Min stad på veven

Knut Rage Forfattar og lokalhistorikar. Bakgrunn frå pocketbokbransjen. Biblioteksjef i Tysnes kommune 1998-2016. Fast bidragsytar på lokalhistoriewiki.no der eg har vore med sidan starten. Redaktør for Sunnhordland Årbok (årboka til Sunnhordland Museum) 2007-2012, redaksjonsmedlem frå 2003. Frå 2017 medarbeidar på Heimskringla.no, med tekstgjenkjenning, korrekturlesing og redigering. Har skrive ei lang rekkje artiklar om lokalhistoriske emne, i tillegg til bøker og større prosjekt. Har også halde fleire kurs i slektsforskning for nybyrjarar i regi av biblioteka i Sunnhordland. På lokalhistoriewiki har eg for det meste skrive artiklar med emne frå Stavanger og Sunnhordland, og er opphavsmann til dei fleste artiklane på wiki-forsida til Tysnes i Sunnhordland, samt bibliografisk oversikt for Tysnes kommune.

NY! Ble visse områder i Nord-Amerika utforsket og kolonisert av norrøne mennesker - lenge før Columbus "oppdaget" landet? Fantes det en gang i middelalderen et norrønt rike i Nord-Amerika som gikk under navnet Norumbega? Hva forteller skriftlige kilder og gamle kart? Hvor lå egentlig Vinland? Er funn av runesteiner og andre norrøne gjenstander i USA bare bløff - eller kan noen av dem være ekte?

I denne boken gir forfatteren en oversikt over diskusjonen som har rast helt siden Kensingtonsteinen ble oppdaget i 1898. Forfatteren undersøker denne og mange andre saker, som spor i den indianske kulturen, gamle kart og bygninger, og selvfølgelig middelalderske dokumenter. Til sammen gir alt dette materialet et overveldende bevis for at en omfattende norrøn utforskning - med permanente bosetninger - av det nordamerikanske fastlandet kan ha funnet sted. Utg. e-bok og paperback Amazon, 2021.

Knut Rages nynorske oversættelse af den lidt oversete middelalderkilde »Chronica Regum Manniæ et Insularum«, som aldrig før har været oversat til et nordisk sprog.

Bestill boka her

Jarlø-trilogien: Gynaicologia (2002) Margete og mennene (2019) Adas dagbok (2020) Les meir på mi forfattarside på ebok.no E-bok og paperback for sal også frå Amazon.