Joutsenon Kehtysvammaisten Tuki ry

Juhlimme yhdistyksemme 50. toimintavuotta

Add Headings and they will appear in your table of contents.

Harratusryhmät

Yhdistys järjestää jäsenistölle monipuolista harrastustoimintaa, liikunnan, retkinen ja kerhojen muodossa. Toimintavuoden aikana liikumme yhdessä luonnossa, uimme, käymme kuntosalilla ja pelaamme pallopelejä. Joka kesäinen kesäretki, konsertti ja teatterimatkat ovat virkistäviä yhdessäolon kohokohtia

Kevätkarkeloissa ohjelmasta vastasi eri harrasteryhmien väki. Oman esityksensä tilaisuuteen oli myös valmistellut ilmaisutaidon ryhmä hienolla esityksellään. Tanssin taustamusiikki on perinteisesti saatu Koivistolaisen Jussin harmonikasta.

Uheilu ja liikunta

Yhdistys järjestää kesäisin Kehitysvammaisten Tukipiirin yleisurheilukilpailut. Tänä kesänä kilpailut järjestetään 4.09 Joutsenon Urheilukeskuksesa

Retket lähelle ja kauemmaksikin

Kesän 2021 yhdiatys toteutti kesäretken Saimmaan ympäri. Retkeilimme Mikkelissä nähtävyyksiin tutustuen. Vahakabinetti tuttuine hahmoineen oli mielenkiintoinen kohde. Mikkelin torilla ja asemalla marskin salonkivauna ja ostoksia tehden nautimme kauniista kesäpäivästä.

Puumalassa pokkesimme satamassa kahvilla ja tietenkin Villle Haapasalon Hazaburg teltassa.

Juhlat- ja kulttuuritoiminta

Musiikki ja tanssi ovat aktiviteetteja joka vie mukanaan. Tapahtumapaikkoina Jänhiälän tai Risulahden lavat.

Vierailut elokuvissa, teatterissa, konserteissa ja seurakunnan tapahtimissa tuova lisää vaihtelua arkeen.

Varainkeruu

Toiminnan mahdollistaa aktiivinen vapaaehtoisten osallistuminen varainhankintaan, toimintaryhmien ohjaamiseen sekä tapahtumien ja retkien järjestämiseen. Joulun ja pääsiäisen myyjäisissä sekä kesäisin torilla. Tänävuonna urakka käsitti peräri ylki viidensadan vastan urakan, joista alueen ihmiset voivat nauttia vielä joulusauassakin.