Home

Welkom op de site van Nico Korporaal


Op deze website is informatie te vinden over mijn hobby genealogie.

Sinds 1985 doe ik stamboomonderzoek. Aanvankelijk was dit gericht op de stamboom van het Zuidhollandse geslacht Corporaal / Korporaal. Dit heeft in 1999 geleid tot de uitgave van een gelijknamig boek, dat ik samen met mijn vader (en anderen) heb samengesteld. Dit boek is helaas uitverkocht, maar door middel van deze website kunnen de meeste gegevens toch worden ontsloten voor een breder publiek. In verband met de Nederlandse privacywetgeving mag informatie van levende personen niet zonder toestemming op internet worden geplaatst; daarom zijn recente gegevens niet opgenomen.


Het Zuid-Hollandse geslacht Corporaal / Korporaal
door N.A. Korporaal & J. Korporaal
Uitgeverij PIROLA, Schoorl, juli 1999, ISBN 90 6455 302 5


Sinds enkele jaren heb ik het onderzoek verbreed naar al mijn voorouders, dus ook van de kant van mijn moeder en van mijn echtgenote. Met andere woorden: de kwartierstaat van onze kinderen.

Van sommige voorouders in de genealogie is een stamreeks of beperkt kwartierstaatje opgenomen. Dit betreft enkele families waar meer van bekend is dan gebruikelijk. Voorbeelden hiervan zijn Van Boetzelaer, Van Lakerveld Bisdom, Roodenburg, 


Op de volgende pagina's vindt u informatie over:

- de stamboom: Genealogie

- de naam Korporaal

- het Familiewapen van het Zuidhollandse geslacht Corporaal / Korporaal


Kijk ook eens op : Blogger stamboomkorporaalURL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden