We komen zo snel mogelijk terug met prachtige muziek.
 Tot dan kan je kan ons helpen corona op te vangen door al je online aankopen te doen via www.trooper.be/deneerschelde! Het kost je niets, maar wij krijgen toch een duwtje in de rug! Ook wanneer je reizen boekt, kan je via deze pagina passeren. Meer info op onze Trooperpagina
Alvast super bedankt!
Trooper! 

Vorig jaar werd ons orkest 175 jaar! Daarmee is K.M. De Neerschelde ondertussen de oudste nog actieve vereniging van Gentbrugge. Sinds de oprichting in 1844 heeft ons orkest vanzelfsprekend ook een hele evolutie doorgemaakt. Van fanfare tot harmonie-orkest, zijn we altijd zichtbaar geweest in het Gentse straatbeeld, en werden meer dan 100 trofeeën binnengehaald. Sinds de komst van dirigent Lieven Dobbelaere, is het orkest ook opmerkelijk gegroeid. Slechts 8 jaar geleden speelden we nog drie afdelingen lager (2de afdeling), met een 40-tal muzikanten. Sinds 2016 speelt het nu bijna 80-koppige orkest in Ere-afdeling.

Het orkest is ook meer en meer zichtbaar in het Gentse straatbeeld. Jaarlijks spelen ze concerten op de Kouter tijdens de wekelijkse bloemenmarkt, op de Vrijdagmarkt, tijdens de Arteveldeconcerten en in het Huis van Alijn tijdens de Gentse feesten. Meestal wordt dit aangevuld met enkele mooie zomeruitstapjes, zoals enkele sprookjesachtige concerten in de Efteling en in Disneyland Parijs.

De laatste jaren zet De Neerschelde ook in op het organiseren van prachtige concert-producties. Met The Last Post brachten we in 2018 een totaalvoorstelling die mooi in het rijtje past van onze producties de laatste jaren. Toen we in 2014 een succesvol Nieuwjaarsconcert gaven voor zo’n 150 toeschouwers, waren we bijzonder tevreden. Maar we wilden meer, we wilden beter. We wilden ons publiek verwennen, we wilden jong en oud aanspreken, en voor een lach en een traan kunnen zorgen. In het najaar van 2014 werkten we daarom voor het eerst samen met Daan Hugaert. Een pracht van een man, wiens ideeën naadloos aansloten bij onze visie. De Centrale was in een mum van tijd uitverkocht, en dus volgden 2 nieuwe voorstellingen van De Belgica in 2015. Dit succes werd in 2016 opgevolgd door 2 uitverkochte voorstellingen van ‘En de 7 dwergen’, met Daan Hugaert en Pascale Platel, in diezelfde Centrale. In 2017 trokken we naar de Groenzaal, alwaar we voor bijna 700 mensen een spectaculaire versie van Fantasia Live brachten. We zijn verheugd dat we dit bezoekersaantal alweer konden overtreffen dit jaar en dit opnieuw met onze ondertussen goede vriend Daan Hugaert. The Last Post, een muzikale voorstelling naar aanleiding van de 100-jarige verjaardag van het einde van WO1, trok meer dan 800 bezoekers naar de prachtige concertzaal van De Bijloke.


Repetities:

Elke woensdag van 20u tot 22u
Dienstencentrum Gentbrugge
Braemkasteelstraat 29-45

Wens je op de hoogte te blijven van alle evenementen en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! (gewoon emailadres invullen en op subscribe klikken! We sturen maximum enkele nieuwsbrieven per jaar!


Subpagina''s (1): Multimedia