Junior Robinsonin 41 pisteen ilta ei riittänyt Ura Basketin kaatamiseen ESA HAPPONEN

Kipinä hukkasi voiton vahvan alun jälkeen Kaarinassa

Miia Sulakoski18.12.2021Lähde: Sisä-Suomen lehti
Kun Koiviston Kipinä haastoi lauantaina I-divisioona B:ssä Kaarinassa Ura Basketin, ottelu näytti olevan taputeltu jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun äänekoskelaiset olivat karanneet jo 2–20 -johtoon.
Toisin kuitenkin kävi, kun kotijoukkuekin sai kuitenkin koneensa käyntiin, ja nousi toisella neljänneksellä jo kuuden pisteen päähän. Kipinä piti kuitenkin johtoasemasta kiinni aina päätösjakson viimeisille minuuteille.
Kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Ura Basketin Tatu Lehtisyrjä ja Lauri Hänninen onnistuivat peräkkäisissä kolmen pisteen heitoissa ja veivät kotijoukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon.
Takaa-ajoasemaan jääneen Kipinän hyökkäys meni pakottamiseksi, eikä pallo meinannut millään löytää tietään koriin. Kaarinalaiset veivät voiton lopulta neljän pisteen erolla.
– Koripalloa pitää pelata 40 minuuttia, 10 hyvää minuuttia ei riitä. Ei edes hyökätty hirveän hyvin, mutta jos tehdään 90 pistettä niin sen pitäisi riittää. En tiedä miksi ajoittain lopetettiin pelaaminen, hyökkäys seisoi ja puolustus passivoitui, Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo harmitteli.
Tappion myötä Kipinä aloittaa joulutauon karvaissa tunnelmissa, vaikka joukkue keikkuu sarjataulukon piikkipaikalla hävittyään syyskaudella ainoastaan kaksi ottelua. Tauolta joukkue palaa 11.1., kun se saa Liikuntatalolle vieraakseen Jyväskylän Weikot.

Ura Basket – Kipinä Basket 94-90 (13-29, 29-25, 25-22, 27-14)
KIPINÄ: Junior Robinson 41/5/6 syöttöä, Chris Wray 17/17, Jarmo Uecker 4/4, Juuso Haapasaari 0/3, Oskari Savolainen 4/3, Tatu Koivunen 3/2, Eeti Varis 0/3, Jari Mäntymaa 0/0, Sami Mäntymaa 21/7.