Josh McFolley 31/11, 12 syöttöä Kuvat: ESA HAPPONEN

Kipinä varmisti ykkössijansa runkosarjassa

Leppävaaran Pyrintö sai vieraakseen sarjakärki Kipinän runkosarjan viimeiseen otteluun ja joutui taipumaan pelin päätteeksi luvuin 87–97. Kipinä puolestaan varmisti voitollaan runkosarjan ykkössijan ja kotiedun pudotuspeleihin.

Voittajajoukkueen näyttävimmistä tilastoriveistä vastasi täysin häikäisevät lukemat tauluun takonut Josh McFolley. Amerikkalaistakamies tilastoi triplatuplan 31pisteellä, 11 levypallolla ja 12 koriin johtavalla syötöllä. Kotimaisista Eeti Varis kiitti vastuusta ja pelasi kauden parhaan ottelunsa, tilastoihin kertyi 26 minuutissa 19 pistettä. Siipirikkoiselta Kipinältä mm. Sami Mäntymaata ei nähty tänään kentällä lainkaan.

Pallon kanssa Kipinä ei ollut riittävän huolellinen, tuli turhia menetyksiä, peräti kahdeksan menetystä Josh McFolleyllekin. Hyökkäyksissä välillä pallo tahtoi jäädä Joshin käsiin ja samalla pelin liike pysähtyi.

Ottelun lopussa Kipinälle tuli muistutus, että ottelu pitää pelata loppusummeriin asti. Parhaimmillaan viimeisen jakson 20 pisteen ero kaventui 9 pisteeseen.

LEPY ja Kipinä kohtasivat ensimmäistä kertaa. Sarjan viimeisenä majaileva LEPY ei ole päässyt voiton makuun tällä kaudella. LEPY:n Niklas Kataja oli kotijoukkueen paras pisteissä (26).

- Tärkein eli voitto tuli, vaikkakin rimaa hipoen. Nyt taputellaan runkosarja pakettiin ja aletaan keskittymään pudotuspeleihin, Kipinän valmennuksesta kommentoitiin.

LEPY - Kipinä Basket 87-97 (31-44) (18-27, 13-17, 23-26, 33-27)

Kipinä: Aapo Lehtonen 0/1 Ricardo Glenn 30/18, 6 syöttöä, Oskari Savolainen 8/0, Tatu Koivunen 3/2, Eeti Varis 19/4, Josh McFolley 31/11, 12 syöttöä, Jari Mäntymaa 4/2, Mika Sironen 2/3, Sami Mäntymaa 0/0.

Sisä-Suomen lehti: Kipinä I-divisioona B:n pudotuspeleihin runkosarjan ykkösenä