29 oktober, 20u, Miry Concertzaal

Hou je van spannende verhalen? Van raadselachtige puzzels? Breek jij alle codes en sloten, vind jij altijd de mol en de gemaskerde zanger, en wist jij al lang dat de butler het gedaan had? Of hou je gewoon van mooie muziek? Laat je dan tijdens het halloween-weekend meeslepen door dit prachtige concert en help ons het moordmysterie op te lossen!


In 2019, voordat de wereld werd stilgelegd door een gek virus, werd ons orkest 175 jaar. Daarmee is K.M. De Neerschelde ondertussen de oudste nog actieve vereniging van Gentbrugge. Sinds de oprichting in 1844 heeft ons orkest vanzelfsprekend ook een hele evolutie doorgemaakt. Van fanfare tot harmonie-orkest, zijn we altijd zichtbaar geweest in het Gentse straatbeeld, en werden meer dan 100 trofeeën binnengehaald. Sinds de komst van dirigent Lieven Dobbelaere, is het orkest ook opmerkelijk gegroeid. Slechts 10 jaar geleden speelden we nog drie afdelingen lager (2de afdeling), met een 40-tal muzikanten. Sinds 2016 speelt het nu bijna 80-koppige orkest in Ere-afdeling.

Het orkest is ook meer en meer zichtbaar in het Gentse straatbeeld. Jaarlijks, of toch wanneer er geen lockdowns zijn, spelen we concerten op de Kouter tijdens de wekelijkse bloemenmarkt, op de Vrijdagmarkt, tijdens de Arteveldeconcerten en in het Huis van Alijn tijdens de Gentse feesten. Meestal wordt dit aangevuld met enkele mooie zomeruitstapjes, zoals enkele sprookjesachtige concerten in de Efteling en in Disneyland Parijs.

De laatste jaren zet De Neerschelde ook in op het organiseren van prachtige concert-producties. Met The Last Post brachten we in 2018 een totaalvoorstelling die mooi in het rijtje past van onze producties de laatste jaren. Toen we in 2014 een succesvol Nieuwjaarsconcert gaven voor zo’n 150 toeschouwers, waren we bijzonder tevreden. Maar we wilden meer, we wilden beter. We wilden ons publiek verwennen, we wilden jong en oud aanspreken, en voor een lach en een traan kunnen zorgen. In het najaar van 2014 werkten we daarom voor het eerst samen met Daan Hugaert. Een pracht van een man, wiens ideeën naadloos aansloten bij onze visie. De Centrale was in een mum van tijd uitverkocht, en dus volgden 2 nieuwe voorstellingen van De Belgica in 2015. Dit succes werd in 2016 opgevolgd door 2 uitverkochte voorstellingen van ‘En de 7 dwergen’, met Daan Hugaert en Pascale Platel, in diezelfde Centrale. In 2017 trokken we naar de Groenzaal, alwaar we voor bijna 700 mensen een spectaculaire versie van Fantasia Live brachten. We zijn verheugd dat we dit bezoekersaantal alweer konden overtreffen in 2018 en dit opnieuw met onze ondertussen goede vriend Daan Hugaert. The Last Post, een muzikale voorstelling naar aanleiding van de 100-jarige verjaardag van het einde van WO1, trok meer dan 800 bezoekers naar de prachtige concertzaal van De Bijloke.

Ons orkest heeft zoals iedereen in lockdown gezeten, maar we hebben niet stil gezeten. Tijdens het vreemde 2020 en het voorjaar van 2021 staken we een prachtvoorstelling in elkaar, "My name is Blue Cloud", die we brachten op 6 november 2021 in De Bijloke in Gent. Het werd een overdonderend succes.

Op 29 oktober 2022 staan we er weer, met een nieuw spektakel. Dit jaar brengen we een heus moordconcert in de Miry-zaal in Gent! Kom jij ons helpen om de moordenaar te vinden? Tickets en info vind je hier.

Speel jij een blaas- of slaginstrument, en wil je graag deel uitmaken van een groot orkest? Kom gerust eens een kijkje nemen op onze repetities!

Repetities:

Elke woensdag van 20u tot 22u

Wij zijn verhuisd naar De Zwarte Doos, Dulle-Grietlaan 12, 9050 Gent.


Wens je op de hoogte te blijven van alle evenementen en nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! (gewoon emailadres invullen en op subscribe klikken! We sturen maximum enkele nieuwsbrieven per jaar!