Klik HIER voor tickets
 

Het dorp Gentbrugge telde amper om en bij de 1300 inwoners toen men in 1844 vanuit een zangkoor, begeleid door koperblazers, besloot een fanfare op te richten. Tussen 1848 en 1910 behaalde de toen nog katholieke fanfare De Neerschelde 95 medailles, die samen met een prachtig banier uit 1860 bij de vereniging worden bewaard. K.M. De Neerschelde is ondertussen de oudste nog actieve vereniging van Gentbrugge.

Vandaag telt de harmonie De Neerschelde ruim 60 muzikanten, waarvan een groot deel wekelijks aanwezig is op de repetitie op woensdagavond (20u-22u) in het Gentbrugse Dienstencentrum. Nieuwe muzikanten zijn steeds welkom.

De vereniging wordt muzikaal geleid door Lieven Dobbelaere. Mede door zijn beroepsbekwaamheid en zijn enthousiasme kent de harmonie sinds zijn aantreden een opmerkelijke groei, zowel wat betreft (jonge) muzikanten als muzikaal niveau. In oktober 2012 werd de Neerschelde Oost-Vlaams kampioen met 85% op de Vlamo wedstrijd voor orkesten in de afdeling Uitmuntendheid en op 2 december 2012 mocht de Neerschelde deelnemen aan de finalewedstrijd in Leuven en werden zij vice-kampioen!  In maart 2014 werd de Neerschelde geklasseerd in de afdeling Uitmuntendheid mét onderscheiding tijdens het provinciaal toernooi in de Herbakker in Eeklo. Op 13 maart 2016 plaatste K.M. De Neerschelde zich uiteindelijk  met onderscheiding in Ere-afdeling, tijdens het provinciaal muziektornooi in Berlare.

Het orkest is ook meer en meer zichtbaar in het Gentse straatbeeld. Jaarlijks spelen ze concerten op de Kouter tijdens de wekelijkse bloemenmarkt, op de Vrijdagmarkt, tijdens de Arteveldeconcerten en in het Huis van Alijn tijdens de Gentse feesten.

De laatste jaren zet De Neerschelde ook in op het organiseren van prachtige concert-producties. Op 1 november 2014 werd voor het eerst De Belgica uitgevoerd. Het orkest begeleidde toen het wondermooie verhaal over De Belgica, verteld door niemand minder dan Daan Hugaert. Wegens groot succes werd deze voorstelling hernomen op 14 mei 2015. Lees meer over deze voorstelling en de uiterst lovende commentaren op onze webpagina over De Belgica. Op 5 november 2016 werd En de 7 dwergen uitgevoerd, een humoristische, muzikale theatervoorstelling met Pascale Platel en Daan Hugaert. Meer informatie over deze voorstelling vindt u op onze webpagina over En de 7 dwergen. In 2017 bracht De Neerschelde Fantasia Live: beelden uit de Disney-klassiekers Fantasia en Fantasia 2000 werden live begeleid door het orkest. Het massaal toegestroomde publiek (een recordopkomst!) was laaiend enthousiast over deze prachtvoorstelling waar het orkest zichzelf opnieuw overtrof. Lees meer op deze pagina: Fantasia Live.
Repetities:

Elke woensdag van 20u tot 22u
Dienstencentrum Gentbrugge
Braemkasteelstraat 29-45Subpagina''s (1): Multimedia