Met de gezegende leeftijd van 179 jaar is K.M. De Neerschelde de oudste nog actieve vereniging van Gentbrugge. Die ouderdom maakt ons echter niet minder actief! Sinds 2005 staat het harmonieorkest onder de deskundige leiding van Lieven Dobbelaere, die het in 2016 naar Ere-afdeling loodste. Het orkest is gekend voor haar mooie mix van muzikanten, een repertoire dat zowel publiek als muzikanten enthousiast maakt en een dirigent die als geen ander het beste in zijn muzikanten naar boven kan halen.

Het orkest heeft naam en faam in Gent en ver daarbuiten omwille van de jaarlijkse concertproducties. Van prachtige luisterverhalen, over proms-concerten tot interactieve moordmysteries: het publiek wordt telkens meegenomen in een verrassend spektakel.

Daarnaast speelt het orkest ook jaarlijks concerten tijdens Gentbrugge Kermis, op de Kouter tijdens de wekelijkse bloemenmarkt en in het Huis van Alijn tijdens de Gentse feesten.

Organiseer je een evenement? Wij komen graag spelen, contacteer ons gerust!

Speel jij een blaas- of slaginstrument, en wil je graag deel uitmaken van een groot orkest? Kom gerust eens een kijkje nemen op één van onze repetities op woensdagavond in de Zwarte Doos in Gentbrugge! Of, als je twijfelt, neem eerst even contact op.

Repetities:

Elke woensdag van 20u tot 22u

Wij zijn verhuisd naar De Zwarte Doos, Dulle-Grietlaan 12, 9050 Gent.