Nieuws / Foto's

Foto's Begeleidingstraject MX Stage Nederland augustus 2017

Meer foto's zijn te vinden op onze facebookpagina

Begeleidingstraject 2017

Zaterdag 8 april zijn de deelnemers van ons begeleidingstraject eindelijk van start gegaan. De deelnemers, 10 in totaal gingen voormiddag eerst naar Fitnessclub Deurne toe om een zogenaamde FMS (Functional Movement Screen) test te doen bij Hans Kuijpers, fysiotherapeut van Rinus Louwers Fysiotherapie. Een FMS geeft een inzicht in iemand zijn kracht, mobiliteit en stabiliteit en het uiteindelijk risico op het oplopen van een blessure.

Daarna gingen ze daar door naar de conditietrainer Bas van den Berkmortel voor een zogenaamde 0 meting om inzicht te krijgen van de balans en conditie van de individuele deelnemers.

Deze 2 zaken worden door de conditietrainer en fysiotherapeut besproken waarna iedere deelnemer een rapport en advies krijgt voor trainingen die hij/zij kan doen welke door conditietrainer periodiek beoordeeld worden waardoor beeld ontstaat hoe ontwikkeling is tijdens het seizoen.

Nadat deelnemers dit gedaan hadden gingen ze zaterdag samen met hun trainers Erwin Robins en Antoon van der Linden welke de motortrainers voor begeleidingstraject zijn door naar onze baan waar ze hun eerste gezamenlijke motortraining hadden. Doel is elke 2 weken samen te trainen op onze baan dan wel op door ons afgehuurde banen in Nederland zodat rijders onder toeziend oog van de trainers zich kunnen verbeteren.

PERSBERICHT

Persbericht 19-11-2014 Bron : Tattlermx foto's Huub Munsters Overwinteren in Spanje

Het is de ergste tijd van het jaar; Temperaturen van -mnballenvriezeneraf, Sinterklaas met zijn ZWARTE pieten,vroeg donker, de kerstman, en misschien wel het vervelendste: weinig mogelijkheid tot het rijden op je bike. Nu kun je 3 dingen doen, of je doet je vriendin 2 keer per dag om zo toch maar in conditie te blijven, je speelt de hele dag mx vs atv omdat je geen vriendin kan krijgen, of je gaat lekker naar de warme zon in Spanje.

Je kunt kiezen om dit allemaal zelf te regelen (Huisje, vervoer, crossbaan bellen, eten, noem maar op). Maar aangezien ongeveer 80% van de Spanjaarden geen woord Engels of Nederlands kan spreken of verstaan is het nog makkelijker dat alles voor jou geregeld word natuurlijk. MC Deurne heeft daarom een oplossing bedacht. Onder de naam ‘MX Stage’ organiseren zei een trainingsweek die nog beter geregeld word dan een gemiddelde GP. Mocht je bang zijn dat de organisatie met jou geld een dikke wagen kan kopen, geen paniek. De organisatie is ongeveer hetzelfde als Tattler, door crossers voor crossers. Zelf verdienen ze er geen rooie cent aan. Terwijl onder de rivieren iedereen op zijn kop staat met Carnaval kan jij dus lekker een week trainen op mooie banen en chillen in een goed hotel recht aan zee.

Laat ik eerst even wat vertellen over het hotel. In deze week overnacht je in een vd Valk hotel in het kustplaatsje Sant Feliu de Guixols. Dit is zo’n 1400 km rijden vanuit Utrecht. Voordeel van dit hotel is dat het personeel Nederlands praat en je ook gewoon Hollandse kost kunt eten. De kamers zijn gewoon relaxed. Flatscreen tv met Nederlandse zenders, bad, douche, koelkast, boxspring bedden, terras, en voor de diehard whatsappers is er zelfs gratis Wifi. Kom je terug na een dagje scrubben en wippen heb je gewoon echt geen zin meer om eten te koken, dit is ook niet nodig want het hotel is op basis van volpension. Je kunt dus in de ochtend goed ontbijten, je krijgt lunchpakketjes mee naar de baan en s’avonds schuif je aan aan het buffet. Na het eten kan je in de bar nog even napraten over de dag en misschien zelfs nog wat Spaanse chicks scoren.

Je komt op zaterdagmiddag 14 Februari aan. Eerst krijg je de mogelijkheid om je mattie’s van die week te ontmoeten en je krijgt een uitleg over de week, ook word er kennis gemaakt met de trainer. Best belangrijk want hij gaat je die week naar een next level brengen. Zondag’s is het dan tijd voor je eerste meters op Spaanse bodem, je gaat eerst naar een baan die wat makkelijker en zachter is. Zo is de overgang van een zandbaan naar de harde banen niet zo groot want je wil niet de eerste dag met de ambulance afgevoerd worden natuurlijk. Op Maandag ga je naar een baan die wat lastiger is. Geen angst, ooit ben je ook van de jeugdbaan naar de ”grote” baan gegaan waarschijnlijk. Later in de week ga je nog een keer terug naar deze baan om te kijken of je ook echt wat geleerd hebt. Een tip: een TattlerMX sticker op je bike plakken en je gaat al 2 seconden sneller! Op Dinsdag vertrekken ze vroeg naar een baan wat verder weg. Mogelijkheden hiervoor zijn de GP baan van Bellpuig(Foto) of bijvoorbeeld Olvan.

Woensdag is een rustdag waar je kan chillen in het zwembad, en je bike nog even kan laten shinen voor de donderdag en vrijdag. Op zaterdagochtend vertrekt de hele groep weer richting de kou en sneeuw. Shit wat gaat zo’n week snel, maar geloof me als ik zeg dat je de week van je leven gaat beleven! Mocht je chick mee willen op deze trip maar heb je geen zin om iedere dag hand in hand te lopen op de baan, Barcelona is een goed uurtje rijden dus geef haar wat cash money en een Spaans woordenboek mee dan komt ook dat goed. De foto hieronder is de baan van Ronny Renders, afgelopen zondag was de enige echte Villopoto daar zelfs te vinden. Mocht je rechter hand al beginnen te kriebelen en kan je echt niet wachten tot het seizoen begint, wil je nog wat extra uren op de motor zitten in de winter kijk voor meer info dan op www.mxstage.nl of op de Facebookpagina van MX Stage

Bron : TattlerMX foto's Huub Munsters

Voor meer informatie over deze week ga naar de link MX stage Nederland - Spanje