Joutsenon Kehtysvammaisten Tuki ry

Yhdistys järjestää jäsenistölle monipuolista harrastustoimintaa, liikunnan, retkinen ja kerhojen muodossa. Toimintavuoden aikana liikumme yhdessä luonnossa, uimme, käymme kuntosalilla ja pelaamme pallopelejä. Joka kesäinen kesäretki, konsertti ja teatterimatkat ovat virkistäviä yhdessäolon kohokohtia

Kevätkarkeloissa ohjelmasta vastasi eri harrasteryhmien väki. Oman esityksensä tilaisuuteen oli myös valmistellut ilmaisutaidon ryhmä hienolla esityksellään. Tanssin taustamusiikki on perinteisesti saatu Koivistolaisen Jussin harmonikasta.

Yhdistys järjestää kesäisin Kehitysvammaisten Tukipiirin yleisurheilukilpailut. Tänä kesänä kilpailut järjestetään 4.09 Joutsenon Urheilukeskuksesa

Kesän 2021 yhdiatys toteutti kesäretken Saimmaan ympäri. Retkeilimme Mikkelissä nähtävyyksiin tutustuen. Vahakabinetti tuttuine hahmoineen oli mielenkiintoinen kohde. Mikkelin torilla ja asemalla marskin salonkivauna ja ostoksia tehden nautimme kauniista kesäpäivästä.

Puumalassa pokkesimme satamassa kahvilla ja tietenkin Villle Haapasalon Hazaburg teltassa.

Musiikki ja tanssi ovat aktiviteetteja joka vie mukanaan. Tapahtumapaikkoina Jänhiälän tai Risulahden lavat.

Toiminnan mahdollistaa aktiivinen vapaaehtoisten osallistuminen varainhankintaan, toimintaryhmien ohjaamiseen sekä tapahtumien ja retkien järjestämiseen. Joulun ja pääsiäisen myyjäisissä sekä kesäisin torilla. Tänävuonna urakka käsitti peräri ylki viidensadan vastan urakan, joista alueen ihmiset voivat nauttia vielä joulusauassakin.

Joutseno lehdessä julkaustu artikkeli

Hyvän mielen jouluvastat[12090].pdf