Makea vierasvoitto Lappeenrannasta

19.10.2019

Namika Lappeenranta 2 - Kipinä 62-76 (34-46)

Kipinän sarjakausi käynnistyi Lappeenrannassa kotijoukkue Namikan vieraana iloisissa merkeissä. Voittopisteet matkasi koripallokaupungista Keski-Suomeen pistein 62-76.

Kipinä pelasi pirteästi, siirtyen avausjakson alkuminuuteilla 0-7 johtoon. Juuso Mäntymaa löysi kotijoukkueen puolustuksesta näyttävillä korilleajoillaan miehen mentäviä aukkoja. Kipinän alkushokista selvinnyt Namika kavensi piste-eron 2 pisteeseen jakson päättyessä. Avausjakso niukasti vieraille lukemin 19-21.

Toisella jaksolla Kipinä kiristi ruuvia, puolustus tiivistyi entisestään, tämän seurauksena kotijoukkueelle tuli useita pallonmenetyksiä. Puoliaikaan mennessä Kipinä repäisi turvallisen korieron lukemiin 34-46.

Kolmannella jaksolla Juuso Mäntymaan johdolla Kipinä teki pesäeron lopullisesti. Viimeiselle jaksolle lähdettiin vieraiden turvallisessa 16 pisteen johtoasemassa. Kipinän ehdoton ykkönen ottelussa oli Juuso Mäntymaa, hän heitti ottelussa 18 pistettä, isoveli Sami Mäntymaa tehtaili 23 pistettä.

Kipinän levypallopalettia hallitsivat  Jarmo Uecker, Teemu Häkkinen ja Lauri Jäntti. Timi Rasi pelasi Kipinän paidassa avauspeliminuuttinsa tehokkaasti, pienessä ajassa syntyi 5 pistettä.

Kotijoukkue Namikalla oli vahvistuksena divari 1B:stä Aake Paavilainen. Paavilainen kirjautti  tilastoihin 12 pistettä.

Valmennuskolmikon kädenjälki näkyi Kipinän joukkueessa heti ensimmäisessä sarjaottelussa. Kun pelaajat ovat fyysisesti kunnossa, niin kovaa tempoa pystytään pitämään läpi ottelun. Avainpelaajille pystytään antamaan lepoaikaa tarvittaessa. Hyvä kesäharjoittelu toi hedelmää jo kauden tässä vaiheessa.

Lauantaina 26.10. kotiavaukseen saapuu Karhulan Veikot. Ylemmällä sarjatasolla KTP:ssä lopettaneen heittokone Jari Vekkilän huhutaan pelaavaan vastustajan joukkueessa?

Ottelu alkaa klo 16 Liikuntatalolla.

Kipinän pistemiehet: Rasi Timi  5, Uecker Jarmo 8, Mäntymaa Jari 2, Mäntymaa Juuso 18, Häkkinen Teemu 1, Jäntti Lauri 9, Mäntymaa Sami 23, Hautsalo Joni 8, Pakkala Aleksi 2.