Kuvat Esa Happonen

Keski-Suomen koripalloherruus Kipinälle

Äänekoskelta Jyväskylään koripallon I divisioona A:n otteluun matkustanut Kipinä Basket haki sarjapisteet ja vei samalla Keski-Suomen koripalloherruuden Koskelle. JBA - Kipinä Basket 90-99  (23-26, 20-27, 27-22, 20-24).

Sarjakakkonen Jyväskylä Basketball Academy joutui tunnustamaan vieraiden puolustuksen kovuuden ottelussa. Kipinä otti komennon ottelusta avausneljänneksen lopussa ja johti ottelua loppuun asti, vaikka JBA pysyi aivan loppuminuuteille asti tuntumassa.

Suurimmillaan piste-ero oli Kipinälle kolmannen jakson alussa (12) pistettä.

Neljännellä jaksolla JBA kävi kahden pisteen päässä (76-78), kun peliaikaa oli jäljellä noin viisi minuuttia.

Yhden ottelun pelikiellosta vapautunut Kipinän Ar`Mond Davis oli tänään vireessä. "Arska" heitti ottelun korkeimman pistemäärän 26 pistettä. Aina iloinen Chris Paul oli tehokas, 38 minuutin peliajalla syntyi 25 pistettä, ykköset 8-10, 80%, kakkoset 7-10, 70% ja kolmoset 1-1 100%. Levypallot Kipinä 49 ja JBA 39. Kipinästä 8 pelaajaa pääsi pisteiden makuun.

Katsomo oli lähes täysi ja tunnelma sen mukainen. Vierasjoukkueen runsas faniryhmä kannusti omiaan äänekkäästi täydet 40 minuuttia.

- Ensinnäkin erityiskiitos kannattajille! Jälleen kotijoukkuekin kehui meidän kannattajia ja tunnelma oli mahtava. Iso kiitos joukkueen puolesta! Voitto maistui. Lopussa oltiin teräviä ja laitettiin tarvittavat heitot sisään. Parannettavaa jäi, mutta tästä on hyvä jatkaa, kommentoi päävalmentaja Joni Hautsalo.

Juuso Salmi oli JBA:n paras pistemies 25 pistettä. Oliver Kandén heitti 17 pistettä ja Eino Montin 21. Lauri Jäntti 8/8 ja Kalle Koivunen 7/3.

Kipinä: Chris Paul 25/9, 7 syöttöä, Brian Cameron 19/7, 8 syöttöä, Sami Salmenkivi 6/7, Oskari Savolainen 3/0, Eeti Varis 0/0, Ar`Mond Davis 26/11, Sami Marouf 3/4, Ville Virtaharju 8/5, Sami Mäntymaa 9/5.