...sau BIBLIA PENTRU OAMENI DESTEPTI (propunerea mea!)


Accesari pagina : Hit Counter by Digits

DRAGILOR,
 nu considerati acest adevarat MANUAL DE INSTRUCTIUNI despre CUM FUNCTIONEZA UNIVERSUL, ca fiind o carticica scrisa de o anume cuconita, care nu a avut ceva mai bun de facut decat "sa se dea mare", si subliniata de un tampit plin de egouri, care o mai si comenteaza.
 Luati aceste DARURI ca ce ele chiar sunt, un ajutor dat unor fiinte ce pot intelege inteligent LEGEA UITATA, pentru a-si putea imbunatati la infinit evolutia la scoala pamant. Va multumesc, cu plecaciune!


oameni destepti...iubire neconditionata...salata verde...
dar salata nu poate fi decat verde, iubirea DOAR neconditionata este, altfel e doar eticheta lipita aiurea, la intamplare...Iar a fi OM, ar presupune ca oricum ar trebui sa fi destept...Ce face ca logica sa nu apara nici la IUBIRE, nici la destept? Pai simplul fapt ca omul sau umanul este investit cu puterea Creatorului. Capacitatea lui de infinit creator, dusa pe neatentie si adormire chiar, lipsit de constiinta de Sine, il face sa experimenteze chiar o infinita...prostie. Cata vreme el isi permite sa isi contrazica in asa masura statutul, de ce ar mai avea pretentia de a fi considerat om, si tratat cu constienta presupusa de "NAMASTE"? Ca el invoca mentalisme, tipare, si se tot considera efect, poate fi dreptul lui, dar si al meu de a lua nota de ceea ce el realizeaza prin asta. Da, toti avem emotional, este chiar una din principalele valente care ne permit sa creem constient realitati, dar a-l terfeli mereu prin namolul indeciziilor, lipsei de echilibru si incoerentei, chiar nu iti foloseste la nimic, decat de a ramane vesnic cersetor si efect al bunavointei celui care nu isi mai permite "luxul" tau de a te juca nedemn, ignobil...Cartea de mai jos, cam despre asta trateaza si rog pe fiecare sa retina BINE ca el si NUMAI EL poate si e util si armonios sa se deplaseze cu DECIZIE catre un alt nivel de constientza. NAMASTE!

YouTube Video"Un filozof întâlni într-o zi un maestru zen şi vrând să-l pună în dificultate, îl întrebă: Fără cuvinte şi fără tăcere îmi poţi spune ce este realitatea?
 Maestrul îi dădu un pumn în faţă."

...SA FIE  ...PRIMIT!


Implicat in aventura iesirii de sub
 iluzie a semenilor mei, multe am mai invatat si eu.
Traiam din plin sentimentul ca este suficient ca mintea liniara sa ia cunostiinta de cum stau lucrurile -in ADEVAR- si ca asta va fi suficient ca punctul de constienta al Constiintei sa se si mute in "noua realitate".
Mult mi-a trebuit sa ACCEPT CA NICIDECUM NU ESTE ASA, ca intelecte chiar dotate nu pot sustine o astfel de trecere, deoarece alte nivele ale mintii isi sustin vechile tipare...
Totusi, eu insist ca de obicei, cu subiectele principale care fac divinitatile care voi sunteti sa nu se poata manifesta, chiar daca deja Cunoasterea va este mare. Abordarea zilele trecute a subiectului "sexualitate" pe un site (http://sites.google.com/site/vindecareprinsex/home )dedicat intentiei de schimbare a perceptiei in acel domeniu, acum simt utilitatea de a-l completa cu un subiect la fel de important, capitol pe care l-as denumi iluzia "griji, nevoi, necaz, durere"...
Si as incepe cu prima LEGE  a Kybalionului, a marelui Hermes Trismegistus -LEGEA MENTALISMULUI.
Ea nici macar complicata nu este:

"LEGEA MENTALISMULUI

"Totul este Spirit; Universul este mental" - KYBALION

Legea implică adevărul că totul este Spirit. Ea explică faptul că totul este realitate substanţială, aflându-se în toate manifestările şi aparenţele exterioare, pe care le cunoaştem sub numele de Univers material. Fenomene ale vieţii, Energie, Materie, într-un cuvânt, tot ce este aparent simţurilor noastre este Spirit, incognoscibil în el Însuşi şi indefinibil; însă acesta poate fi considerat şi gândit ca un Spirit Universal, Infinit. Ea explică chiar faptul că Lumea sau Universul Fenomenal nu-i decât o creaţie mentală a Totului, subiect al legilor lucrurilor create, Universul fiind considerat, în întregul său sau în părţile sale, ca o experienţă în Spiritul Totului, în acest Spirit noi trăind, lucrând şi fiinţând.Această Lege, stabilind natura mentală a Universului, explică foarte uşor toate fenomenele mentale şi psihice, atât de variate, care ocupă un loc important în viaţa oamenilor şi care fără a fi explicate sunt neinteligibile, dispreţuind orice interpretare ştiinţifică.

A înţelege această Mare Lege al Mentalismului, înseamnă a permite individului să înţeleagă cu uşurinţă Legile Universului Mental şi să le aplice, spre a-şi îmbunătăţi starea şi spre a se perfecţiona. Discipolul în hermetică este capabil să aplice inteligent Marile Legi Mentale, în loc să se servească de ele la întâmplare.

Intrând în posesia Cheii Măiestriei Universale, practicantul poate să deschida nenumărate porţi ale Templului Mental şi Psihic al Cunoaşterii, reuşind să pătrundă în el liber şi inteligent. Această Lege explică natura veritabilă a Energiei şi a Puterii, a Materiei, dar mai ales de ce, pentru ce şi cum sunt ele subordonate stăpânirii Spiritului.

Unul dintre Maeştrii hermetici a scris demult: "Acela care înţelege adevărul naturii mentale a Universului este deja bine înaintat pe drumul Măiestriei". Aceste cuvinte sunt tot atât de adevărate astăzi pe cât erau la timpul la care au fost scrise. Fără cheia Măiestriei (cheia conducătoare, principală, universală) adevărata Măiestrie este imposibil de realizat, iar elevul va bate zadarnic la nenumăratele porţi ale Templului."

Cartea pe care aici o voi comenta pagina cu pagina, am sa o alatur mereu cu idei similare din alte surse, asa incat, prin compilare, sa vedeti ca, practic, toti care au incercat sa inteleaga lumea si viata, au ajuns la concluzii similare, indiferent carui drum ei apartineau.

YouTube Video


De-a lungul timpului, mai multe carti cu mesaj important, par pur si simplu sa fie evitate in mod expres de catre intelegerea mentalului. Cunosc cateva dintre ele si reactiile ciudate de impotrivire ale diferitelor minti personale, in citirea sau intelegerea textului. Ba, nu arareori, au un puternic efect de somnifer. Intre ele este "Frecventa geniu" si "Viata impersonala"...

TIN SA PRECIZEZ: cartea care urmeaza a fost redactata cu multe greseli, pe care am incercat sa le elimin. Nefiind totusi exact intentia mea ACEASTA, E POSIBIL CA PARTE DIN ELE SA SE MAI REGASEASCA NECORECTATE. Sper sa puteti sa treceti peste forma si sa beneficiati de continut.

Jocul vietii face parte din ele. A fost citita de multi de cel putin 3 ori si parca nimic nu reuseste sa fie inteles, aproape nici conceptual, in ciuda faptului ca nu contine nici o mare filozofie. Ce este adevarat despre ea este ca contrazice fundamental TOATE OBICEIURILE NOASTRE MENTALE.

Voi cauta sa oblig mintile voastre, prin logica superioara, sa accepte lucrurile ASA CUM ELE SUNT-de fapt-IN CREATIE ! Sa incepem:

Dar   inainte puteti sa vedeti si acest filmulet cu un nume cunoscut,dar o prezenta mai INEDITA, asa il percep eu acum. Incearca sa spuna cumva ce este cu subconstientul sau sinele inferior. Merita stiut, macar de unii; este vorba despre "Drunvalo Melchizedek - Sinele Suprem", iar filmul il veti gasi pe net, in cinci parti. A fost pe Vimeo, dar acum am aflat gratie unui prieten,ca a fost scos.

                       

Autoarea, FLORENCE SCOVEL SHINN, pare sa se ocupe in special de problemele legate de abundenta materiala. Posibil ca ea a functionat ca un fel de consilier financiar, dar nu numai, conform cu textul. Oricum are grija sa faca referire, destul de calificat de altfel, la aspecte spirituale care se reflecta in explicatiile ei, si foarte des la Biblie si Iisus. Am sa va rog pe fiecare sa extindeti permanent aria de cuprindere asupra oricarei expereiente conduse de la nivel mental, deci aflate sub acest nivel al vibratiilor, caci toate intra sub incidenta acelorasi legitati. Va voi mai aminti si eu.

Pentru operativitate la citit, comentariile mele vor fi toate facute cu mov, sa fie usor de gasit in text.

CAPITOLUL I

 

JOCUL

 

Cea mai mare parte a oamenilor considera viata o lupta, ori VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Este un joc in care nu poti castiga, daca nu cunosti Legea Spirituala. Vechiul si Noul Testament dau o minunata clarificare regulilor acestui joc. Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI. Pe acest aliniat ar fi util sa meditati MULT. Cata vreme crezi ca viata e lupta, folosesti partea posterioara a creierului, cea implicata in aparare si deci esti pe regim de consum, nu de crestere (vezi Bruce Lipton). Ca atare aduci moartea in celulele tale si nu dezvoltarea armonioasa. Problema este doar de perceptie si DE ACEEA insist pe acest scurt paragraf. Daca o accepti a fi un joc, atunci nu "dai tu scop vietii, ea insasi fiind scop", nu iti risipesti energia impingand la pereti, iti poti permite sa te joci lejer si sa fii creativ, caci esti CREATOR CONSTIENT, dupa chipul si asemanarea...Magia, fizica cuantica, toate iti arata ca asta este de dorit sa fie preocuparea ta. Sensul in care interactiunile e util sa aiba loc este mereu SPRE A OFERI, abia apoi a si primi...Aici termenul de "castig" se refera doar la calitatea experientei diferita, functie de Cunoasterea Legii si desigur, de ACCEPTAREA EI IN VIATA TA!

'Tot ceea ce un om seamana, va culege', ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvant sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi. Daca seamana ura, va primi ura; daca iubeste, va fi si el iubit; daca critica, va fi criticat; daca minte, va fi mintit; daca triseaza, va fi jefuit. Ni se spune de asemeni ca imaginatia joaca un rol primordial in jocul vietii. Daca vreti sa intelegeti corect/matematic dece stau asa lucrurile, va rog amintiti-va ca Creatia este doar frecventa vibratorie. Fiecarui aspect ii e alocata o banda de frecventa stricta, in care el se manifesta. Cand ti-ai dus atentia in banda "critica", in acea frecventa se manifesta, in toate directiile,doar critica. Ar fi si imposibil sa nu beneficiezi si tu de ea. 

Imaginatia, desigur, te poate purta in orice banda de frecventa, deci e si logic sa fie foarte importanta in jocul vietii.

'Ai grija de inima (sau de imaginatie) mai mult decat de orice altceva, caci din ea provine sursa vietii.' (Cartea proverbelor: 4; 23).

Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile ...insist, prin afaceri intelegeti de fapt ORICE ASPECT DE VIATA  sale.  In "what the bleep do we know", cam pe asta se atrage atentia, nu? Mai exact asupra FORTEI INCONSTIENT-CREATOARE DE REALITATI EXPERIENTIALE.

Eu cunosc pe cineva care se temea de o anumita boala. Era o boala foarte rara si necontagioasa, dar el si-o reprezenta fara incetare si citea articole despre ea, asa incat, antr-o buna zi, ea se manifesta in corpul sau si muri, victima a imaginatiei sale dereglate. Atat de frecvent asa arata experienta umana, incat chiar apare a fi ingrozitor.

Deci ne dam seama ca, pentru a juca cu succes Jocul Vietii, trebuie sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa 'toate dorintele juste ale inimii sale' - sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal..Puteti sa ma credeti, chiar asa functioneaza!

Imaginatia a fost numita 'Foarfecele Spiritului', si, intr-adevar, ea decupeaza, decupeaza fara incetare, zi dupa zi, imaginile pe care omul le formeaza, mai devreme sau mai tarziu, si in acest fel el intalneste, in planul exterior, propriile sale creatii..Doar cine ar avea timp sa isi piarda cu a-ti creea tie realitatea, cand nu pridideste cu a lui...! Pentru a-si forma in mod convenabil imaginatia, omul trebuie sa cunoasca natura operatiilor care au loc in interiorul sau. Grecii spuneau: 'CUNOASTE-TE PE TINE INSUTI !'..In cele ce urmeaza, autoarea explica deosebit de bine cele trei nivele ale mintii. Si asupra lor e f f util sa meditati indelung.

Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul.  Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda, el nu are putere intrinseca....de a lua decizii, este automat !

Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii..Aici sunt acele benzi magnetice pomenite de Braden, care trebuiesc rescrise.

De exemplu, o doamna pe care o cunosc, se juca  in copilarie de-a 'vaduva'. Se imbraca an negru, cu un voal lung si cei din jur o gaseau caraghioasa si

 amuzanta. La maturitate se casatori cu un om pe care il iubea profund. Putin dupa nunta, el muri si ea purta un voal lung de doliu, ani andelungati. Subconstientul sau, impresionat de imaginea pe care ea si-o formase, o exterioriza la timpul respectiv, fara a tine seama de durerea ei.

Oare va dati seama de cate ori va jucati "nevinovat" cu imaginatia sau cu cuvintele voastre? Eu vad acest aspect in permanenta la fiecare: autopersiflarea la vederea unor poze proprii, declaratii prin care afirmati ca voi nu sunteti "inca" dumnezei si o infinitate de alte aspecte, referitoare la sanatatea voastra, la energia si vitalitatea voastra, la confortul si banii vostrii...

Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal.  Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este....zice el !!! El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet)....adica traseaza sarcini executorului inconstient, care le si pune in opera, in viata voastra!

Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte.

Aici se afla 'modelul perfect' de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca .exista un plan divin pentru fiecare....chiar exista, deoarece in Creatie nu e nimic INTAMPLATOR! Deci si liber-arbitrul e doar iluzie, logic, nu?

'Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!'

Exista o imagine perfecta an Supraconstient. Aceasta imagine se proiecteaza cateodata ca un fulger in constient si pare un ideal de neatins, ceva prea frumos pentru a fi adevarat....ca atare nu i se da nici macar atentie, daramite incredere/credinta!...dar are cineva nevoie de o imagine de viata perfecta?

In realitate, acesta este destinul adevarat (destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el ansusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina.....ba de cele mai multe ori chiar le si obtin, pentru a intelege ca au tot gresit. De inteles insa e ceva mai dificil. Esecul si nemultumirea sunt plata pentru infatuarea egotica de a tot voi tu ALTCEVA decat ti se cuvine. Rizibil este ca, daca UN TU nu ar tot voi el CEVA ANUME, toata gratia divina s-ar manifesta in viata ta, asigurandu-ti un grad de confort si fericire pe care ABSOLUT NICIODATA strofocarile mintii tale nu il vor putea atinge. Si e si logic sa fie asa, deoarece prin aliniere/nealiniere faci posibil ca tot universul sa poate "complota" spre reusitele tale in viata ta, sau invers,  deoarece e interesul INTREGULUI si nu al tau, ca tu si prin tine EL sa aiba o experienta reusita, cu gust bun. Aici imaginea e si mai bine conturata in "Viata Impersonala", unde devine limpede ca exercitiul egoului(si el parte din dumnezeu) are doar menirea sa te aduca la Sinele care tu esti (desigur tot dumnezeu, EL); prin cicluri amagiri/dezamagiri.

O tanara, de exemplu, veni sa ma vada pentru a-mi cere sa 'spun cuvantul' (aceasta expresie pe care o vom intalni deseori in aceasta carte, inseamna a afirma, a restabili Adevarul) pentru a se casatori cu un barbat de care era foarte indragostita. (Ea l-a numit A.B.) Eu i-am raspuns ca ar fi o violare a legii spirituale, dar ca voi spune cuvantul pentru barbatul care-i este ales in mod divin, barbatul care-i apartine prin drept divin..Rog atentie mare si aici: NU ESTE VOIE SA VREI TU CEVA ANUME! Nu a acceptat sa spuna ceea ce clienta ii solicita si prin aceasta EA SA INCALCE LEGEA ! Plata, in cadrul ciclurilor cauzale/karmice ar fi revenit celei mai constiente! DOAR deschiderea pentru ca planul divin sa se amnifeste, ESTE DOVADA ALINIERII DORINTELOR TALE, care obligatoriu se vor si materializa, odata ce ai indepartat vointa egotica. Subiectul e reluat de multe ori in carte, cu variate exemple, tocmai datorita IMPORTANTEI. In "the secret" aceasta conditie a "alinierii" este foarte slab sugerata doar, dar nu e omisa.

Si am adaugat: 'Daca A.B. este acel barbat, nu poti sa-l pierzi, daca nu este el, vei primi echivalentul lui.' Ea il intalnea pe AB mereu, dar acesta nu se declara.Într-o seara, ea veni sa ma vada si imi spuse: 'Stiti, de o saptamana incoace A.B. nu mi se mai pare chiar atat de remarcabil!' I-am  raspuns: 'Poate ca nu este el barbatul din Planul Divin - s-ar putea sa fie altul.' Putin dupa aceea, ea intalni pe cineva care se indragosti de ea imediat si ii declara ca ea era idealul lui. De fapt, el ii declara tot ceea ce ea dorise sa auda din partea lui A.B. Ea gasi acest lucru cu totul uimitor. Curand ea raspunse sentimentelor lui si inceta total sa se mai intereseze de A.B.

Acesta este un exemplu al legii substitutiei. O idee justa a fost substituita unei idei false, in consecinta, nu va rezulta nici pierdere, nici sacrificiu.

Iisus Hristos a afirmat ca cuvintele noastre joaca un rol capital in Jocul Vietii.'Prin cuvintele tale te vei salva, prin cuvintele tale te vei condamna.' Multi oameni au fost cauza dezastrului din viata lor, pronuntind cuvinte nesabuite..Este bine ca reia subiectul, deoarece chiar nu am vazut om atent la incarcatura de responsabilitate pe care acest nivel al crearii inconstiente de realitati, sa si-o si asume. Astfel, o doamna ma intreba antr-o zi de ce viata ei a devenit saraca si mediocra. Ea avusese un camin plin de lucruri frumoase si avea multi bani.

 Cercetand, am aflat ca ea obosise   sa-si conduca gospodaria si repeta neancetat: 'M-am saturat de toate aceste lucruri - as vrea sa traiesc antr-un cufar!' Ea adauga: 'Azi acest lucru s-a andeplinit'. Cuvantul ei provocase aceasta situatie. Subconstientul nu are simtul umorului, iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor. Iata inca un exemplu: O persoana care avea o avere frumoasa, glumea mereu spunand ca 'se pregateste sa intre in ospiciu'. În doar cativa ani ea fu aproape ruinata, imprimand in subconstientul sau imaginea mediocritatii si a saraciei.

.Rog ca aceste doua exemple sa va impresioneze suficient de adanc! Ele se regasesc in experienta fiecaruia dintre voi, altfel nu  ar fi cu putinta ca experientele de viata sa fie atat de DEPARTE, in raport cu planul Divin!

Din fericire, Legea este cu doua taisuri, si o situatie nefericita poate fi transformata intr-o situatie avantajoasa.

O consultanta veni la mine, intr-o zi calda de vara pentru a-mi cere un 'tratament' (in metafizica 'a trata' inseamna a se supune actiunii rugaciunii), pentru prosperitate. Ea era epuizata, abatuta, descurajata si imi spuse ca nu mai avea decat 8 dolari. Eu i-am raspuns: 'Este perfect, noi ii vom binecuvanta si ii vom multiplica, asa cum Iisus Hristos a inmultit painile si pestii', caci El ne-a anvatat ca orice om are puterea de a binecuvanta si de a inmulti, de a vindeca si de a prospera.

'-  Si, dupa aceea, ce trebuie sa fac?'

'- Urmeaza-ti intuitia! Te atrage ceva, sau  un loc anume?'

Intuitia vine din interior - anseamna a vedea din interior, adica a fi invatat din interior. Intuitia este ghidul infailibil al omului si voi vorbi despre legile ei, mai pe larg, intr-un alt capitol.

eu despre intuitie as adauga ce ea nu spune, si anume ca este un prerogativ al magneticului, al femininului, al receptivitatii de tip inn, pe care toti ar trebui sa-l avem ca si polaritate in fiinta noastra. Daca insa suntem debalansati catre electric foarte mult, verbele a face si a avea ne duc intr-o vesnica stare de neliniste vibratorie, in care doar putem avea pretentia ca mai stim ce este a avea o intuitie.

Aceasta doamna reflecta: 'Nu stiu - mi se pare ca ar trebui sa merg la familia mea, am exact atatia bani cat costa drumul cu autocarul.' Familia sa se gasea intr-un oras indepartat si nu era bogata; ratiunea, intelectul pareau sa spuna: 'Ramai la New York, gaseste de lucru si castiga bani.' Dar eu i-am spus: 'Du-te acasa - nu ignora intuitia!', si am pronuntat pentru ea cuvantul urmator: 'Spirit Infinit, deschide calea spre marea abundenta pentru doamna X...; ea sa-si atraga in mod irezistibil tot ce ii apartine prin drept Divin.' Si i-am recomandat sa repete aceasta fara incetare. Ea pleca imediat. Cateva zile mai tarziu, facand aceasta vizita, ea reintalni pe o veche prietena a familiei. Prin intermediul acesteia, ea primi mai multe mii de dolari, intr-un mod miraculos. De atunci, ea mi-a spus adeseori: 'Povestiti tuturor despre doamna care a venit sa va vada doar cu 8 dolari in buzunar si cu o intuitie!'.

Abundenta exista intotdeauna in calea ta; dar ea nu se poate manifesta decat prin dorinta, credinta sau cuvantul spus.

....si, in orice caz, doar prin renuntarea la nivelul dorinta personala/manipura.Aici, poate din traducere sau chiar din autoare, intentie a fost inlocuit cudorinta. Greseala cred ca se regaseste si in "the secret" si va rog luati-o doar ca pe o  greseala. Dorintele manipurei chiar NU AU VOIE SA SE IMPLINEASCA,decat prin foarte multa stradanie si cu mare cheltuiala de energie/viata, tocmai pentru a asigura ciclul iluzie/deziluzie, ca fiecare sa inteleaga ca ALINIEREA este confirmarea faptului ca AI INTELES, ti-ai facut temele la scoala pamant.

 

Iisus Hristos a indicat clar ca omul trebuie sa faca primul pas.

...prin asta va rog intelegeti EXACT CE ANUME ESTE DE FACUT!!! dupa cum vedeti e vorba doar de initiativa, de constienta, si NU DE DAT CU CIOCANUL!!

'Cereti si veti primi, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide!'. (Matei 7;7)

Si in Sfanta Scriptura citim: 'În ceea ce priveste lucrarea mainilor Mele, comanda-Mi!'.

Spiritul Infinit, adica Dumnezeu, este intotdeauna gata sa indeplineasca dorintele mai mari sau mai mici ale oamenilor.

Orice dorinta exprimata sau neexprimata este o cerere. Suntem adesea uimiti cand o dorinta ne este brusc indeplinita. Intr-un an, inainte de Pasti, vazand trandafiri frumosi in vitrinele florariilor, mi-am dorit sa primesc unul si, timp de o clipa, l-am vazut in minte, depus la usa mea. In ziua de Pasti, imi sosi un trandafir superb. A doua zi ii multumii prietenei care mi-l oferise, spunandu-i ca era exact ceea ce-mi doream. Ea exclama: 'Dar nu ti-am trimis trandafiri, ti-am trimis crini!'

Florarul confundase comanda ei cu alta, si-mi adusese trandafirul numai pentru ca eu pusesem in actiune Legea, si pentru ca trebuia sa primesc un trandafir.

 

Nimic nu se interpune intre om, cel mai inalt ideal al lui si fiecare dorinta a inimii sale; doar indoiala sau teama....ABSOLUT, INDOIALA SI TEAMA PUTETI SPUNE CA "INCHID CERURILE" DEASUPRA VOASTRA! Eu vad increderea, matematic, ca pe o dovada de constienta si va explic: DACA ai devenit constient ca esti doar o parte dintr-un INTREG, si ca esti unic tocmai prin recunoasterea unicitatii tale, CA ROL SI FUNCTIE, MENIRE in cadrul intregului, pare logic si de bun simt sa ai INCREDERE ca acest mare INTREG, superinteligenta LUI, poate fi luata ca garant in prosperitatea ta/SA. Cine ar fi atat de tampit sa STRANGULEZE, CONSTIENT FIIND, INFOENERGIILE MENITE DE A FACE FUNCTIONAL un propriu subansamblu? E ca si cand tu nu ai gasi cu cale sa faci ceva mai bun trupului tau decat sa strangi o sarma in jurul genunchiului tau si sa mai ai si pretentia ca esti destept. Asa vezi tu ca functioneaza Creeatorul?

 

CIND OMUL STIE SA DOREASCA CU CURAJ, TOATE DORINTELE  SALE  SE  REALIZEAZA  IMEDIAT.  ...aici traducerea chiar pare total aiurea...as reformula astfel: cand are intentia creeatoare limpede, tot ceea ce el si-a propus se materializeaza, functie de calitatea si puritatea, alinierea intentiei lui cu intentia Planului Divin.

 

Intr-un capitol urmator voi explica mai complet ratiunea stiintifica a acestui fapt, precum si felul in care teama trebuie sa fie stearsa din constient. Singurul dusman al omului e teama (de saracie, de esec, de boala, de pierderi), adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan.

Iisus Hristos a spus: 'De ce ti-e teama, om cu credinta slaba?' (Matei, 8:26) Vedem deci, ca trebuie sa inlocuim teama cu credinta, caci teama nu este decat credinta inversata: este credinta in rau in loc de credinta in bine.  ...va rog insistati meditand intens pe aceste idei, deoarece chiar aici e punctul nevralgic al experientelor voastre limitative. Teama de orice, este coborarea nivelului de constientza in acea banda de frecventa specifica fenomenului respectiv, iar prin aceasta simpla acordare a atentiei (acolo unde e atentia ta, acela esti!) tu NU AI CUM SA NU BENEFICIEZI EXACT de acel fenomen. Daca esti intr-un lift intr-o mare cladire si stii ca la nu stiu care nivel exista un restaurant, daca te opresti acolo vei beneficia exact de serviciile presupuse realitatii de la acel nivel. Ai fi absurd sa ceri sa ti se faca un masaj. Salonul de masaj e LA ALTA FRECVENTA, ETAJ, NIVEL. DOAR intelegand ASA, matematica creatiei va devine limpede si va trebui sa recunoasteti in final ca NU AU CUM SA EXISTE GANDURI SI EMOTII RAZLETE IN ACEASTA INTELEGERE. E ca si cand te-ai da dezamagit ca nu se face masaj la restaurant...

 Daca ceri unui partener, care nu este al tau prin drept divin, sa fie ALINIAT (desigur el tie, nu tu lui !!) intentiilor tale, mi se pare si firesc sa iti arete degetul din mijloc: voi amandoi ati ales sa experimentati jocul vietii in inconstienta, unul avand o menire si altul o cu totul alta si asa cum o celula din genunchi nu poate ea alege o alta destinatie/functie, nici nu poate emite pretentia sa-i fie alaturi o celula din configuratia urechii. Un timp ati incercat NEFIRESCUL, dupa care constienta va va face sa recunoasteti fiecare disfunctia pe care ati perpetua-o si veti renunta. Iluzia liberului arbitru specifica inconstientei dispare, facand loc manifestarii armoniei din planul divin. Unii denumesc asta PREDARE.

Scopul 'Jocului Vietii' este de a vedea clar Binele si de a sterge din minte toate imaginile raului. Aceasta se obtine imprimand in subconstient realizarea Binelui.

 aici nu o intelegeti dual ci: prin bine vrea sa spuna o aliniere si prin rau o opunere egotica, care DA, dau gust pe limba experientei de bine/rau.

Un om stralucit, care reusise exceptional, imi povesti ca stersese brusc orice teama din constiinta sa pentru ca citise intr-o zi un anunt cu litere mari conceput astfel: 'De ce va nelinistiti? Aceasta nu se va antampla, probabil, niciodata.' Aceste cuvinte frapara in mod absolut subconstientul; el are acum convingerea ferma ca numai Binele va intra in viata lui si, in consecinta, numai Binele se va manifesta....convingerea ferma sau increderea nelimitata, nebuneasca, aparent absurda mintii, DA, abia aceea creeaza in ADEVAR, ea este magica. Ea e absolut necesar SA PRECEADA manifestarii, altfel se chiama ca vrei sa-i ceri dovezi Creatorului ca El chiar exista...si nu functioneaza asa ceva...!

 

In capitolul urmator voi trata despre diferitele metode prin care se poate impresiona subconstientul. Acesta este servitorul credincios al omului, dar trebuie sa ai grija de el, sa-i dai ordine corecte. Omul are constant langa el un martor atent: subconstientul lui.

Fiecare cuvant se graveaza in subconstient si se realizeaza in detalii surprinzatoare. Este exact ca pentru un cantaret, a carui voce se inregistreaza pe disc. Daca tuseste sau ezita, discul inregistreaza tot. Sa spargem, deci, vechiul disc al subconstientului, discurile vietii noastre pe care nu vrem sa le pastram si sa facem altele mai noi si mai frumoase!

...la ea, benzile magnetice sunt discuri, cuvintele sunt putin altele, toti spun acelasi lucru...

Spune-ti cu voce tare, cu putere si convingere, aceste cuvinte: 'Sparg si demolez (prin cuvantul meu) tot ceea ce (in subconstientul meu) este fals. Toate acestea se intorc in neant, caci toate aceste ganduri false au iesit din imaginatie. Acum eu gravez noi discuri prin puterea lui Hristos, care este in mine. Acestea sunt: 'sanatatea, bogatia, dragostea, si expresia perfecta a Fiintei mele. Iata cvadratura vietii, jocul complet.

Intr-un capitol urmator voi arata cum OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE. Cel care nu cunoaste puterea cuvantului este in urma timpului sau.

'Moartea si Viata sunt in puterea cuvantului.' (Proverbe. 18:21)

...CUVANTUL !!! el desigur are frecventa lui de manifestare si in mod CERT are mare forta de creatie. Pana copilul nu e amenintat cu Bau bau el nici nu stie ca exista (cuvantul, desigur) si nici nu se teme de el...apoi ia cunostiinta si abia apoi i se spune ce ar putea insemna si apoi se teme...oare voi, cu fricile voastre nu ati patit la fel? Despre "boala" ati auzit la un anumit moment, la fel despre orice. Pana nu ati auzit, eu zic ca erati mai puri, mai CONSTIENTI IN ADEVAR ! Mintea va zice ca erati inconstienti...Numai ca asa cum bau bau nu exista, nici boala nu exista, nici diavol nu exista...dar, ce-i drept, pe bau bau chiar nimeni nu s-a ambitionat sa-l si creeze, pe diavol l-au creat, fiind acum o "realitate" in astral, care poate fi experimentata in vis sau stari de mica transcendenta, iar cu boala au fost si mai "generosi", au cotizat multi cu fricile lor si deci cu energia lor si au reusit sa faca din ele realitati experientiale de tip 3D...Nu inteleg de ce a fost nevoie de asa o experienta, cui a folosit (desigur intrebare retorica!), de ce este atat de tare sustinuta inca prin atatea resurse energetice de absolut toate tipurile?...cred ca aproape jumatate din totalul resurselor energetice planetare, de orice tip, sunt actualmente destinate pastrarii REALITATII EXPERIENTIALE NUMITA BOALA...In ciuda faptului ca EA, pur si simplu, NU EXISTA !

 Daca cineva o doreste chiar ca experienta proprie si PERSONALA, eu ii doresc succes. Dar daca vrea sa ma convinga pe mine ca sunt OBLIGAT sa imi duc liftul la un etaj unde PE MINE NU MA INTERESEAZA NIMIC DIN CE SE VINDE ACOLO, atunci ma vad obligat sa ii spun ca eu NU SUNT TAMPIT! Imi vantura salvari care lasa urme in urechile mele, ma tot atentioneaza cu afise si promotii, ma ameninta cu virusi si vaccinuri, imi umplu capul cu avertismente pe pachete de tigari  produse tot de ei...ce este campania asta pentru ceva CE CHIAR NU EXISTA? Puterea de creatie a Cuvantului? Ministere si ministrii, cruci de toate culorile, un circ nemaivazut pentru un gest atat de simplu: de ce as opri liftul la o frecventa care PE MINE NU MA INTERESEAZA?

O realitate, oricare, pentru a exista in manifestare, are nevoie de energie, iar ca sa existe in realitatea ta, ea are nevoie de energia ATENTIEI TALE !

Daca ai 50 de ghivece cu flori, uda doar 49 si pe una uit-o mereu! Mai mult, uda-le pe toate, dar de evolutia uneia teme-te! Si intr-un caz si in altul, aceea va fi condamnata. Deci, ca o realitate sa nu mai existe, e SUFICIENT sa o scoti din campul constiintei tale. Cu alte cuvinte, uita de ea! Aici e valabil pentru orice fel de realitate experientiala. Inclusiv pretentia iubirii. Nenutrita ea moare, ca orice altceva.

Daca ne intoarcem la CUVANT, in sensul lui biblic, vom vedea ca cuvantul omului contine si sunetul, care de fapt este cu adevarat acel Cuvant. Deci, alcatuit din sunete, ca o mantra, cuvantul are si acea putere ascunsa, care si ea creeaza. Sunt cuvinte usoare, alcatuite preponderent din vocale si cuvinte grele, in care consoanele sunt multe,  cuvinte cu muzicalitate si cuvinte dure, reci...Acest nivel insa ne scapa intotdeauna, desi cine stie importanta mantrelor nu ii este greu sa inteleaga ceea ce eu spun.

Un alt nivel la care cuvintul creeaza este cel psihologic, studiat in ultima vreme destul de bine, in special de cei ce urmaresc asa numita arta a persuasiunii. Oratorii le-au fost inaintasi.

Ceea ce nu trebuie uitat insa NICIODATA este ca cuvantul omului este nascut SUB FRECVENTA MINTII, deci nivelul vibrator al puterii lui nu este mai sus decat cel al mintii care l-a produs. Ca atare GANDUL are deja o forta de a crea superioara, si mai are o proprietate periculoasa: traiesti senzatia ca, deoarece el este privat -absolut falsa ideea- iti poti permite sa gandesti orice si oricum, indiferent de incoerenta, caci e in "regatul tau" si nu ti-l stie nimeni. Cuvantul este mic copil al gandului si da, are forta mare de creatie, dar nici nu poate fi comparata cu forta gandului. Daca este sa vorbim de o viteza absoluta, aceasta este viteza gandului, si basmele nu uitau sa ne-o aminteasca...Cuvantul fiind material are nevoie de mediu de propagare, deci e foarte limitat. Gandul insa are mediul de propagare asigurat de frecventa sa si de chiar substanta creatiei. Daca cu cuvintele vi se spune sa fiti atenti cum va jucati, eu imi permit chiar sa va "sperii" de ceea ce emanati in fiece clipa in univers si care niciodata NU RAMANE FARA RASPUNS. Imaterialitatea gandului este cea care, prin faptul ca sunteti inconstienti, este foarte periculoasa.

Insa fiti linistiti, chiar si gandul e mic copil ca putere de creatie fata de sentimente. Si parsivenia este mult mai mare in cazul sentimentelor, cata vreme ele sunt sponsorizate de frica si nu de IUBIRE. Unii s-au tot straduit sa introduca gandirea pozitiva, parca ea nu ar veni la pachet cu cea negativa, impinsa doar in spate, pentru o vreme, ca doar sunt polaritati ale lumii duale, sub frecventa mintii. Partial si aceasta carte cultiva gandirea pozitiva, dar in realitate se bazeaza pe cele mai inalte adevaruri, chiar daca sunt partial doar explicate. Ultimele doua nivele ale creatiei nu le mai dezvolt aici, ele sunt cele mai puternice insa: este creatia in IUBIRE si desigur INTENTIA CREATOARE CONSTIENTA.