Historia ja perinteet

KYMEN KOTKIEN HISTORIAA

Partiolippukunta Kymen Kotkat on perustettu vuonna 1945 Jussi Suutalan toimesta, joka toimi myös ensimmäisenä lippukunnanjohtajana. Matti Mikkola ja Pertti Pitkänen ovat olleet pitkäaikaisia lippukunnanjohtajia. Molemmat toimivat tehtävässä noin kaksikymmentä vuotta vuorollaan. 

Sinistä partiohuivia koristava huivimerkki on otettu käyttöön vuonna 1995, 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Merkin on suunnitellut Miia Närkki. Sininen tausta kuvaa kotikuntamme Iitin läpi virtaavaa Kymijokea, jonka rannalla mm. Kymen leiri järjestetään. Kotka puolestaan on Kymen Kotkien tunnus.

LIPPUKUNNAN PERINTEITÄ

Yhteisiä tapahtumia ovat keväällä Heinlahdessa järjestettävä leiri sekä loppuvuodesta syysvaellus kämpän maastossa. Myös muutamia leirejä yhteistyössä lähialueen lippukuntien kanssa on järjestetty. Kausalan alakoululla on lumisina talvina järjestetty talvirieha.

Varainhankinta tapahtuu mm. osallistumalla Iitin kunnan kesäkahvilavuoron pitoon, sekä myymällä joulukuusia, joulukalentereita. Satunnaisempana osallistuminen erilaisiin myyjäisiin.