Alle concerten vinden plaats in de Muziekodroom (MOD) te Hasselt.
 
 Datum BandTicket prijs Zaal
 13/12/2018 - 20.00u  Black Cat Biscuit (B) VVK 8 EUR - Kassa 10 EUR Club 
 10/01/2019 - 21.00u One Rusty Band (CH) en Boogie Beasts Exclusieve CD pre-release Party (B)VVK 10 EUR - Kassa 12 EUR Club
 14/02/2019 - 21.00u Dana Gillespie & The London Blues Band (UK)VVK 14 EUR - Kassa 16 EUR Club 
 14/03/2019 - 21.00u Guy King (USA)VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club 
 28/03/2019 -21.00u Stef Paglia Trio - cd release partygratis inkom Box
 11/04/2019 - 21.00u Shawn Holt & The Teardrops (USA)VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club 
 09/05/2019 - 21.00u Jeff Jensen (USA)VVK 12 EUR - Kassa 14 EUR Club


13 december 2018 - Black Cat Biscuit (B)
Winnaars van de Belgian Blues Challenge 2018 en zullen België vertegenwoordigen op de European Blues Challenge 2019.

Geen plat getreden paden of grijs gespeelde covers bij Black Cat Biscuit, maar een verrassende, bij wijlen hitsige cocktail van frisse nummers gemarineerd in een ‘special gumbo hot sauce’ gebracht door vijf gedreven muzikanten!

  

Yasser (Six-pack, Wood & Roses) is uw gastheer met een in alcohol doortrokken blues stem die toch met vaste hand zijn swingende gitaar en de rest van de band leidt.

 

Patrick ‘Pat Alley’ Indestege (Big Mama’s Kitchen, Rhythm Bombs, Elmore D, Ale & Alley) op contrabas vormt met

Jeffrey Gijbels (Belgium’s Got Talent, Festeyn) op drums een vertrouwde rhythm section die swingt als een tiet!


Stanley Patty (Doctor Rhythm, Phil Bee and the Buzztones, Rhythm Bombs, The Loveveins) is één van de meest gewaardeerde bluesgitaristen in de Benelux, zijn sound is een mix van zijn voorbeelden Magic Sam, Albert Collins en Johnny Guitar Watson, vermengd met zijn eigen typische gevoel en techniek.


Mr Mark Sepanski (the Monday Lovers, Six-pack) blaast de ziel uit zijn lijf en bekeert de laatste twijfelaars tot het Bluesdom.


Mark (Monday Lovers, Six-pack) speelde al sinds mensenheugenis muziek met Yasser (Six-pack). Yasser leerde dorpsgenoot Patrick (Big Mama's Kitchen, Elmore D, Rhythm Bombs) beter kennen dankzij bevriende dochters. 

Patrick had dan weer een muzikale link met Stanley (Dr.Rhythm, Phil Bee & The Buzztones, Love Veins, Rhythm Bombs) en tijdens gastoptredens in hun show bleek dat Jeffrey (Belgium's got Talent, Festeyn) meer dan klaar stond om in de drumvoetsporen van zijn vader te treden.

Enkel de tijd ontbrak om iets met dat muzikaal potentieel aan te vangen. In 2015 was de tijd voldoende rijp om het schijnbare toeval in te halen en zag Black Cat Biscuit het eerste levenslicht.

Black Cat Biscuit trekt de kaart om enkel eigen nummers te brengen. Covers zijn niet toegelaten, al is de verwantschap met goede Roots-& Bluesmuziek steeds tastbaar aanwezig.

Samenstelling band:

        "Yasser" Arnauts - gitaar, zang
        Patrick "P.Daddy Alley" Indestege – bas
        Stanley Patty – gitaar
        Mark "Mr.Mighty" Sepanski – mondharmonica
         Jeff "Junior" Gijbels - drum
           

Meer Info: https://www.blackcatbiscuit.co10 januari 2019 - Boogie Beasts (B) EXCLUSIEVE PRE-RELEASE PARTY.
                             
Support act - One Rusty Band (CH):


Als voorprogramma hebben de Beasts een explosief bluesrockduo uit Zwitserland uitgenodigd. One Rusty Band bestaat uit one-man-band Greg (zang, gitaar, mondharmonica en drums) en tapdanseres/circusartieste Léa. Zij zullen het publiek opwarmen met een originele en spectaculaire show.

Meer info: www.onerustyband.ch

Beluisteren:    https://youtu.be/dbkjgmL7mQ8


Boogie Beasts: EXCLUSIEVE PRE-RELEASEPARTY

Een ritmisch en geïnspireerd album dat een toekomstige grote naam in de bluesrockscene aankondigt.” Zo omschreef Rolling Stone France ‘Come And Get Me’, het debuutalbum van de Belgische Boogie Beasts, dat verscheen in 2015.

Sindsdien toverde deze vierkoppige alternatieve rootsband met zijn energieke, meeslepende shows vele clubs en festivals, in de Benelux en ver daarbuiten, om in geflipte juke joint-party’s.

Hun tweede album ‘Deep’ komt uit op 11 januari 2019 op het Brusselse label Naked.

Deze keer sloegen de Beasts de handen in elkaar met producers Rodrigo Fuentealba Palavicino (Fifty Foot Combo, Manngold, The Sha-La-Lee’s, ex- Novastar, ex-Gabriel Rios,) en Micha Volders (ex-El Guapo Stuntteam, ex-The Sore Losers, Meteor Musik).

Het resultaat is een erg persoonlijk album, dat rauw en energiek klinkt, net als de optredens van de band. Denk aan: The Black Keys die in de vroege uurtjes van een of ander illegaal feestje aan het jammen slaan met John Lee Hooker, of R.L. Burnside tijdens een juke joint-gig begeleid door de vroege Stones.

Op 10 januari komen Boogie Beasts hun nieuwe plaat in avant-première voorstellen aan hun thuispubliek!


Samenstelling band:

        Jan Jaspers - gitaar, zang
        Mathias Dalle - gitaar zang
        Fabian Bennardo - mondharmonica
        Gert Servaes - drum
14 februari 2019 - Dana Gillespie & The London Blues Band (UK)

Meervoudig bekroonde Blues Diva 'Dana Gillespie' die over de ganse wereld getourd heeft als de ware ambassadeur van de blues. Met meer dan 60 albums op haar naam en een carrière die radio, theater, film en sport combineerde met muziek, staat Dana in de publieke belangstelling sinds het opnemen van haar eerste album op 15-jarige leeftijd.

Haar muziek is geëvolueerd van folk in de jaren '60 tot de jaren '70 Bowie-achtige glamrock tot de rauwe in-your-face blues die ze vandaag uitvoert.

Als erkenning voor haar talent werd ze tussen 1992 en 1996 verkozen tot 'Top British Female Blues Vocalist' door de British Blues Connection en Blueprint Magazine en is nu verheven tot hun Hall of Fame.

Omdat haar loopbaan in de theater- en filmwereld zo voorspoedig verliep, kwam de muziek lange tijd op de tweede plaats. Ze was onder meer de eerste Maria Magdalena in de Londense productie van ‘Jesus Christ Superstar’ (1973) en speelde een hoofdrol in ‘Mahler’ van Ken Russell (1974).

Ze was al op jonge leeftijd geboeid door de blues; amper dertien was ze toen ze The Yardbirds aan het werk zag in de Londense Marquee Club, maar ze vond dat je een zekere leeftijd en levenservaring moet hebben, vooraleer je de bluesthema’s geloofwaardig kan zingen.

In de jaren tachtig toerde ze drie jaar intensief door Europa met de Oostenrijkse The Mojo Blues Band of enkel met hun pianist Axel Zwingenberger. Ze stond in die periode ook op Blues Peer.

Toen ze na 1990 de filmcarrière afbouwde, kwam de muziek weer helemaal op de voorgrond. Ze specialiseerde zich in zelfgeschreven, behoorlijk aangebrande liedjes over de man-vrouw relatie, vol insinuaties en "double entendres".

Ze wist zich te omringen met de beste muzikanten die ze samen bracht in haar haar eigen The London Blues Band en groeide alras uit tot één van de allerbeste blanke blues vertolk(st)er, die haar stoute teksten weet te brengen met raffinement en doorspekt met fijne humor.

Ondertussen heeft ze reeds een aantal awards op haar schouw staan.


Samenstelling band:


        Dana Gillespie - zang

        Dino Baptiste - keyboards, zang

        Jake Zaitz - gitaar

        Evan Jenkins - drum

14 maart 2019 - Guy King (USA)

De muziek van Guy King is fris en uniek, hij brengt een mix van Blues, Jazz, Soul en R & B.


Zijn gitaarspel is oogverblindend en vooral beïnvloed door T-Bone Walker, Albert King, Albert Collins, BB King en Wes Montgomery, maar hij heeft een persoonlijke stijl ontwikkeld. Bovendien is Guy een geweldige zanger, met een diepe en goed gecontroleerde stem. 

Geloof ons, hij is een van de grootste hedendaagse bluesmuzikanten.

Geboren en getogen in Israël, toert Guy op zijn zestiende voor het eerst in de VS. Vijf jaar later keert hij terug naar de Verenigde Staten.

Na een kort verblijf in Memphis en een stint in New Orleans trok Guy naar Chicago. In Chicago kreeg Guy al snel erkenning en trad hij in dienst bij de band van Willie Kent, waar hij zes jaar lang, tot het overlijden van Kent in 2006, lead gitarist en bandleider was.

Tijd om een solocarrière te starten met optredens op de toplocaties van de stad, zoals Buddy Guy's Legends, Andy's Jazz Club, House of Blues, The Green Mill, Rosa's Lounge en anderen.

Guy had het genoegen en de eer om shows van B.B. King en Buddy Guy te openen en over de ganse wereld op te treden. Montreal Jazz Festival, Chicago Blues Festival, King Biscuit Festival (Helena, Arkansas), Blues on the Fox, The Paramount Theatre, Polanco Blues Festival (Mexico City, Mexico), Mississippi Delta Festival (Caxias Do Sul, Brazil), Basel Blues Festival (Switzerland) and many more.

In 2015 neemt Guy bij Chicago's Delmark Records zijn derde cd “Truth” op. “Truth” ontving wereldwijd lovende kritieken.

Guy King is genomineerd voor een Blues Music Award 2017 in de categorie "Best Emerging Artist Album".


Back to the Roots schreef over zijn optreden op Swing Wespelaar van deze zomer: "Wie had gedacht dat King met zijn gesofisticeerde stijl enkel de tien voorste rijen voor zich zou winnen, komt bedrogen uit. Hij heeft werkelijk het hele plein mee. Ja, dit is toch wel het hoogtepunt van deze festivaldag. Met een schitterende versie van Johnny 'Guitar' Watsons 'I Want To Ta Ta You Baby' bist hij. De algehele appreciatie van dit bluespubliek valt hem oververdiend ten dele. Guy, you made our day!!"


Samenstelling band:

        Guy King – zang, gitaar

        Cédric Legoff – keyboard

        Antoine Escalier – bas

        Fabrice Bessouat – drum


Meer info: https://www.guyking.net/

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=BUoo1_KR058
28 maart 2019 - Stef Paglia Trio (B) - cd release - gratis inkom.


Op 12 jarige leeftijd neemt Stef voor het eerst een gitaar in de handen en liet deze nooit meer los. Zijn vader laat hem kennis maken met de blues en hij  had onmiddellijk de blues microbe te pakken.

 

Je kent hem hoogst waarschijnlijk van The BluesBones met dewelke hij in 2016 de Belgian Blues Challenge wint en de 2de plaats verovert op de European

Blues Challenge! 

Met The Bluesbones speelde hij in kroegen en op festivals in binnen- en buitenland, zo stond hij o.a. op Blues Peer, Swing Wespelaar. 

Na 5 platen en een dikke 6 jaar ‘on the road’ was hij klaar om uit de schaduw van deze band te treden en begon Paglia vorig jaar met zijn eigen trio op te

treden.


Hij heeft al een paar keer het podium mogen delen met internationale toppers o.a. Laurence Jones, The Nimmo Brothers, Eric Steckel, Danny Bryant,….


In november 2018 duikt hij met zijn trio de Superfly studio’s (UK) in, om zijn eerste album op te nemen. Hij strikte de Engelse producer Wayne Proctor (King

King, Ben Poole,...) om een killer plaat neer te zetten met uitsluitend eigen geschreven materiaal. 


Stef Paglia laat zich graag beïnvloeden door verschillende muzikale richtingen en probeert  hiermee zijn eigen blues stijl te creëren. 

Verwacht je maar aan een stevig potje groovy bluesrock!!


Reviews:

Keys and Chords: “Je hoort nu al dat deze jonge gast een enorme toekomst heeft.”


Rootstime: “Stef Paglia heeft in het verleden al bewezen dat hij uit het juiste hout gesneden is omeen grootse gitarist te worden zowel in de blues als in de

rock scene en het zingen gaat hem ook heel goe daf. Hier gaan we zeker en vast nog veel van horen.”
Samenstelling band:

Stef Paglia – gitaar, zang

Geert Schurmans – bas

Joel Purkess(Can) - drum


Meer info: http://www.stefpaglia.com

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=jmP3fglZ3DY
11 april 2019 - Shawn Holt & The Teardrops (USA)


Shawn Holt is de zoon van de legendarische bluesmeester Morris Holt, aka “Magic Slim”.

Reeds op de jonge leeftijd van 17 gaat hij met de eerste versie van de Teardrops, de band van zijn vader en oom Nick Holt op pad. Kort na deze tournee vormt hij zijn eigen band, Lil' Slim and The Back Alley Blues Band .


Magic Slim en the Teardrops zijn meer dan om het even welke band ooit genomineerd voor de WC Handy award als "Blues Band of the Year". 

In 2013 wordt Shawn Holt opnieuw een Teardrop en ze gaan op tournee als voorprogramma van Johnny Winter. Zijn vader wordt echter ziek en opgenomen in het ziekenhuis, Shawn neemt de leiding van de band over en zet de traditie van zijn vader voort. Johnny Winter is dusdanig onder de indruk van de band dat hij beslist dat zij tijdens de tournee zijn mogen voorprogramma blijven verzorgen.

De Teardrops zijn nog steeds springlevend en als je het leuk vindt wat Magic Slim en the Teardrop's de afgelopen 35 jaar hebben gedaan, kun je blijven genieten van dat unieke geluid en energie met Shawn Holt.

Shawn's bruisende vocale aanwezigheid doet meer dan een beetje denken aan die van zijn vader, en Shawn's gitaarspel vertoont, hoewel vergelijkbaar met Slim's, een bredere mix van klassieke en hedendaagse invloeden. Het krachtige, harddriven gitaargeluid van de Teardrops is nog steeds omvan te snoepen, maar nu met een moderne hedendaagse toets en het legendarische, moeilijk te dupliceren geluid van Magic Slim.

In 2014 winnen ze de Blues Music Award voor beste nieuwe artiest en voor het beste nieuwe artiest debuut album"Daddy Told Me" 

Samenstelling band:

    Shawn Holt – zang, gitaar 
    Jimi “primetime” Smith – gitaar, zang
    Kris Jefferson – bas
    Allen Kirk – drum


Meer info: https://shawnholt.wixsite.com/home

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=rG__ksf4_bY
09 mei 2019 - Jeff Jensen (USA)


Jeff Jensen groeit op met rock uit de 50’s, 60’s en 70’s en blues. 
Op 11-jarige leeftijd begint hij gitaar te spelen, flirt wat met rock, funk, punk en jazz maar kiest al vlug resoluut voor de blues.


Op jonge leeftijd reist Jeff Jensen vanuit Portland af naar het muziekwalhalla dat Memphis heet. Hij wil hier zijn muzikale geluk gaan beproeven als artiest.


Deze keuze legt hem geen windeieren, eenmaal aangekomen komt hij in contact met andere musici en fungeert hij als gitarist van harmonica speler Brandon Santini.


Dat dit alles een succes was, blijkt uit de groeiende boekingsaanvragen en drie gemaakte EP’s met Santini.Toch besluit hij op een bepaald moment het er  zelf op te wagen, hij verzamelt een bassist en drummer en gaat voor zijn solocarrière. Jeff Jensen ontwikkelt zich ondertussen razendsnel tot producer, componist en een bluesgitarist. 


Zijn muziek kan getypeerd worden als inventief, origineel, intens en onverwacht divers. Jeff Jensen is niet de muzikant die jaagt achter de geest van Robert Johnson, of die  in herhalingen valt. Zijn no-nonsense muziek typeert hem en imponeert zijn publiek. 


Recht uit het hart presenteert hij de blues op zijn geheel eigen wijze.


Samenstelling band:

    Jeff Jensen – gitaar, zangeres
    Bil Ruffino – bas
    David Green – drum


Meer info: http://jeffjensenband.com/

Beluisteren: https://www.youtube.com/watch?v=FjzNemunBDw