Sikkerhet i bits & bytes....

Det er mye man kan treffe på på nett, og vi vil vel alle være så sikre som vi kan når vi oppgir kontonummer, kortnummer, chat'er, er på sosiale tjenester og alt dette andre vi bruker nettet og pc'en til.

(jeg skal med en gang si at vi her referer egen mening, og ikke å noen måte skal opptre som noen "fasit" ift nettsikkerhet, men vi er flere som har en god del erfaring og interresse for nettsikkerhet og uhumskheter man kan møte på på nettet. ( i tillegg til hvor man kan finne hjelp om uhellet først er ute. 
- dette gjelder kun Windows, og ikke Mac, Linux da vi rett og slett ikke har den kompetansen-


********
et gulltips har jeg dog;
Spør proffene: 
Norsk senter for Informasjonssikring  -  http://www.norsis.no/
*********

Håper dette allikevel kan være til hjelp

-P

Java oppdatering - "kritisk" sier Oracle

posted Jun 13, 2012, 8:32 AM by Preben Jørgensen

det blir nå sluppet en oppdatering til java som løser over 10 kjente sårbarheter( som hver for seg kan gi en angriper full kontroll over din maskin på avstand )

- Oracle som er utvikleren av java-plattformen oppfordrer allle som bruker java, om å oppdatere snarest mulig etter at  oppdateringen er sluppet.

SuperAntiSpyware

posted Jan 9, 2012, 12:36 PM by Preben Jørgensen

Programmet gjør nettopp det tittelen indikerer; 
Den fjerner spion-vare og trackere, og annet rusk fra maskinen din.
    - Gratis , og enkelt
    

-Det var flere som hadde en mening:

posted Nov 22, 2011, 6:45 AM by Preben Jørgensen

Etter forrige post er det blitt funnet underbyggelse av disse påstandene om at anti-virus app'er til android ikke alltid gjør det de påstår, med det resultat at brukeren opplever en falsk trygghet mott farer de altså ikke er vernet mot.

- Det er ingen hvem-som-helst,heller som vil ha et ord med i laget;
 (Chris Dibona, Google's sjef for åpen kildekode)

-link til computerworld.no

Ubrukelig antivirus til mobil

posted Nov 22, 2011, 6:34 AM by Preben Jørgensen   [ updated Jun 13, 2012, 8:33 AM ]

etter at det er blitt testet(av anerkjente fagfolk innen sikkerhet ) antivirus til android som ligger ute *( både betalt og gratis ) er det funnet at svært mange ikke er "brukandes" til noen ting som helst, i det at de ikke oppdager noen av de skadevare-variantene de er blitt fore vist.gratis antivirus ( som funker )

posted Oct 28, 2011, 9:00 AM by Preben Jørgensen

har  iløpet av årene som pc-bruker nok vært igjennom ganske mye av de større variantene antivirus-programmer for forbruker ( eks: AVG, Norton, Trend ++++)

- Men det jeg har landet på personlig er et program som heter Avira antivirus.
(når avg ikke fant conficker-varianten jeg hadde "pådratt" meg , var det slutt for forgjengeren. etter skiftet har jeg ikke hatt behov for å ofre virus på min maskin mange tankene )

- Dette rett og slett fungerer-

Nytt skremmende virus. (itavisen.no)

posted Oct 27, 2011, 12:43 PM by Preben Jørgensen

utdrag av artikkelen:( les hele på itavisen.no via linken under):

<<Dette gjør det mulig for hackerne å starte den skadelige koden før operativsystemet starter noe som selvsagt gjør det svært vanskelig for antivirusprogrammene og oppdage den skadelige koden. Heller ikke et antivirus-søk av den vanlige startsektoren på en harddisk vil derfor oppdage truselen.>>- om dette ikke virker skremmende på de fleste som benytter pc daglig, kan jeg ikke si jeg skjønner hvordan de tenker over saken.

Sikkerhet er relativt

posted Oct 26, 2011, 2:02 PM by Preben Jørgensen

Et kort klipp som faktisk er en del av grunnen til at jeg har laget denne seksjonen, er et klipp jeg nylig så i brennpunkt på NRK1 (verdt en kikk for alle som ferdes på nettet): http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/797720/ ( klippet ligger på nrk.no, og handler om sikkerhet på eget nettverk)

1-7 of 7