Over ons

Kalender competitie 2018-2019

Volgende speeldag

Geschorste spelers

Beker competitie

Website: www.eagles1.be

Email: info@eagles1.be

Coach: coach@eagles1.be

Thuisterrein: Lange Munte Kunstgras velden

Uitrusting: blauw-rood / wit-blauw

Clublokaal: Oud Gemeentehuis in Rollegem - Tel: 056 21 51 65

Bankrekeningnummer: 465-8160011-15

IBAN: BE83 4658 1600 1115

BIC: KRED BE BB

Onze geschiedenis:


White Eagle

Het gloríerijk verhaal van The Eagles begint zowat 25 jaar geleden. Jo (+), Jean­Pierre, Baudouin en Brice, vier jonge snaken uit het robuuste West- Vlaanderen brachten in het seizoen een arendjong ter wereld waar het voetbalminnend Europese continent van zou opkijken.

Het gewijde gerstenat in de daopvont bleek de juiste uitvalsbasis te zijn voor een glansrijk palmares. Het arenclsjong sloeg zijn vleugels uit en ruilde na enige tijd de zachte vrìendenwedstrij den voor de stevige DAMMAN­ competitie. Als het beste roofdier stoofThe Eagle het leer achterna en dat was zelfs het ICBLVB opgevallen. En recent waren er de twee kampioenstiœls in de Schepen Byttebîer­co1’npetitie. Het scherpe arendsoog reikte ondertussexrverder dan de Westvlaamse grasmat Bordeaux, Burton (UK), de Champagnestreek (FR), Luxemburg, Nomandië en de Elzas... The Eagles streken er neer, ze zagen en ze overwonnen. Of zoals de Engelse pers het zo mooi kon verwoorden: “...REC Eagles from Kortrijk who play attractive football, as the Bass team discoverd”.

Maar wat was het geheim, wat was de drijfveer? Iedereen had er het raden naar. Was het de uitzonderlijke conditie? Misschien. Was het de ondersteuning en het enthousiasme van het vrouwelijk schoon? Niet echt. Het was de moed, de gedrevenheid en de hunker om na de eerste speelhelft de tweede aan te vatten. En na de tweede kwam de climax, het hoogtepunt, het ultieme doei. luist, de derde speelhelft in. Met korte maar stevige passes richting kantine. De ene verfrissende voltreffer na de andere.

Smaakvol combinatievoetbal, tactische schijnbewegingen met het bierviltje en een strategisch ontspannende babbel. En zo gebeurde, wedstrijd na wedstrijd, competitie na competitie. De jaren vlogen, de grijze haren kwamen, maar de vechtlust bleef, 25 jaar lang. Een kwart eeuw voetbalvermaak; daar kan je niet naast schieten. Vandaag, vrijdag 9 juni 1995 ontmoeten de Veteran Eagle Stars en de ex­-voetbalgoden mekaar op het groene grasperk van DVK Kuurne. Hoe- dit verhaal verder afloopt, zit verscholen in deze zes flesjes 'White Eagle". Een gelegenheidswitbier met een stevig karakter en een verfrissende smaak. Bewaar dit collectors Item en geef het een plaats in uw persoonlijke trofeeënkast. Santé!!!