Inleiding

Elk 1e of 2e zaterdag van de maand om 20:00 uur wordt er een proeverij georganiseerd in Wertha Brewpub, Bassin 6 in Weert. Gewoonlijk staan er 6 bieren op het programma. Uiteraard zullen de bieren in 15 cl glazen geschonken worden, het gaat immers om proeven & genieten en niet om de hoeveelheid alcohol.


Om mee te doen aan de proeverij is het niet nodig om iets over bier te weten. De proeverij is erop gericht om samen te proeven en om van elkaar iets op te steken. Samen proef je meer! Elk bier zal een inleiding krijgen over o.a. de brouwerij, bierstijl, brouwstijl en andere leuke wetenswaardigheden. 

Vervolgens gaan we het bier proeven met als leidraad een proefformulier. Hierin kun je allerlei zaken invullen zoals kleur, schuim, geur, smaak en afdronk. Dit helpt om specifieker te ruiken en te proeven. 

Soms zijn er themaproeverijen, maar dat geven we van te voren aan. Een voorbeeld van een themaproeverij was b.v. de Trappistenproeverij waar bieren van alle 7 de Trappistenkloosters langs kwamen.

Comments