Kipinä taisteluvoittoon

26.10.2019

Kipinä - Karhulan Veikot 84-76 (57-47)

Sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva  Karhulan Veikot oli Kipinän vieraana kotiavauksessa. Viimekaudella Kipinä hävisi Karhulalle molemmat ottelunsa. Karhulalla oli seitsemän miestä matkassa, mutta sitäkin kokeneempia pelaajia. Useammalla pelaajalla on ylemmän sarjatason pelikokemusta KTP:n ajoilta.

Avausjaksolla Karhulan pelaajat heittivät tekopaikoista hyvin sisään. Kipinä oli puolustuksessa jatkuvasti askelen jäljessä. Kotijoukkue sai vähitellen otetta Karhulasta puolustuspäässä. Hyökkäys toimi Kipinällä joukkueena hyvin, siitä kertoo pisteitten jakautuminen kahdeksan pelaajan kesken.

Toisella jaksolla tahtipuikkoa heilutti Lauri Jäntti, käsi kävi kaarelta tehokkaasti 3 kolmosta pussiin  ja koko ottelussa Lauri heitti  21 pistettä. Sami Mäntymaa oli merkattu pelaaja vastustajan leirissä, tiukassa puristuksessa kasvoihin saatu tälli ei Samin pelihaluja kuitenkaan vienyt, pisteitä kertyi 17. Ville Pyykkösen kokemus näkyi rauhallisena pelaamisena läpi ottelun.

Kipinän ottelussa pitämä kova tempo alkoi jakson lopulla näkyä Karhulan pelaajien otteissa väsymisenä, heitto  ei pudonnut avausjakson malliin. Puoliajalle mentiin Kipinän 10 pisteen johdossa 57-47. Timi Rasin tulo kentälle toi Kipinän puolustukseen liikettä, kuten viikko sitten Lappeenrannassa.

Viimeisellä jaksolla Karhula kuroi Kipinän johdon yhteen pisteeseen (74-73). Sami Mäntymaan kolmosen ja Juuso Haapasaaren kakkosen myötä Kipinä kasvatti piste-eroa Karhulaan vastaan ratkaisevasti.

Ottelussa tarkasti heittänyt Karhulan Teemu Korpela suli ratkaisuhetkillä vapaaheittoviivalla, molemmat  heitot ohi. Ottelu ratkesi lopullisesti Jarmo Ueckerin ajoon, kun aikaa oli jäljellä vajaa minuutti. Työvoitto Kipinälle pistein 84-76.

- Sami Mäntymaa, vaikka oli huono peli, niin taisteluvoitto koulunumerolla annettuna  7.

- Joni Hautsalo, vauhtipeli oli voiton avaimena, puolustus alkoi toimia heikon avausjakson jälkeen hyvin.

Karhulan pelaajien pelipaidan selkämyksessä luki "Täystuho", Kipinän joukkue ei täystuhoon kuitenkaan kaatunut. Yleisöä oli paikalla mukavasti, 125 henkilöä.

Kipinän pistemiehet: Pyykkönen Ville 11, Uecker Jarmo 10, Mäntymaa Juuso 5, Häkkinen Teemu 6, Haapasaari Juuso 11, Jäntti Lauri 21, Sironen Mika 3, Mäntymaa Sami 17.

Kuvat: Esa Happonen