Kipinälle pisteen tappio vastustajan viimehetken kolmen pisteen korilla

ToPon riveistä ei tarvinnut nokkamiestä kauaa hakea, kun Leo Nordberg nousi tilanteen tasalle ja johti joukkueensa voittoon 102-103. ToPo:sta vaikeimmat pidettävät Kipinä-puolustukselle olivat Eldar Skamo (25/10/5 syöttöä), Alvar Michelsen (23/7) ja Leo Nordberg (20/7/12 syöttöä).

Puoliajalle asti Kipinä pelasi varjojen mailla, hyökkäys kiinnosti enemmän kuin puolustaminen.

Neljännellä jaksolla yleisö sai kotijoukkueen syttymään, ToPo:n etumatka suli ja Kipinä meni ohi. Voitto oli jo omissa käsissä, kun Brian Cameron asteli vapaaheittoviivalle, peliaikaa oli jäljellä 9 sekuntia ja tilanne 102-100. Cameron kuitenkin epäonnistui molemmissa vapaaheitoissaan. Alvar Michelsen heitti kolmen pisteen voitonkorin ToPo:lle peliajan umpeutuessa.

Katkera pisteen kotitappio Kipinälle oli jo kolmas syyskaudella. Brian Cameron pelasi täydet 40 minuuttia. Menikö vapaaheitot väsymyksen piikkiin ottelun ratkaisuhetkellä? ToPo:n tilannekovuus ja suoritusvarmuus oli ihan eri tasoa kuin kotijoukkueella.

Kipinä Basket - ToPo 102-103 (26-26, 15-25, 30-36, 31-26)

Kipinä: Chris Paul 17/2, 6 syöttöä, Brian Cameron 32/7, 8 syöttöä, Sami Salmenkivi 4/4, Ar`Mond Davis 33/6, Ville Virtaharju 12/3, Sami Mäntymaa 4/5.

Kipinä Basket kiittää kaikkia tukijoitaan, kannattajiaan ja toiminnassa mukana ollutta talkooväkeä kuluneesta syyskaudesta ja toivottaa rauhaisaa joulua!

Sarja jatkuu sunnuntaina 8.1. klo 15:00 kotiottelulla, kun Oulu Basketball saapuu Kipinä Basketin vieraaksi Äänekosken Liikuntatalolle.