Ajankohtaista

JÄSENTILAISUUDET

ovat edelleen kuukauden kolmantena tiistaina klo 14 Suokadun toimintakeskuksen ruokasalissa. Tiedotusta, taukojumppa, vieraita.

Aluksi kahvi ja pulla. Varaa maksuksi 3 euroa.

Joulujuhla ti 18. 12. klo 14 - 16.30

Suokadun toimintakeskuksessa, Suokatu 6.


Juontaja: Seppo Kononen

Tervetulotoivotus: Teuvo Laakkonen

Yksin- ja yhteislaulua: Markku Holopainen

Puheenvuoro: Arvo Hämäläinen

Tonttuvoimistelu: Timo Harju

Jouluruno: Kaisa Huotari Tolppanen

Joulupuuro ja torttukahvit 10€ kerätään ovella.

Ilmoittaudu 9. 12. mennessä sihteerille puh. 040 587 2359.

TUETUT LOMAT

Hyvinvointilomat on varannut ryhmällemme täysihoitoloman ajalle 13.-18.5.2019 teemalla sydänloma Lomakeskus Huhmarissa. Loma on:

  • viisi täysihoitovuorokautta
  • aamiainen, lounas ja päivällinen
  • majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa
  • yhteistä ohjattua ohjelmaa kaksi kertaa päivässä paitsi tulo- ja lähtöpäivänä

Loman omavastuuosuus on 20 €/vrk/hlö eli yhteensä 100 €/hlö. Hyvinvointilomat lähettää lomalle valituille kutsun ja laskun.

Loman hakuaika on 18.12.2018 - 18.2.2019 . Timo Harju jakaa hakemuslomakkeita joulukuun ja tammikuun kuukausikokoontumisissa tai lähettää postitse. Timon puhelinnumero on 0400 272078, ja sähköpostiosoite timo.harju37[at]gmail.com

Hyvinvointilomat suosittelee hakulomakkeen täyttämistä sähköisesti osoitteessa: https://lotu.lomajarjestot.fi/t/HYVINVOINT/calendar/info/36141 Lomake on täytettävissä vasta 18.12.2018 alkaen.

HUOM! Sähköisen lomakkeen täyttäjän tulee ilmoittaa siitä Timo Harjulle jotta tiedämme hakijoiden lukumäärän. Loma on varattu 25 henkilölle, jotka Hyvinvointilomat valitsee hakijoiden joukosta. Lomalle hakeminen ei edellytä yhdistyksemme jäsenyyttä.


Isänpäivää 11.11. vietimme tällä kertaa Riistaveden seurakunnan vieraina. Jumalanpalveluksessa Riistaveden kirkossa oli liturgina pastori Milla Huttunen. Perinteiseen tamaan teimme kunniakäynnin sankarihaudoille, jossa puheenjohtaja Teuvo Laakkonen laski muistomerkille seppeleen. Haudoilta siirryimme seurakuntatalolle ruokailuun ja ohjelmalliseen isänpäiväjuhlaan.

Katso kuvat Kuvia-sivulta

ja facebook-päivitystä .

Matka Ilmajoen musiikkijuhlille 15. - 16.6.2018

Ajoimme Pyhäjärven kautta Kokkolaan, jossa tutustuimme oppaan johdolla n. 1460-lutulta peräisin olevaan Kaarlelan kivikirkkoon. Kokkolasta jatkoimme matkaa seitsemän sillan Saaristotietä pitkin Pietarsaareen. Pietarsaaresta siirryimme Uusikaarlepyyhyn, jossa teimme opastetun kierroksen kirjailija Zacharias Topeliuksen lapsuudenkodissa Kuddnäsin museossa. Museo viettää vuonna 2018 Zacharias Topeliuksen 200-vuotisjuhlavuotta.

Vierailun jälkeen ajoimme Vaasaan, jossa majoituimme keskustssa sijaitsevaan Sokos Hotel Royal Vaasaan. Seuraavana aamuna tutustuttiin paikallisen oppaan johdolla Vaasan keskustan nähtävyyksiin ja Raippaluodon siltaan.

Kiertoajelun jälkeen ajoimme llmajoelle katsomaan Mannerheim-oopperaa, jonka jälkeen lähdimme kotimatkalle.

Vaivaisukko Kaarlelan kirkon edessä

100 ruusua sankarihaudoille

Sotaorvot laskivat 100 sinivalkoista ruusua Kuopion sankarihaudoille Kaatuneitten muistopäivänä 21.5. Pohjois-Savon sotaorvot ry halusi näin kunnioittaa niin itsenäisen Suomen sataa vuotta kuin kaatuneiden isiensä muistoa. Ruusujen tuojina olivat siilinjärveläisen sotaorpo Erkki Turusen (kuvassa siskonsa Irja Turusen kanssa) johdolla sotaorvot läheisineen sekä pienryhmä partiolaisia. Samaan aikaan olivat viereisen sankarivainajien muistomerkin luona perinteiset Kaatuneitten muistopäivän seremoniat seppeleenlaskuineen ja ohjelmineen Puolustusvoimain ohjaamina. ”On isät täällä taistelleet ja uskoneet ja toivoneet”, lauloi veteraanikuoro. - KK

ONNITTELEMME

80 v

  • Niskanen Pauli 08. 01.
  • Pekkarinen Eila 01. 02.
  • Saastamoinen Pekka 14. 02.
  • Martiskin Martti 17. 02.
  • Väisänen Matti 17. 02.

AJASTA IÄISYYTEEN

Tikkanen Osmo

s. 09. 02. 1937.

k. 27. 02. 2018.

Lehikoinen Liisa

s. 18. 10. 1927.

k. 08. 07. 2018.


KOTISIVUT JA FACEBOOK

Kotisivuille voit tarjota mahdollista omaa aineistoasi ottamalla yhteyttä Aino Tapaniseen (ks. yhteystiedot). Yhdistys on myös facebookissa nimellä Pohjois-Savon sotaorvot. Tutustu ja käy tykkäämässä. Vierailijana voit myös tuottaa sinne tekstiä ja kuvia.

SEURAA SAVON SANOMIEN MUISTIOTA! Ilmoittelemme yleensä sunnuntain ja toisinaan keskiviikon lehdissä. Ilmoituksia myös paikallislehdissä sekä kotisivuillamme www.ps-sotaorvot.fi