Tervetuloa

PENTTI KILPIÖN

JUURET JAAKKIMASSA

SUKUTUTKIMUS SIVUSTOLLE


Olen tutkinut Jaakkimassa 1700-luvun alussa asuineiden sukujen jälkipolvia lähes 30 vuotta.
JUURET KARJALANMEREN

LAATOKAN RANTAMILLA JAAKKIMASSASukututkimustiedostossani on toukokuussa 2017 280 000 henkilöä koskevia tietoja.

Tiedostossani on huomattava osa Hiitolan, Kurkijoen, Jaakkiman, Parikkalan ja Sortavalan, (mlk ja kaup.) sekä Uukuniemen väestöstä.

Sukututkimus käsittää Laatokan Karjalassa Laatokan luoteisrannan Jaakkimassa 1700-luvun alussa noin 240 eri sukunimellä asuneen jälkipolvia.

Tutkimuksessa on seurattu mies- ja naispuolisten Jaakkimassa asuneiden ja sieltä muuttoliikkeen ja avio liittojen myötä laajalle levittäytynyttä karjalaista väestöä.

Katovuodet (nälänhätä) ja sodat nopeutti muuttoliikettä. Toisen maailmansodan seurauksena Suomi joutui luovuttamaan Karjalan alueen Neuvostoliitolle. Syksyllä 1944 Karjalan alueella asuneet, yli 400 000, joutui evakkomatkalle etsimään uusia asuinsijoja. Jaakkimalaisjuurisia löytyy 2000-luvun alussa kaikilta mantereilta.

Tiedostosta on tulostettavissa esipolvikaavioita ja -tauluja sekä jälkipolvikaavioita ja -tauluja sukujulkaisun perhetauluiksi.

Esimerkkinä: Ote Jaakkiman Harvian kylässä 1600-luvun lopulla asuneen Eskil Kilpiön mies- ja naispuolisten jälkipolvien henkilöhakemistosta ja asuinpaikkaluettelo.