Oulu kaatui Kipinän käsittelyssä kevätkauden avauksessa

Ottelu oli tasaista vääntöä puoliajalle asti molemmilta joukkueilta, pitkää taukoa vietettiin tilanteessa 45-47 vierasjoukkueelle. Kipinän päävalmentaja jakoi peliminuutteja tasaisesti, uskaltaen antaa myös avausviisikon vastuunkantajille lepoaikaa. Järkevä peluuttaminen alkoi näkyä ottelun lopussa, kun Kipinä tuli tuoreemmalla jalalla Oulun rinnalle taistelemaan ottelun voitosta. Neljäs jakso päättyi kotijoukkueelle pistein 31-12 ja koko ottelu Kipinälle 95-84.

Tänään Kipinän paras oli Chris Paul 29/12, 7 syöttöä. Ei näkynyt väsymys, vaikka reilu vuorokausi aikaisemmin oli mies saapunut ison veden takaa työpaikalleen. Toinen työnsankari oli Brian Cameron 29/7, 5 syöttöä, vaikka nilkan seutuville tuli korinalustilanteessa kova tälli ennen puoliaikaa, se ei kuitenkaan menoa haitannut. Samit Salmenkivi ja Mäntymaa hoitivat oman osuutensa viisikossa kentällä ollessaan, Salmenkivi 5/6, Mäntymaa 10/2.

Tänään puolustaminen toimi ajoittain hyvin tilastojenkin valossa. Levypallot Kipinä 44, Oulu 35. Ville Pyykkönen antoi pitkään päähän lepoaikaa kentällä ollessaan. Tehokas oli kentällä myös "Arska" Ar`Mond Davis 22/9, 7 riistoa.

Oulun tilastoissa pisteitä merkkautti eniten Viljami Valkama (22p).

Kipinän päävalmentaja Joni Hautsalo kommentoi: – Olipa hienoa voittaa äänekkään kotiyleisön edessä! Meille tuli taas synkkiä jaksoja pelin sisällä, mutta upeasti kasattiin rivit ja jätkät taisteli neljännellä jaksolla voiton! Pidettiin vastustaja viimeisellä jaksolla 12 pisteessä ja se oli avain voittoon. Mäntymaan Sami otti viimeiselle jaksolle korille vahvasti puskeneen Bakerin pihteihinsä ja pimensi hänen pelinsä.

Kipinä Basket - Oulu Basketball 95-84 (25-19, 20-28, 19-25, 31-12)

Kipinä: Jimi Romppanen 0/0, Chris Paul 29/12, 7 syöttöä, Brian Cameron 29/7, 5 syöttöä, Ville Pyykkönen 0/2, Sami Salmenkivi 5/6, Tatu Koivunen 0/1, Aapo Lehtonen 0/0, Ar`Mond Davis 22/9, 7 riistoa, Jari Mäntymaa 0/0, Sami Mäntymaa 10/2.