Forsiden‎ > ‎

Om onsdagsrennene

Onsdagsrenn på ski har lang tradisjon i Tromsø, og har vært arrangert i nåværende form helt tilbake på begynnelse av 1990 årene. Det var også arrangert Onsdagsrenn mye tidligere som samlet mange unge løpere i Tromsø.

Onsdagsrennene i Tromsø har samlet opp mot ett tusen jenter og gutter med på renn, og de aller fleste går  minst 8 renn og får dermed 1. premie. Denne deltakelsen er imponerende og har vakt oppsikt i hele det norske ski-miljøet. Vi håper på mange løpere også i år. Vi gjør stadig forbedringer i arrangementet, og prøver på den måten å skape en god atmosfære for alle som kommer til anleggene våre.

Om påmelding og deltagelse:
Påmelding via EQTiming på nett. Dere kan gå på tid eller uten tid, dette velges ved påmelding. Dere blir tildelt startnummer automatisk, og kan betale med kort eller få tilsendt faktura på mail. Prisen for alle 9 rennene er 350 kr per barn ved tidlig påmelding og 450 kr ved sein påmelding. . 

Startnummer:
Hvis du ikke har hentet startnummer i forkant, kan dette fås i sekretariatet på renndagen. Nummeret inneholder en chip som registreres ved start og mål-gang. Utlevering av startnummer annonseres før hver sesong. 

Når og hvor går rennene:
Se på Terminlisten 2017 som ligger her på siden for dato, sted og stilart for de 9 rennene denne sesongen.

Starttid: 
Alle kan starte mellom 17.30 og 19.45. Tidtaking og deltagelse på rennene blir registrert automatisk når man går over start og målstrek. Husk alle må passere startstreken for å få registrert tid/deltagelse i mål.

Sekretariat og kafe:

Sekretariatet er åpent fra 17.15 og Kafeen åpner 17.30. Det vil være mulig å kjøpe litt å spise og både kaldt og varmt drikke. 

Klasser/distanse:
Disse går 1 km: gutter/jenter født i: 2007 og yngre
Disse går 2 km: gutter/jenter født i: 2006 og 2005
Disse går 3 km: gutter/jenter født i: 2004 og 2003.

Premiering:
1. premie: fullføre 8-9 renn.
2. premie: fullføre 6-7 renn.
3. premie: fullføre 4-5 renn.

Premieutdelingen finner sted i begynnelsen av mai, nærmere tid og sted blir annonsert.

Løypereglement:
Som det fremgår av terminlisten arrangeres 5 av rennene i fristil. Dette betyr at de som vil kan forsøke skøyteteknikken. Da trenger løperne spesielt god plass. Øvrige renn avvikles i klassisk stil. Vær oppmerksom på at det ikke er tillatt å skøyte på de rennene som avholdes i klassisk stil. Forbi-gåing skjer i venstre spor, ikke ved å rope løype!

Foresatte/foreldre skal gå utenom de oppkjørte sporene, og ikke midt i traseen når det er fristil.

Husk at barna tar Onsdagsrennene alvorlig og mange ønsker å gå fort. Ta eventuelle kollisjoner med godt humør. Tida er ikke det viktigste i Onsdagsrennene.

Vi tar sikte på at Onsdagsrennene ikke bare skal være Nord-Norges
største barneskirenn, men også det beste!
 
Vi ønsker vel møtt til hyggelige skidager.

HilsenComments