøndelag. Konferansen er en møteplass for fagpersoner, forskere, pasienter og andre interesserte innen det revmatologiske fagfelt.

NIOR-foredraget 2019

Vi oppfordrer alle som driver med utvikling av klinisk praksis, fag og forskning om å sende inn et sammendrag til presentasjon under kongressen. Alle bidragsytere vil få anledning til å presentere sine bidrag som postere på rehabiliteringstorget på nettverkskonferansen. Av de innsendte sammendragene vil det kåres en vinner som får presentere prosjektet i plenum på nettverkskonferansen. Vinneren honoreres også med et stipend til å dekke deltakeravgiften (for en person) på EULAR/PRES kongressen i Madrid 2019. Både pågående og avsluttede prosjekter er av interesse. Utlysningen av NIOR-foredraget kan du lese lengre ned på siden .

Tips til utforming av sammendrag!

- Tittel

- Forfatter(e) og arbeidsplass

- Bakgrunn for studien

- Problemstilling

- Metode

- Hovedresultat

- Implikasjoner for praksis

Sammendraget på 1-2 A4 sider sendes som vedlegg til: nior2008@gmail.com

Alle innsendte bidrag vil bli vurdert av en tverrfaglig komité som oppnevnes av styret i NIOR. Sammendragene vil bli vurdert med hensyn til hvor relevant det er for praksis, tverrfaglighet, originalitet, kreativitet og kvalitet. For å delta i konkurransen må forfatteren være medlem av NIOR.

Medlemskap i NIOR er gratis og du finner link til innmelding her.

Frist for innsending

Frist for innsending av sammendrag er 15. januar 2019

Mer informasjon

Faglige spørsmål vedrørende sammendrag og NIOR-foredraget 2019, kontakt NIOR.

Les mer om Nasjonal nettverkskonferanse på NKRRs nettsider.

NIOR-foredraget 2019

NIOR fyller 10 år idag!

Foto: www.freeimages.com

Da NIOR ble grunnlagt for ti år siden var hensikten å danne en organisasjon med målsetting om å være et tverrfaglig nettverk for samhandling, fagutvikling og forskning på tvers av faggrupper innen revmatologi og skulle virke nasjonalt og internasjonalt som medlemsorganisasjon av EULAR.

I løpet av de ti årene som har gått har den medisinske utviklingen innen revmatologi fortsatt. Flertallet av de som får en revmatisk diagnose nå har betydelig bedre prognoser enn tidligere.

I takt med ny kunnskap, nye behandlingsmuligheter, politiske føringer og prioriteringer av helsemyndighetene endres tilbudet til pasientene. Men det å leve med en kronisk sykdom kan fortsatt innebære utfordringer med svingende sykdomsforløp, smerter, tretthet, redusert funksjon, deltagelse i arbeid og sosialt liv. Vi mener at tverrfaglig kompetanse innen forebygging, behandling og rehabilitering har en viktig rolle også i fremtidens revmatologi.

NIOR skal i årene som kommer fortsette å være et tverrfaglig nettverk for samhandling, fagutvikling og forskning på tvers av faggrupper og organisasjoner innen revmatologi.

NIOR har i dag mer enn 260 medlemmer og mange ulike faggrupper er representert: sykepleiere, hjelpepleiere, fysioterapeuter, ergoterapeuter, sosionomer, farmasøyter, leger, sekretærer, statistikere, psykologer, aktivitører, lærere, rådgivere og brukerrepresentanter.

Mangfoldet av faggrupper som er medlemmer av NIOR kan ses på som et uttrykk for hva det å leve med revmatisk sykdom kan innebære. Det viser også til bredden- fra alle dem som jobber nært pasienten i det daglige, til de som jobber med fagutvikling, forskning og formidling. Vi vil gjerne bli enda flere. Medlemskap i NIOR er gratis og du kan melde deg inn her.


Formidling

Videreformidling av kunnskap og aktiviteter innen revmatologi har vært og er fortsatt en hovedoppgave for NIOR. Vi har en egen nettside, og du finner oss på Facebook. Dersom du har tips til saker som kan være av interesse for våre medlemmer, send oss gjerne en mail nior2008@gmail.com .

Siden 2013 er NIOR medarrangør til Nettverkskonferanse for revmatologisk rehabilitering. I forbindelse med Nettverkskonferansen arrangerer NIOR en abstrakt-konkurranse «NIOR foredraget», hvor vinneren får anledning å presentere foredraget i en plenumsforelesning og får stipend som dekker en deltakeravgift på EULAR eller PRES kongressen.


Medlemmer

I alle årene har det å rekruttere nye medlemmer vært en prioritert oppgave. NIOR ønsker medlemmer fra ulike fagprofesjoner velkomne, slik at vi kan fungere som et tverrfaglig nettverk og som et supplement til særfaglige organisasjoner. Gjennom å være en tverrfaglig organisasjon har medlemmer i NIOR blant annet bidratt til at vi nå vet mer om profesjonsspesifikke og tverrfaglige kjernekompetanser innen revmatologi. Du kan lese om undersøkelsen i Norsk Rheumabulletin.

Så langt har NIOR klart å fungere uten medlemskontingent takket være bidrag fra enkelte revmatologiske avdelinger og organisasjoner. Vi takker for bidrag vi fått, og håper at flere har anledning til å gi bidrag slik at NIOR kan virke også i fremtiden.


EULAR

NIOR er den organisasjonen i Norge som representerer de tverrfaglige profesjonene i EULAR som medlem av EULAR Health Professionals in Rheumatology (HPR). Som medlem av EULAR jobber NIOR for viktigheten av en bred forståelse av hvilke behov de som lever med revmatisk sykdom kan ha, og hva de tverrfaglige faggruppene kan bidra med.

Gjennom å være medlem i EULAR får NIOR informasjon om ny kunnskap, anbefalinger, kongresser, videreutdanning og mulighet til å søke støtte for å delta på EULAR-kongressen eller hospitere. I tillegg har vi også anledning til å påvirke det som skjer i EULAR.

Vi er meget stolte over at Rikke Helene Moe, tidligere leder av NIOR (2013-2018), i 2017 ble valgt som leder for EULAR Health Professionals!

Gratulerer med dagen!

Online-kurs for helsepersonell

EULAR tilbyr online-kurs for tverrfaglig helsepersonell med oppstart høsten 2018. Kurset er lagt opp til at det kan gjennomføres ved siden av jobb og koster 150 euro, inkludert den store læreboken, online kursmateriell, forskjellige tester og eksamen. For mer informasjon se linken:

https://www.eular.org/edu_online_course_hpr.cfm


Endringer i NIOR styre

På sist generalforsamling ble Camilla Fongen, fysioterapeut ved Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) valgt som ny leder av NIOR. Hun tok nylig over vervet som leder etter Rikke Helene Moe, forsker og fysioterapeut ved NKRR.

Det nye NIOR-styret består av leder Camilla Fongen, fysioterapeut NKRR; nestleder Trine Brandsø Svingen, ergoterapeut Meråker Sanitetsforenings Kurbad; kasser Sigrid Lindvik, sykepleiere Revmatismesykehuset Lillehammer; sekretær Marianne Skiftestad Olsen, sykepleier Haugesund Sanitetsforenings revmatismesykehus; styremedlem Tamara Pettersson, sosionom Revmatismesykehuset Lillehammer


Tverrfaglig kompetanse

Behandling av personer med revmatisk sykdom innebærer ofte et samarbeid mellom flere faggrupper. NKRR har laget en oversikt over hva som er felles kompetanse uavhengig av profesjon, og hva slags kompetanse som er spesifikk for de forskjellige faggruppene. For mer informasjon se linken

http://diakonhjemmetsykehus.no/#!/diakon/forside/Helsepersonell/nasjonal-kompetansetjeneste-for-revmatologisk-rehabilitering/_2886|7777


Vinneren av NIOR-foredraget 2017 er kåret!

Tre bidrag kom inn til konkurransen om å bli NIOR-foredraget 2017. STavanger ARTrose stakk av med seieren i år: STavanger ARTrose (START)-studien er et prosjekt mellom privatpraktiserende fysioterapeuter og fastleger i Stavanger for å bedre kvaliteten på artrosebehandlingen gjennom kompetanseoppdatering og økt samhandling.

(Nina Østerås, Irma B. Blaker, Tore Hjortland, Hilde Warhaug, Aksel Paulsen, Ivar Halvorsen, Margrete Stangeland, Anne Kristine Gilje, Hanne Dagfinrud, Kåre Birger Hagen). De har laget en "pressemelding" om prosjektet som du kan lese her.

Prosjektet blir presentert på Nettverkskonferansen for revmatologisk rehabilitering i Haugesund.

Vi gratulerer!!


NIORs leder har blitt leder for helseprofesjonene i Europa (EULAR)!

Vi gratulerer Rikke Moe og ønsker henne lykke til med vervet 🎉🎉!


Lyst til å skrive noe til vårens utgave av EULARs nyhetsbrev for helseprofesjonene?

Minner om at det tas imot korte artikler om viktige saker til vårens newsletter!

Deadline for abstract til EULAR 2017

There are only two months left to submit your abstract to EULAR 2017 (Annual European Congress of Rheumatology) to be held in Madrid from 14-17 June 2017.

Don't miss the opportunity to be involved in the leading European meeting that offers the highest standard for scientific, educational and social exchange in the field of rheumatology.

NIOR-foredraget 2017 - konkurranse for helsepersonell innen revmatologi

  • Har dere et spennende fagutviklings- eller forskningsprosjekt innen tverrfaglig samarbeid på poliklinikk?

  • Har dere har lyst til å presentere dette for et tverrfagligvrevmatologisk fagmiljø?

Send inn et sammendrag av prosjekt innen 15. januar 2017. Vinnerne av konkurransen presenterer prosjektet i et 20 minutters foredrag på Nettverkskonferansen i Haugesund tirsdag 9. mai 2017 . Temaet for konferansen er ”Kvalitet i alle ledd, - organisering og endringer som fungerer”.

Alle innsendte bidrag vil bli vurdert av en tverrfaglig komité. Vinnerbidraget honoreres med et stipend til å dekke en deltakeravgift på EULAR-kongressen i Madrid eller PReS i Aten 2017.

Vi har igjen gleden av å ønske helsepersonell og brukere fra hele landet velkommen til to dager med faglig påfyll, erfaringsutveksling, gode samtaler og mye mer.

Denne gangen har konferansen fått tittelen «Kvalitet i alle ledd, - organisering og endringer som fungerer».

Alle spørsmål og henvendelser, samt påmelding til rehabiliteringstorg sendes: aase.frich@diakonsyk.no / tel: 22454840.

Påmeldingsfrist 31. mars 2017 (redusert pris for påmelding innen 14. januar 2017).

Reducing the burden of chronic diseases in workplace - New policies for better working conditions and the retention of ill people at work.

Hele konferansen er tilgjengelig på Youtube. Der kan man også se NIORs leder, Rikke H. Moes innlegg om temaet "Work is good - RMDs, clinical impact and preventive strategies". EULAR har leget en egen pressemelding fra møtet.

Smakebiter fra EULAR 2016

Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) har publisert noen smakebiter fra EULAR.

EULAR 2016 er historie, men vi har allerede jobbet frem et spennende program for neste års EULAR-kongress!

Vinneren av NIOR-foredraget 2015

En uavhengig komite har gjort en grundig vurdering av de seks innsendte bidragene. Ingrid Rekaa Nilssen, Bente Jakobsen og Marianne Wallenius ved Revmatologisk avdeling, St. Olavs Hospital, Trondheim stakk av med seieren denne gangen!

Prosjektet har tittelen: «JUVENIL REVMATISK SYKDOM FRA 18 – 25 ÅR I REVMATOLOGISK AVDELING»

Vinneren presenterte prosjektet på Nettverkskonferansen i april 2015, og er honorert med inntil kr 10.000 i stipend til deltakelse i Roma 2015.

Vi gratulerer!

Anne S. Hagland og Hilde Johanssen

Er du fysioterapeut som jobber med pasienter med revmatiske sykdommer?

Rehabiliteringstilbud til nydiagnostiserte pasienter ved HSR; Tverrfaglig informasjons- og vurderingsopphold (TIVO)

Vi inviterer deg som har erfaring med revmatiske og muskel-og skjelettsykdommer til å delta i en undersøkelse om arbeidsforhold som kan påvirke omsorgen for pasienter med disse sykdommene. Hensikten med undersøkelsen er å se om det er områder EULAR PT Study Group bør prioritere å arbeide videre med de neste årene. Det tar ca. 10 minutter å fylle ut undersøkelsen og du er anonym.

EULARs nyhetsbrev for helseprofesjonene

Interessert i EULAR's HP News Letters? Du finner alle på hjemmesiden deres.