ALGEMENE INFORMATIE / FAQ

WANNEER EN HOE KAN IK ME AANMELDEN?

De inschrijvingen gaan meestal 2-3 maanden van te voren open. Dit wordt altijd aangekondigd via de NIEUWSBRIEF en onze FACEBOOK-paginaAanmelden geschiedt via een online formulier op deze website. Het kan zijn dat we snel vol zitten, dus wacht niet te lang met aanmelden. 

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR DEELNAME?

ORIGINAL market hanteert een concept waar onze standhouders binnen moeten passen. Alle producten die verkocht worden moeten op 1 of andere manier 'original' zijn. Wij zoeken juist naar het persoonlijke verhaal van de verkoper bij zijn of haar producten. Waren die binnen ons concept passen zijn o.a. handgemaakt, vintage, duurzaam geproduceerd, eigen ontwerp, fair trade geïmporteerd, biologisch.
Wij behouden altijd het recht om een aanmelding te weigeren, ook als deze wel binnen het concept past. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er al veel soortgelijke kramen ingeschreven staan.
Twijfel je of jouw producten binnen het concept passen? Stuur dan eerst een mailtje met een omschrijving, foto's en links naar je website of Facebookpagina naar info@originalmarket.nl.

EXTRA VOORWAARDEN HORECASTANDS / FOODTRUCKS

Van stands die etenswaren en dranken verkopen verwachten wij dat zij in het bezit zijn van alle wettelijk noodzakelijke papieren rondom hygiëne etc. Verkoop van alcoholhoudende dranken is alleen toegestaan na overleg met de organisatie en met een ontheffing voor het schenken van alcohol.


HOE GROOT IS DE ORIGINAL MARKET?

Het aantal kramen op een ORIGINAL market varieert tussen de 50 en 100 kramen. Is een markt onderdeel van een event, dan zijn het meestal 20 - 30 kramen.


WAT KOST EEN KRAAM / GRONDPLEK?

De kosten van een stand verschillen per editie en locatie. Deze zijn -zodra bekend- terug te vinden op de pagina van de betreffende markt (zie onder 'markten' in menu) en op het aanmeldingsformulier.

IS EEN KvK INSCHRIJVING VERPLICHT?

Het is niet noodzakelijk ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel om een stand te kunnen huren. Als je ingeschreven bent, kun je wel je deelnamekosten en BTW aftrekken voor de belasting.


MAG JE EEN STAND DELEN?

Dat is bij ons geen probleem, je kunt dit aangeven op het aanmeldformulier. Na goedkeuring dat deze partner ook binnen het concept past, worden allebei genoemd als deelnemer op de website. Aanmelding, correspondentie en facturering geschiedt alleen met de hoofdhuurder.


PRAKTISCHE ZAKEN

De meeste praktische informatie kun je al vinden op deze site, aangegeven per locatie. Enkele dagen voor het evenement ontvang je per e-mail ook een plattegrond en van de markt.


AFMETINGEN STANDS

Voor een grote kraam kun je rekenen op een verkoopoppervlak van 400 x 100/110 cm en voor een kleine kraam 200 x 100/110 cm. De nokhoogte is 250 cm, tafelhoogte 70 cm en de kappen steken voor en achter 50 tot 75 cm uit.

PROMOTIE

Wij als organisatie doen er natuurlijk alles aan om zo veel mogelijk bezoekers naar de markt te trekken. Dit doen wij onder andere door:
website: vermelding van jouw shop op de deelnemerspagina
- social: promotie op onze Facebookpagina, in het Facebook-event en op Instagram
print: (alleen bij grote ORIGINAL markets) posters en flyers bij winkels, horeca, VVV etc.
- online: vermelding op verzamelsites voor (creatieve) markten, kunstagenda's etc.
- free publicity: persberichten aan diverse on- en offline media

Zie ook onze pagina met tips voor Facebook-promotie hoe jij jouzelf goed online kan presenteren aan potentiële bezoekers!


AANMELDING ANNULEREN

Je mag tot 14 dagen voor de markt je deelname nog gratis per e-mail annuleren. 

ALGEMENE VOORWAARDEN

Om deel te kunnen nemen aan de ORIGINAL market moet je akkoord gaan met de algemene voorwaarden.