Min stad på veven

Knut Rage Forfattar og lokalhistorikar. Bakgrunn frå pocketbokbransjen. Biblioteksjef i Tysnes kommune 1998-2016. Fast bidragsytar på lokalhistoriewiki.no der eg har vore med sidan starten. Redaktør for Sunnhordland Årbok (årboka til Sunnhordland Museum) 2007-2012, redaksjonsmedlem frå 2003. Frå 2017 medarbeidar på Heimskringla.no, med tekstgjenkjenning, korrekturlesing og redigering. Har skrive ei lang rekkje artiklar om lokalhistoriske emne, i tillegg til bøker og større prosjekt. Har også halde fleire kurs i slektsforskning for nybyrjarar i regi av biblioteka i Sunnhordland. På lokalhistoriewiki har eg for det meste skrive artiklar med emne frå Stavanger og Sunnhordland, og er opphavsmann til dei fleste artiklane på wiki-forsida til Tysnes i Sunnhordland, samt bibliografisk oversikt for Tysnes kommune.

NYE BØKER! Runer før Columbus - om Kensingtonsteinen og norrøn utforskning av Nord-Amerika og Myten om Vinland det gode. www.amazon.com

Knut Rages nynorske oversættelse af den lidt oversete middelalderkilde »Chronica Regum Manniæ et Insularum«, som aldrig før har været oversat til et nordisk sprog.

Bestill boka her

Jarlø-trilogien: Gynaicologia (2002) Margete og mennene (2019) Adas dagbok (2020) Les meir på mi forfattarside på ebok.no E-bok og paperback for sal også frå Amazon.