ROMÂNIA LUI VICTOR PUTIN SE NAȘTE DIN LISTA SUPLIMENTARĂ

http://bogdancalehari.wordpress.com/2014/11/06/romania-lui-victor-putin-se-naste-din-lista-suplimentara/

România, țară membră a Uniunii Europene, a votat în turul 1 al alegerilor prezidențiale.

Secție de votare din Scornicești: 412 voturi pe listele permanente, 345 voturi pe listele suplimentare. Scornicești – vatră strămoșească.

Secție de votare din Fagetelu: 219 voturi exprimate pe listele permanente și 205 pe listele suplimentare.

Pe 2 noiembrie 2014, în România au votat pe listele suplimentare 963 987 de cetățeni, de 2,5 ori mai mulți decât in 2009.

Județul Giurgiu: 14,34 % dintre alegători au votat pe listele suplimentare. În județul Dolj, pe listele suplimentare sunt înregistrați 34 000 de votanți (12,87%).

Biroul Electoral Central a anunțat marți rezultatele finale provizorii: viitorul președinte al României, Victor Ponta, 40,44% din voturi. Contracandidatul său, “lucrul” Klaus Johannis, 30,37% din voturile exprimate.

În județul Olt, 160 de persoane din comuna Băilești au votat la 6 km depărtare, în comuna Gălăciuca. În turul doi va fi rândul celor din Gălăciuca să ocupe Băileștiul.

Candidatul independent Monica Macovei n-a obținut niciun vot în zece județe. Niciunul! Monica Macovei a anunțat miercuri că a depus plângere penală la Parchet, atât în nume propriu, cât și în numele cetățenilor, împotriva numiților Ponta, Corlățean și Stanoevici pentru obstrucționarea dreptului de vot al românilor în străinătate.

În România, dreptul de vot al românilor nu este obstrucționat, dimpotrivă.  Secție de votare din Piatra Olt: 558 de votanți pe listele permanente, 244 pe listele suplimentare.

În Rusia, la alegerile prezidențiale din 2012,  “sistemul Putin” a făcut să apară pe listele suplimentare 1,6 milioane de votanți. Putin trebuia ales din primul tur. A fost! “Sistemul Ponta” n-a scos din pălărie decât 1 milion de votanți, dar Rusia are 142 de milioane de locuitori. Prin urmare, “sistemul românesc” este mult mai tare decât cel rusesc.

Liderii opoziției ruse, analiștii, sociologii, ziariștii, societatea civilă, n-au reacționat. În Rusia, scările de bloc sunt extrem de periculoase.

În România, nu. Așa că la noi reacțiile au fost numeroase, tăioase și la obiect.

Comuna Ghercești, primar PSD: 853 voturi pe listele permanente, iar 404 pe listele suplimentare.

Sociologul Barbu a ajuns la concluzia, într-o analiză dedicată primului tur al prezidențialelor, că Victor Ponta “a fructificat potențialul partidului său”.

Clejani: Victor Ponta 84,09%. Putineiu: 80,46%. Găujani: 72,92%. Stănești: 73, 05%. Nu-i România lui Ion Iliescu din 1990, este România lui Ponta, în 2014. În Romania, 11% din electorat a votat pe listele suplimentare, adică în altă localitate decât cea de reședință.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a explicat rezultatul foarte bun al lui Victor Ponta: “…73% dintre votanții cu studii superioare au venit la vot, spre deosebire de doar 33% dintre votanții cu studii primare.”

Vârjovu de Jos: 955 de votanți pe listele permanente și 361 pe listele suplimentare.

Presa reacționează dur și constată că duminică s-au prezentat la urne circa 3,3 milioane de alegători cu maxim 10 clase și aproximativ 2,13 milioane cu facultate, iar Iohannis a obținut în plus doar 260000 de voturi de la alegătorii cu facultate. Se vorbește mult și cu curaj despre cei 100 de români de la Paris care, deși au fost primiți în curtea ambasadei României, n-au putut să voteze.

Comuna Radovan: 489 de votanți pe listele permanente și 277 de “turiști”. Ghercești: 853 votanți pe listele permanente și 404 de “turiști”

În timp ce societatea civilă arată de ce este în stare, în media spiritele se încing. Se fac dezvăluiri senzaționale: pe Klaus Johannis l-au votat doar 600000 de alegători cu studii primare, raportul dintre cei doi fiind de 2,5 la 1, iar Ponta a luat cu 200000 de voturi mai mult decât Iohannis în urban! Adevărul este devoalat cu un curaj extrem: la categoria alegătorilor cu vârsta între 18 și 49 de ani, cel ce va rămâne și după turul 2 primarul Sibiului, l-a depășit pe viitorul președinte cu 160000 de voturi.

Curtișoara: 492 de cetățeni votează pe listele permanente. Situația este echilibrată de cei 194 de “turiști” prezenți pe listele suplimentare.

Domnul Vasile Blaga declară ultimativ că bănuie ceva. În timpul acesta, în studiourile de televiziune, analiștii și consultanții politici încearcă să afle dacă Iohannis va vinde Ardealul sau nu.

Gogoșu: 387 votanți pe listele permanente și 271 pe listele suplimentare.

Monica Macovei anunță că i-a trimis domnului Iohannis o scrisoare cu cerințele minimale pentru statul de drept din România.

Bucovăț: 1642 permanenți și 427 suplimentari.

Viitorul președinte avertizează că îi va da afară pe toți cei din Ministerul de Externe dacă românii din diasporă vor mai avea probleme la vot în turul 2 al alegerilor.

Românii din listele suplimentare n-au avut, nu au și nu vor avea nici o problemă. Votul lor este de opt ori mai mare și mai tare decât cel al diasporei.

Singureni: 679 permanenți și 197 suplimentari. Victor Putin 76%.

Ziaristul Mircea Marian scrie: “Prima prioritate: introducerea votului prin corespondență.” Iar Dan Andronic pune cu fermitate degetul pe rană: “Luni, când are loc prima dezbatere televizată, vom vedea dacă Klaus Iohannis se prezintă sau nu. Abia atunci vom înțelege dacă ni se cere să votăm o hologramă sau nu.”

Comana, secția de votare 19-98: 475 permanenți și 191 suplimentari. Călugăreni, secția de votare 19-93: 928 permanenți și 197 suplimentari. Vărăști, secția 19-232: 373 permanenți și 100 suplimentari.

Și așa mai departe în mii și mii de secții de votare din mediul rural, dar nu contează pentru că Klaus Iohannis a acceptat cerințele doamnei Monica Macovei…alea cu statul de drept.

Mulțumită politicienilor ei, mass-mediei și societății civile, România are toate șansele să nu mai fie o hologramă în Uniunea Europeană, ci să devină, după 16 noiembrie, primul stat de drept din Comunitatea Statelor Independente.