Loimaa oli vahvempi Kipinää - Tevaun Kokko pussitti 20 pistettä

Miesten 1. divisioona A:n pudotuspeleihin valmistautuva Bisons Loimaa on tehnyt helmikuun alussa muutoksia ulkomaalaispelaajien osalta, kun Tevaun Kokko 27-vuotias 182-senttinen vikkelä takapelaaja liittyi joukkueeseen auttamaan kohti tavoitetta, eli Korisliiga-nousua.

Ar’Mond Davis oli yhden ottelun pelikiellossa, joten Kipinän lähtökohdat  Äänekosken kaupungin nimikko-otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Kipinä ei jäänyt  yhtä miestä kaipaamaan, vaan pelasi kauden parastaan kentällä. Kolmikko Ville Virtaharju, Chris Paul ja Brian Cameron käärivät hihat ja tekivät yhteensä 78 pistettä Kipinän 89 pisteestä.

Täyden päivätyön joutuivat vieraat tekemään pisteitten eteen. Kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua Kipinä vielä sinnitteli iskuetäisyydellä 89-94. Brian Cameronin viides virhe oli kotijoukkueen kannalta ratkaisevaa. Tiukan taistelun jälkeen voitto valui Loimaalle 8 pisteen erolla.

Kipinän kärkinimi ottelussa oli Brian Cameron, jolle merkittiin 33/8 ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Chris Paul vastasi 26 pisteellä ja 12 levypallolla. Ville Virtaharju 19 pistettä. Bisons Loimaan Tevaun Kokko pussitti 20 pistettä 17 minuutin peliajalla ja Santeri Makkonen heitti 17 pistettä.

Bisons heitti tarkemmin, kakkoset 25/40, 62%, kolmoset 11/35, 31% ja vapaaheitot 14/17, 82%. Kipinä kakkoset 29/58, 50%, kolmoset 5/8, 28% ja vapaaheitot 16/21, 76%.

-Saappaat jalassa kaaduttiin. Taisteltiin ilman Ar'Mondia voitosta ja ei se kauas jäänyt. Hieman terävämpi heittopeli ja puolustuksesta junnumokat pois. Transitio- sekä puolen kentän puolustuksessa meidän täytyy pysyä jatkossa hereillä läpi ottelun. Muuten lyhyestä vierasmatkasta Jyväskylään tulee vaikea, kommentoidaan Kipinän valmennuksesta.

Kipinä Basket - Bisons Loimaa 89-97 (24-26, 22-19, 25-30, 18-22)

Kipinä: Jimi Romppainen 0/0, Chris Paul 26/12, 5 syöttöä, Brian Cameron 33/8, 7 syöttöä, Sami Salmenkivi 1/5, Oskari Savolainen 2/3, Eeti Varis 0/0, Sami Marouf 2/3, Ville Virtaharju 19/5, Sami Mäntymaa 6/2.