Lähde ÄKS : Kipinä voittoon paikalliskamppailussa

20.10.2022 22:23

Eeti Varis tuli eron repimisvaiheessa vaihtopenkiltä ja pelasi ennakkoluulottomat ja tehokkaat minuutit.

Kuva Esa Happonen

Paikalliskamppailu meni Kipinän komennossa

Kipinä Basket matkusti kauden lyhyimmälle vieraspelimatkalle Huima Basketballin vieraaksi Pankkari Areenalle, edellisen pelin katkera pisteen tappio takana.

Ottelun avausminuutit menivät Huiman tahdissa, vaikkakin ottelun ensimmäisen korin donkkasi komeasti Ville Virtaharju. Jakson edetessä Kipinäkin sai juonesta kiinni. Tasainen avausjakso meni niukasti Huimalle 21-20. Huima sinnitteli ameriikkalaiskaksikon Zachery Naylorin 37/16 ja Deontaye Buskeyn 29/6 johdolla avausjakson. Puoliajalle mentiin Huiman kolmen pisteen johdossa 49-46.

Vieraiden nousu alkoi puoliajan jälkeen, kun puolustus saatiin tiiviimmäksi. Kipinä siirtyi kuskin paikalle ja kaasutteli tasaisesti karkuun. Eeti Varis tuli eron repimisvaiheessa vaihtopenkiltä ja pelasi ennakkoluulottomat ja tehokkaat minuutit. Kipinän pistejohto oli suurimmillaan 21 pistettä.

Huimalle paikallispeli tuli liian aikaisin kaikkien vastoinkäymisten jälkeen. Kun joukkueet seuraavan kerran kohtaavat tammikuussa liikuntatalolla, on vastaan odotettavissa erilainen Huima.

Kipinälle tuli paikallisottelun voiton lisäksi myös jobinpostia. Sami Mäntymaan pitkin kauden alkua vihoitellut käsivamma äityi pahemmaksi ja kokenut peluri tullee olemaan sivussa jonkin aikaa.

Huima - Kipinä Basket 79-95 (21-20, 28-26, 17-29, 13-20)

Kipinä: Jimi Romppanen 0/0, Chris Paul 14/7, Brian Cameron 32/4, 9 syöttöä, Ville Pyykkönen 0/0, Sami Salmenkivi 0/4, Oskari Savolainen 0/0, Tatu Koivunen 0/0, Eeti Varis 4/3, Ar`Mond Davis 25/19, Ville Virtaharju 17/2, Sami Mäntymaa 3/5