Ionian island‎ > ‎

Остров КорфуДетайлна карта на остров Корфу.

URL Preview

   

   Корфу е вторият по големина остров от групата на Йонийските острови, след Кефалония и е първият, който се отвори за туризъм и има много какво да предложи на своите посетители. Той привлича посетители от цял свят и е една от онези редки дестинации, която обслужва всички възрасти и вкусове.Корфу е известен като Kerkyra на гръцки и носи името си на една от нимфите Korkira, дъщеря на гръцкия речен бог Aesopos в митологията. Легендата разказва, че богът на морето, Посейдон се влюбил в нимфата Korkira, отвлякал я и след това я довел на острова, което дава и името Kerkyra.
     Остров Корфу е описан като "изумруден'' остров, Едемската градина и от Омир себе си, красива и богата земя всичко това се дължи на тучните зелени хълмове, извисяващите се планини, ясно синьо море, чист бял пясък, безкрайните маслинови насаждения и пъстри диви цветя.
   Корфу е пълен с разнообразие от традиционните рибарски селища до големите съвременни курортни комплекси, в съчетание с невероятно дивата си природа, над шестстотин видове диви цветя и много екзотични птици, включително и пеликани, пчелояди, hoopoes и златни Orioles;на този остров има за всекиго по нещо !

  Почивка на остров Корфу-пътепис,съвети

                              Търсене на хотели за остров Корфу.
Comments