Alle onze concerten vinden plaats in de Muziekodroom (MOD) te Hasselt.

 Datum Band Prijs ticket
 Zaal
11/10/2018 - 21.00u Tomi Leino Trio (FIN)  VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR  Club 15/11/2018 - 20.00u 
                     

Move2blues' 20th anniversary concert

Mudvibe (B) 
+
The Welch Ledbetter Connection (USA)    
  VVK 17 EUR - Kassa 20 EUR Box 
 13/12/2018 - 20.00u Black Cat Biscuit (B) VVK  8 EUR - Kassa 10 EUR Club 
 10/01/2019 - 21.00u Boogie Beasts (B)VVK  8 EUR - Kassa 10 EUR  
14/02/2019 - 21.00uDana Gillespie & The London Blues Band (UK) VVK 14 EUR - Kassa 16 EUR Club 
 14/03/2019 - 21.00u Guy King (USA) VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club 
 11/04/2019 - 21.00u Shawn Holt & The Teardrops (USA)  VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club 
 09/05/2019 - 21.00u Jeff Jensen (USA) VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club
 


11 oktober 2018 - Tomi Leino Trio (Fin)

Het Tomi Leino Trio is een van de meest succesvolle bluesbands uit Finland.

De band toert regelmatig in Scandinavië en midden-Europa en bestaat uit drie "bluesspecialisten" die regelmatig fungeren als begeleidingsband van US artiesten, zoals James Harman, R.J. Mischo, Barrelhouse Chuck, en Terry Hanck als deze op tournee zijn in Europa.

Tomi Leino is een blues zanger, gitaar en mondharmonicaspeler uit Helsinki, hij is autodidact en heeft het grootste gedeelte van zijn leven doorgebracht met luisteren naar en spelen van authentieke blues.

Jaska Prepula op bas en gitaar, en Mikko Peltola op drums vormen de ritmesectie en spelen ook reeds sinds hun jeugd blues met een solide bluesgroove.

Het Trio speelt“old school blues” met veel gevoel en legt grooves neer die zowel in intieme clubs als op grote festivalpodia het publiek in vervoering weet te brengen.


Hun laatste cd "Hip Shootin" uit 2016 krijgt over de ganse blues wereld uitstekende reacties, het Belgische blues magazine Back To The Roots beschrijft de cd als volgt: “Finse versie van de legendarische Frank Frost & The Jerry Roll Kings en Tomi is Frank Frost en Big Jack Johnson tegelijk!” 

Het album werd live opgenomen op een tweesporige recorder zodat hun spontane, strakke teamspel en hun authentieke geluid goed werd vastgelegd.

Het uitverkochte album "Get On Down" uit 2013 werd onlangs heruitgegeven.

Enkele quotes:

 "Tomi Leino is een van de beste muzikanten die ik ooit heb gehoord !!" - R.J. Mischo.

 "Tomi Leino is mijn favoriete Europese muzikant om mee samen te werken" - Mark Hummel.

Samenstelling band:

Tom Leino - zang, gitaar, harmonica

Jaska Prepula - bas, gitaar

Mikko Peltola - drum
 15 november 2018 - Move2blues' 20th Anniversary concert with:


20.00u - Mudvibe (B)

Een one-time-only band bestaande uit oude bekenden van het Antwerpse blues circuit? Misschien, want na een fijne passage op BRBF
Peer 2018 kregen de heren al diverse aanbiedingen om de band draaiende te houden.

Dit fijn collectief brengt elegantie én smerigheid samen en neemt het publiek mee op een eigenwijze trip doorheen het rootsy landschap.

En ja, de mannen kennen mekaar behoorlijk goed:
    vier van de vijf leden wonen immers al jaren “op den Dam” - zone 2060 . Vroeger een wijk berucht om z’n ruige reputatie en nu door
    stadsontwikkeling een veel meer “classy” buurt.

Old school meets the new world dus, of hadden we dat al eens gezegd? 

Soit, misschien zeggen de namen “Last Call” of “The Electric Kings” u toch iets meer dan een Antwerpse postcode. In dat geval - verwacht geen “remake”. We schrijven immers 2018 en herkauwen is tijdverlies.

Ieder bandlid heeft ondertussen een hoop muzikale watertjes doorzwommen en net die smeltkroes van invloeden moet garant staan voor een pakkende, avontuurlijke set. Verwacht dus vooral veel speelplezier, (soms donkere) vibes en –jawel- een behoorlijk smerig “muddy” randje.
Samenstelling band:

        Big Dave – zang, harmonica - (The Electric Kings)
        Henk Vandersypt – zang, harmonica, gitaar - (Last Call)
        Luc Alexander Janssens – gitaar - (The Electric Kings)
        Rene Stock – bas - (The Electric Kings)
        Steve Wouters – drum (Last Call)

Beluisteren: goog_1180180624


22.00u - The Welch Ledbetter Connection (USA)


Mike Welch en Mike Ledbetter ontmoetten elkaar in 2017 tijdens een eerbetoon aan Otis Rush op het Chicago Blues Festival.

Tijdens deze eerste muzikale kennismaking knalt het dusdanig dat een serieus vervolg een hele logische stap is. Het resulteert in een album ‘Right Place, Right Time’, dat een eerbetoon is aan de klassieke blues uit de vijftiger en zestiger jaren. Een zeer interessante samenwerking is geboren.

Het klinkt bizar, een bluesgitarist van 37 jaar oud, die al 25 jaar in het vak zit. Nochtans is dat wel degelijk het geval bij Mike Welch. Als 11-jarig jochie wordt hij ontdekt en twee jaar later geeft “Blues Brother” Dan Aykroyd hem de bijnaam “Monster” Mike Welch.

Inmiddels is Welch uitgegroeid tot één van de toonaangevende gitaristen binnen de blues wereld. Hij speelde o.a. met Sugar Ray & The Bluetones, Duke Robillard, Nick Moss en Darrell Nulisch.

Mike Ledbetter, naar verluid verre familie van de legendarische Leadbelly, is sterk beïnvloed door de 50’er en 60’er blues en soul muziek.

Hij verdiende zijn muzikale sporen in verschillende muziekstijlen zoals soul, gospel, jazz en zelfs in de opera! Mentor Nick Moss overtuigde hem uiteindelijk van zijn bluestalent en een veelbelovende én unieke bluesartiest was geboren.

Op Moulin Blues 2018 brachten deze twee gasten met een ontzettende bezieling een show die het best omschreven kan worden als kippenvelmateriaal, een optreden van formaat, monsterlijk goed! Ze weten elkaar muzikaal feilloos te vinden en aan te vullen.

Ze zijn dit jaar genomineerd in 7 categoriën van de Blues Music Awards waaronder de prestigieuze categoriën "Album van het Jaar", "Band van het Jaar" en "B.B. King-entertainer van het jaar".

De Welch Ledbetter Connection is de “hottest” bluesband van het ogenblik, een concertervaring die je niet wilt missen.

Samenstelling band:

        Mike Welch - gitaar en zang
        Mike Ledbetter - zang en gitaar
        Mig Toquereau - bas
        Damien Cornelis - keyboard
        Fabrice Bessouat - drum


13 december 2018 - Black Cat Biscuit (B)

Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten!

  

Yasser (Six-pack, Wood & Roses) is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt.

 

Patrick ‘Pat Alley’ Indestege (Big Mama’s Kitchen, Rhythm Bombs, Elmore D, Ale & Alley) op contrabas vormt met

Jeffrey Gijbels (Belgium’s Got Talent, Festeyn) op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet!


Stanley Patty (Doctor Rhythm, Phil Bee and the Buzztones, Rhythm Bombs, The Loveveins) is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux, zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek.


Mr Mark Sepanski (the Monday Lovers, Six-pack) blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom.


Mark (Monday Lovers, Six-pack) speelde al sinds mensenheugenis muziek met Yasser (Six-pack). Yasser leerde dorpsgenoot Patrick (Big Mama's Kitchen, Elmore D, Rhythm Bombs) beter kennen dankzij bevriende dochters. 

Patrick had dan weer een muzikale link met Stanley (Dr.Rhythm, Phil Bee & The Buzztones, Love Veins, Rhythm Bombs) en tijdens gastoptredens in hun show bleek dat Jeffrey (Belgium's got Talent, Festeyn) meer dan klaar stond om in de drumvoetsporen van zijn vader te treden.

Enkel de tijd ontbrak om iets met dat muzikaal potentieel aan te vangen. In 2015 was de tijd voldoende rijp om het schijnbare toeval in te halen en zag Black Cat Biscuit het eerste levenslicht.

Black Cat Biscuit trekt de kaart om enkel eigen nummers te brengen. Covers zijn niet toegelaten, al is de verwantschap met goede Roots-& Bluesmuziek steeds tastbaar aanwezig.

Samenstelling band:

        "Yasser" Arnauts - gitaar, zang

        Patrick "P.Daddy Alley" Indestege – bas

        Stanley Patty – gitaar

        Mark "Mr.Mighty" Sepanski – mondharmonica

        Jeff "Junior" Gijbels - drum
    

Meer Info: https://www.blackcatbiscuit.com

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bjsc5JBHDqo
10 januari 2019 - Boogie Beasts (B)

“Een ritmisch en geïnspireerd album dat een toekomstige grote naam in de bluesrockscene aankondigt.” Zo omschreef Rolling Stone France ‘Come And Get Me’, het debuutalbum van de Belgische Boogie Beasts, dat verscheen in 2015. 

Sindsdien toverde deze vierkoppige alternatieve rootsband met zijn energieke, meeslepende shows vele clubs en festivals, in de Benelux en ver daarbuiten, om in geflipte juke joint-party’s. 

Hun tweede album ‘Deep’ komt uit in januari 2019 op het Brusselse label Naked. 

Deze keer sloegen de Beasts de handen in elkaar met producers Rodrigo Fuentealba Palavicino (Fifty Foot Combo, Manngold, The Sha-La-Lee’s, ex- Novastar, ex-Gabriel Rios,) en Micha Volders (ex-El Guapo Stuntteam, ex-The Sore Losers, Meteor Musik). 

Het resultaat is een erg persoonlijk album, dat rauw en energiek klinkt, net als de optredens van de band. Denk aan: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of R.L. Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones.

Samenstelling band:

        Jan Jaspers - gitaar, zang
        Mathias Dalle - gitaar zang
        Fabian Bennardo - mondharmonica
        Gert Servaes - drum

14 februari 2019 - Dana Gillespie & The London Blues Band (UK)

Dana Gillespie een actrice, zangeres en songschrijver, geboren als Richenda Antoinette de Winterstein Gillespie.

Ze begon als folkzangeres in de sixties (ze nam haar eerste plaat op toen ze nauwelijks vijftien was! Donovan Leitch speelde daarop de gitaar…), kwam in contact met David Bowie en stapte even mee in de nichtenrock/glamrock.

Omdat haar loopbaan in de theater- en filmwereld zo voorspoedig verliep, kwam de muziek lange tijd op de tweede plaats.

Ze was onder meer de eerste Maria Magdalena in de Londense productie van ‘Jesus Christ Superstar’ (1973) en speelde een

hoofdrol in ‘Mahler’ van Ken Russell (1974)

Ze was al op jonge leeftijd geboeid door de blues; amper dertien was ze toe ze The Yardbirds aan het werk zag in de

Londense Marquee Club, maar ze vond dat je een zekere leeftijd en levenservaring moet hebben, vooraleer je de bluesthema’s

geloofwaardig kan zingen.

In de jaren tachtig toerde ze drie jaar intensief door Europa met de Oostenrijkse The Mojo Blues Band of enkel met hun

pianist Axel Zwingenberger. Ze stond in die periode ook op Blues Peer.

Toen ze na 1990 de filmcarrière afbouwde, kwam de muziek weer helemaal op de voorgrond. Ze specialiseerde zich in

zelfgeschreven, behoorlijk aangebrande liedjes over de man-vrouw relatie, vol insinuaties en "double entendres".

Ze wist zich te omringen met de beste muzikanten die ze samen bracht in haar haar eigen The London Blues Band en groeide alras uit tot één van de allerbeste blanke blues

vertolk(st)er, die haar stoute teksten weet te brengen met raffinement en doorspekt met fijne humor. 

Ondertussen heeft ze reeds een 50 tal albums uitgegeven en een aantal awards op haar schouw staan.


Samenstelling band:


        Dana Gillespie - zang

        Dino Baptiste - keyboards, zang

        Jake Zaitz - gitaar

        Evan Jenkins - drum

14 maart 2019 - Guy King (USA)

De muziek van Guy King is fris en uniek, hij brengt een mix van Blues, Jazz, Soul en R & B.


Zijn gitaarspel is oogverblindend en vooral beïnvloed door T-Bone Walker, Albert King, Albert Collins, BB King en Wes Montgomery, maar hij heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld. Bovendien is Guy een geweldige zanger, met een diepe en goed gecontroleerde stem. 

Geloof ons, hij is een van de grootste hedendaagse bluesmuzikanten.

Geboren en getogen in Israël, toert Guy op zijn zestiende voor het eerst in de VS. Vijf jaar later keert hij terug naar de Verenigde Staten.

Na een kort verblijf in Memphis en een stint in New Orleans trok Guy naar Chicago. In Chicago kreeg Guy al snel erkenning en trad hij in dienst bij de band van Willie Kent, waar hij zes jaar lang, tot het overlijden van Kent in 2006, lead gitarist en bandleider was.

Tijd om een solocarrière te starten met optredens op de toplocaties van de stad, zoals Buddy Guy's Legends, Andy's Jazz Club, House of Blues, The Green Mill, Rosa's Lounge en anderen.

Guy had het genoegen en de eer om shows van B.B. King en Buddy Guy te openen en over de ganse wereld op te treden. Montreal Jazz Festival, Chicago Blues Festival, King Biscuit Festival (Helena, Arkansas), Blues on the Fox, The Paramount Theatre, Polanco Blues Festival (Mexico City, Mexico), Mississippi Delta Festival (Caxias Do Sul, Brazil), Basel Blues Festival (Switzerland) and many more.

In 2015 neemt Guy bij Chicago's Delmark Records zijn derde cd “Truth” op. “Truth” ontving wereldwijd lovende kritieken.

Guy King is genomineerd voor een Blues Music Award 2017 in de categorie "Best Emerging Artist Album".


Back to the Roots schreef over zijn optreden op Swing Wespelaar van deze zomer: "Wie had gedacht dat King met zijn gesofisticeerde stijl enkel de tien voorste rijen voor zich zou winnen, komt bedrogen uit. Hij heeft werkelijk het hele plein mee. Ja, dit is toch wel het hoogtepunt van deze festivaldag. Met een schitterende versie van Johnny 'Guitar' Watsons 'I Want To Ta Ta You Baby' bist hij. De algehele appreciatie van dit bluespubliek valt hem oververdiend ten dele. Guy, you made our day!!"


Samenstelling band:

        Guy King – zang, gitaar

        Cédric Legoff – keyboard

        Antoine Escalier – bas

        Fabrice Bessouat – drum


Meer info: https://www.guyking.net/

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=BUoo1_KR058
11 april 2019 - Shawn Holt & The Teardrops (USA)


Shawn Holt is de zoon van de legendarische bluesmeester Morris Holt, aka “Magic Slim”.

Reeds op de jonge leeftijd van 17 gaat hij met de eerste versie van de Teardrops, de band van zijn vader en oom Nick Holt op pad. Kort na deze tournee vormt hij zijn eigen band, Lil' Slim and The Back Alley Blues Band .


Magic Slim en the Teardrops zijn meer dan om het even welke band ooit genomineerd voor de WC Handy award als "Blues Band of the Year". 

In 2013 wordt Shawn Holt opnieuw een Teardrop en ze gaan op tournee als voorprogramma van Johnny Winter. Zijn vader wordt echter ziek en opgenomen in het ziekenhuis, Shawn neemt de leiding van de band over en zet de traditie van zijn vader voort. Johnny Winter is dusdanig onder de indruk van de band dat hij beslist dat zij tijdens de tournee zijn mogen voorprogramma blijven verzorgen.

De Teardrops zijn nog steeds springlevend en als je het leuk vindt wat Magic Slim en the Teardrop's de afgelopen 35 jaar hebben gedaan, kun je blijven genieten van dat unieke geluid en energie met Shawn Holt.

Shawn's bruisende vocale aanwezigheid doet meer dan een beetje denken aan die van zijn vader, en Shawn's gitaarspel vertoont, hoewel vergelijkbaar met Slim's, een bredere mix van klassieke en hedendaagse invloeden. Het krachtige, harddriven gitaargeluid van de Teardrops is nog steeds omvan te snoepen, maar nu met een moderne hedendaagse toets en het legendarische, moeilijk te dupliceren geluid van Magic Slim.

In 2014 winnen ze de Blues Music Award voor beste nieuwe artiest en voor het beste nieuwe artiest debuut album"Daddy Told Me" 

Samenstelling band:

    Shawn Holt – zang, gitaar 
    Jimi “primetime” Smith – gitaar, zang
    Kris Jefferson – bas
    Allen Kirk – drum


Meer info: https://shawnholt.wixsite.com/home

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=rG__ksf4_bY
09 mei 2019 - Jeff Jensen (USA)


Jeff Jensen groeit op met rock uit de 50’s, 60’s en 70’s en blues. 
Op 11-jarige leeftijd begint hij gitaar te spelen, flirt wat met rock, funk, punk en jazz maar kiest al vlug resoluut voor de blues.


Op jonge leeftijd reist Jeff Jensen vanuit Portland af naar het muziekwalhalla dat Memphis heet. Hij wil hier zijn muzikale geluk gaan beproeven als artiest.


Deze keuze legt hem geen windeieren, eenmaal aangekomen komt hij in contact met andere musici en fungeert hij als gitarist van harmonica speler Brandon Santini.


Dat dit alles een succes was, blijkt uit de groeiende boekingsaanvragen en drie gemaakte EP’s met Santini.Toch besluit hij op een bepaald moment het er  zelf op te wagen, hij verzamelt een bassist en drummer en gaat voor zijn solocarrière. Jeff Jensen ontwikkelt zich ondertussen razendsnel tot producer, componist en een bluesgitarist. 


Zijn muziek kan getypeerd worden als inventief, origineel, intens en onverwacht divers. Jeff Jensen is niet de muzikant die jaagt achter de geest van Robert Johnson, of die  in herhalingen valt. Zijn no-nonsense muziek typeert hem en imponeert zijn publiek. 


Recht uit het hart presenteert hij de blues op zijn geheel eigen wijze.


Samenstelling band:

    Jeff Jensen – gitaar, zangeres
    Bil Ruffino – bas
    David Green – drum


Meer info: http://jeffjensenband.com/

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=FjzNemunBDw