Dobrodošli na straneh Samurai kluba Celje!

Udeležba na dogodkih Samurai Klub Celje:

CE - 25. januar 2020 Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Samurai klub Celje) - skupni trening treh klubov v trajanju 8 ur. Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso shinden ryu in Kendo kate. Prisotni iz SKC Miran Škrubej, Tomaž Gerl, Srečko Vrečko in Simon Krašovec.

LJ - februar - december 2019 v klubu Shubukan - skupni treningi IAIDO - enkrat mesečno. Treniranje - urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso Shinden Ryu in Kendo kate. (Miran Škrubej, Tomaž Gerl  in Simon Krašovec).

LJ -  23. do 25AVG19 (Kendo zveza Slovenije) udeležba na mednarodnem KENDO/IAIDO seminarju (Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec). Tomaž Gerl opravil izpit za 2. DAN mojstrsko stopnjo ter Simon Krašovec za 1. DAN mojstrsko stopnjo.

 LJ - 8JUN19 Batto Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Shubukan LJ ) - udeležba na usposabljanju tehnik testa v  rezanju s samurajskim mečem - shinken. Prisotni iz SKC Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec.


CE - 5JAN19 Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Samurai klub Celje) - skupni trening treh klubov v trajanju 8 ur. Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso shinden ryu in Kendo kate. Prisotni iz SKC Miran Škrubej. Tomaž Gerl, Srečko Vrečko in Simon Krašovec.


Za nami je še en uspešen poletni Iaido in Kendo  seminar v Ljubljani 17,18 in 19AVG18 s Hirokawo seinsejem. Seminarja so se udeležili trije naši člani, ki so pridobili veliko novega znanja in izkušenj. Na seminarju so se odvijali tudi izpiti. Naš član Miran Škrubej je uspešno opravil izpit  IAIDO veščine za mojstrsko stopnjo 3. DAN. 


V soboto 28OKT17 so se trije člani (Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Srečko Vrečko) udeležili državnega prvenstva v IAIDU (Osnovna šola Sora, Sora LJ), dosegli so odlične rezultate in sicer:

·      prvo mesto posamično - odprta kategorija (Miran Škrubej);

·      drugo mesto ekipno (eden član ekipe iz SKC - Tomaž Gerl);

·       tretje mesto ekipno (eden član ekipe iz SKC - Miran Škrubej);

·       nagrada za BORBENI DUH (Tomaž Gerl).10JUN17 Mednarodni turnir Braslovče 2017 JUDO, prikaz samurajskega mečevanja Seitei Iaido in Kendo kate.
 

18-20AVG17 Mednarodni Iaido, Kendo seminar v Ljubljani (KZS)


15DEC17 (Vojašnica Franc Rozman Stane v Celju - 20. PEHP) prikaz samurajskega mečevanja Seitei Iaido, Muso Shinden Ryu in Kendo kate.Samurai klub Celje je član Kendo zveze slovenije. 

Kendo zveza Slovenije je slovenska nacionalna športna zveza, ki skrbi za promocijo in razvoj kenda, iaida in joda v Sloveniji. Je polnopravna članica Evropske kendo zveze, kar jo zavezuje, da izpolnjuje naloge in spoštuje pravila Evropske kendo zveze. Kendo zveza Slovenije je neprofitna organizacija in pridobljena denarna sredstva uporablja izključno za nemoteno delovanje zveze in razvoj včlanjenih klubov.

                                  http://www.kendo-zveza.si/