Josh McFolley 30/5, 7 syöttöä

Josh McFolley johti Kipinä Basketin reippaaseen voittoon

14.3.2022

Äänekosken kaupungin ilmainen nimikko-ottelu Miesten I Divisioona B:ssä runkosarjan viimeisessä kotiottelussa päättyi Kipinä Basketin voittoon Kataja Basketista pistein 95-75. Ilmaista ottelua oli saapunut liikuntatalolle katsomaan 120 katsojaa.

Kataja Basket roikkui puolitoista jaksoa hyvällä heittopelillä kotijoukkueen mukana. Puoliajan jälkeen Kipinä pudotti Katajan kyydistä lopullisesti. Ottelun ratkettua valmentaja Eero Oksanen peluutti rohkeasti koko vaihtopenkillistä. 16 minuuttia pelannut Eeti Varis 8 pistettä ja Aapo Lehtonen 13 minuuttia 6 pistettä. Voitto oli tärkeä Kipinälle tulevissa pudotuspeleissä kotikenttäedun kannalta.

Kipinän tehomieheksi nousi 31 minuuttia pelannut Josh McFolley 30 pisteellä. Katajasta paras pistemies oli Kalle Kuivalainen 16 pistettä. 33 minuuttia pelannut Ricardo Glenn nosteli korinalta 20 pistettä ja 19 levypalloa.

Kipinä Basket - Kataja Basket 95-75 (58-46) (32-24, 26-22, 23-11, 14-18)

Kipinä: Aapo Lehtonen 6/2, Ricardo Glenn 20/19, 5 syöttöä, Juuso Haapasaari 5/0, Tatu Koivunen 4/3, Juuso Mäntymaa 4/2, Eeti Varis 8/1, Josh McFolley 30/5, 7 syöttöä, Jari Mäntymaa 4/1, Sami Mäntymaa 14/5.

- Viikon aikana puolustuspeli saatiin parempaan suuntaan, myös joukkuepeli mennyt eteenpäin kommentoi päävalmentajaa tuurannut valmentaja Eero Oksanen.

Hyvin ottelun aloittanut Juuso Haapasaari joutui jättämään pelin kesken alaraajavamman vuoksi.

Sunnuntainana 20.3. klo 15 pelataan Leppävaaran liikuntahallilla runkosarjan viimeinen ottelu Kipinän osalta, Leppävaaran Pyrintö ja Kipinä Basket. Ottelu nähtävissä Ruutu palvelusta.

Sisä-Suomen lehti: Kipinä kaatoi joensuulaisen vieraansa