Dobrodošli na straneh Samurai kluba Celje

Seitei Iaido / Muso Shinden Ryu / Kendo  kate


ČAST, POGUM, PRAVIČNOST, ZVESTOBA, SOČUTJE, RESNICOLJUBNOST in VLJUDNOST so vrline samurajev, ki jih gojimo v Samurai klubu Celje.

PRIDRUŽI SE NAM:


Udeležba na dogodkih Samurai Klub Celje:

LJ - 28. avgust 2023 udeležba na vadbi Iaido Muso Shinden Ryu z Masatoshi Ito 8. Dan Iaido Kyoshi (Miran Škrubej, Tomaž Gerl, Simon Krašovec).

Od 25. - 27. avgusta 2023 je v Ljubljani potekal poletni mednarodni seminar za kendo in iaido. Kendo seminar je vodil Hirakawa Nobuo sensei (kendo 8. Dan Kyoshi, iaido 7. Dan Kyoshi), iaido seminar pa Masatoshi Ito sensei (iaido 8. Dan Kyoshi), skupaj z delegacijo japonskih  in evropskih učiteljev. Iaido seminarja so se udeležili tudi pripadniki našega kluba in sicer: Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec.

CE- 18. februar 2023 Gashuko (Kendo zveza Slovenije - Samurai klub Celje) - skupna vadba treh klubov  v trajanju 6 ur. Urjenje - vadba tehnik iz Seitei Iaido, Kendo kate in Muso shinden ryu. Prisotni iz Samurai kluba Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec.

LJ - 4. december 2021 Gashuku  (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Shubukan klub) - skupna vadba treh klubov  v trajanju 3 ur.  Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Kendo kate in Muso shinden ryu - Tachi waza.  Prisotna iz SKC  Miran Škrubej in Tomaž Gerl.

CE - 25. januar 2020 Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Samurai klub Celje) - skupna vadba treh klubov v trajanju 8 ur. Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso shinden ryu in Kendo kate. Prisotni iz SKC Miran Škrubej, Tomaž Gerl, Srečko Vrečko in Simon Krašovec.

LJ - februar - december 2019 v klubu Shubukan - skupna  vadba IAIDO - enkrat mesečno.  Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso Shinden Ryu in Kendo kate. (Miran Škrubej, Tomaž Gerl  in Simon Krašovec).

LJ -  23. do 25AVG19 (Kendo zveza Slovenije) udeležba na mednarodnem KENDO/IAIDO seminarju (Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec). Tomaž Gerl opravil izpit za 2. DAN mojstrsko stopnjo ter Simon Krašovec za 1. DAN mojstrsko stopnjo.

 LJ - 8JUN19 Batto Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Shubukan LJ ) - udeležba na usposabljanju tehnik testa v  rezanju s samurajskim mečem - shinken. Prisotni iz SKC Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Simon Krašovec.

CE - 5JAN19 Gashuku (Kendo zveza Slovenije - Iaido sekcija - Samurai klub Celje) - skupna vadba  treh klubov v trajanju 8 ur. Urjenje tehnik iz Seitei Iaido, Muso shinden ryu in Kendo kate. Prisotni iz SKC Miran Škrubej. Tomaž Gerl, Srečko Vrečko in Simon Krašovec.

Za nami je še en uspešen poletni Iaido in Kendo  seminar v Ljubljani 17,18 in 19AVG18 s Hirokawo seinsejem. Seminarja so se udeležili trije naši člani, ki so pridobili veliko novega znanja in izkušenj. Na seminarju so se odvijali tudi izpiti. Naš član Miran Škrubej je uspešno opravil izpit  IAIDO veščine za mojstrsko stopnjo 3. DAN. 

V soboto 28OKT17 so se trije člani (Miran Škrubej, Tomaž Gerl in Srečko Vrečko) udeležili državnega prvenstva v IAIDU (Osnovna šola Sora, Sora LJ), dosegli so odlične rezultate in sicer:

·      prvo mesto posamično - odprta kategorija (Miran Škrubej);

·      drugo mesto ekipno (eden član ekipe iz SKC - Tomaž Gerl);

·       tretje mesto ekipno (eden član ekipe iz SKC - Miran Škrubej);

·       nagrada za BORBENI DUH (Tomaž Gerl).


Samurai klub Celje je član Kendo zveze slovenije. 

Kendo zveza Slovenije je slovenska nacionalna športna zveza, ki skrbi za promocijo in razvoj kenda, iaida in joda v Sloveniji. Je polnopravna članica Evropske kendo zveze, kar jo zavezuje, da izpolnjuje naloge in spoštuje pravila Evropske kendo zveze. Kendo zveza Slovenije je neprofitna organizacija in pridobljena denarna sredstva uporablja izključno za nemoteno delovanje zveze in razvoj včlanjenih klubov.

               http://www.kendo-zveza.si/


10JUN17 Mednarodni turnir Braslovče 2017 JUDO, prikaz samurajskega mečevanja Seitei Iaido in Kendo kate.

 

18-20AVG17 Mednarodni Iaido, Kendo seminar v Ljubljani .


15DEC17 (Vojašnica Franc Rozman Stane v Celju - 20. PEHP) prikaz samurajskega mečevanja Seitei Iaido, Muso Shinden Ryu in Kendo kate.