Pohjois-Savon Sotaorvot ry

Tervetuloa sivuillemme!

Yhdistys on perustettu vuonna 2007. Sen tarkoituksena on paikallisena Kaatuneitten Omaisten Liitto ry:n jäsenyhdistyksenä toimia sotaorpojen ja muiden kaatuneitten omaisten hyväksi valvomalla heidän etujaan ja toimimalla heidän puolestaan, vaalia sodissa kaatuneitten ja sodan olosuhteissa henkensä menettäneiden muistoa, edistää kaatuneitten omaisten yhteistoimintaa ja jäsentensä virkistystoimintaa.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys kerää ja tallentaa tietoa kaatuneitten omaisten vaiheista ja kokemuksista. Lisäksi Pohjois-Savon Sotaorvot ry järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, tutustumiskäyntejä ja muita vastaavia tapahtumia, pitää yhteyttä omaa toimintaansa lähellä oleviin muihin yhdistyksiin sekä pitää yhteyttä yhdistyksen tarkoitusperiä edistäviin viranomaisiin, päättäjiin ja tiedotusvälineisiin.

Yhdistys voi toimintansa tukemiseksi asiaankuuluvan luvan saatuaan järjestää arpajaisia ja rahankeräyksiä sekä vastaanottaa lahjoituksia ja testamentteja.

Sotaorpo Hanna-Katri Hänninen

Pohjois-Savon Sotaorvot ry:n jäsenmäärä vuoden 2018 lopussa oli 290. Vaikka rivit harvenevat jo luonnollisista syistä, jäsenmäärä laski vain neljällä. Sotaorpoja on jäsenistössä 293, sotaleskiä 1, muita kaatuneitten omaisia 3 ja kannatusjäseniä 41. Keski-ikä alkaa olla lähes 80 vuotta.

Jos et ole jo jäsen, tervetuloa joukkoomme! Myös kannatusjäseneksi voi liittyä. Tulosta lomake tästä (PDF) tai pyydä jäsensihteeri Niilo Remekseltä, p. 045 131 0280

Juhlayleisoa valtakunnallisilla Hengellisillä ja Kulttuuripäivillä Kuopiossa 2017.
Sotaorpo-tunnus
Yhdistys kuuluu jäsenenä Kaatuneitten Omaisten Liittoon
Kuopion kaupungin eläkeläisjärjestöt