Klassförbundet Svenska 11 MOD
Vi har blåst liv i 11:meter-klassen i Sverige. För att befästa och utveckla klassen arrangeras aktiviteter i Gränna, med stöd av Gränna BK. Klubben erbjuder båtplatser och hjälper till med arrangemang; träning och tävlingar. Lägg din båt i Gränna och medverka till att klassen växer. I Norge är klassen stark. Omkring 20 båtar deltar i norska mästerskapen varje år. I Ungern finns en fleet på ca 15 båtar på Balaton.

2019 blir det en skandinavisk cup med 4 deltävlingar 11:metre Gold Cup samt återigen en Eurotour 2019, med 3 deltävlingar. Säsongsfinalen i Gränna kommer att vara Nordiskt Mästerskap och samtidigt sista deltävlingen skandinaviska cupen, Gold cup och Europatouren. En Superfinal alltså!

Klassregeln föreskriver strikt entyp med begränsningar vad gäller instrumentering som gör att båthantering och känsla lyfts fram som avgörande faktorer för att vara framgångsrik på kappseglingsbanan. Båten är väldigt lättseglad, men för att få ut dess hela potential gäller det att kunna trimma riggen rätt. Dagens VOR-rigg är i princip samma grundkonstruktion som på 11:an.

Att segla 11:a är häftigt! Klargörande varför


Hankö Raceweek
Hankö, 26-30/6

Norska Mästerskapen
Tönsberg, 
6-8/9
.

Gränna, 13-15/9.

Ungerska Mästerskapen 
Balatonfüred, 22-25/8

Norska Mästerskapen
Tönsberg, 
6-8/9
.

Gränna, 13-15/9.
Comments