Tjänster

CEN erbjuder en mångsidig palett av service

Projektadministration

Med flerårig erfarenhet av åtskilliga IT-, web-, och Mediaprojekt kan jag erbjuda projektlednings- och projektadministrationstjänster inom nämnda områden.

Ifall du inte hinner själv annat än bestämma målsättningen och dra upp riktlinjer så fixar jag resten.


Anskaffning och installation

Om du har besvär med att skaffa och ta i bruk en ny dator hjälper jag med råd och dåd. Beroende på vad du vill göra med din dator kan vi hitta den lämpligaste datorn just för dig. En dator behöver också regelbundens service och storstädning precis som din bil och ditt hem. Utan service och städning blir din dator med tiden trög och råddig. Tag kontakt innan den helt stannar eller vägrar starta.


Översättningstjänster

Om du har texter/webbsidor som borde översättas, så kan jag avbelasta dig. Jag översätter texter mellan svenska - finska - engelska. Jag är inte certifierad översättare, men åstadkommer läsbar och förståelig text utan skrivfel.


Mediakonvertering

Jag utför mediakonverteringsarbeten i liten skala som handarbete

Video

Har du en gammal VHS videokassett, men inte längre någon videobandspelare. Jag har och kan överföra din video till valbart digitalt format på en minnespinne. De är enkla att kopiera och ge till vänner och släktingar eller ladda upp på YouTube. Bild- och ljudkvaliteten kan i vissa fall t.o.m förbättras en smula.

Ljud

Har du någon viktigt inbandning på en C-kassett, men ingen fungerande kassettspelare kvar. Jag har en kassettspelare och kan överföra din inspelning till MP3-format på en minnespinne. Ifall bandet har skruttats eller skadats på annat sätt kan mindre ljudstörningar filtreras bort utan att övrigt ljud lider nämnvärt.

Bild

Jag kan scanna gamla pappersfoton och förbättra bildkvalitén där det är möjligt. Till höger ett färgkorrigerad och förbättrad version av ett inscannat gammalt färgfoto. Originalinscanningen infälld.

Mediakonvertering


Förbättring av gamla foton

Vettiga och förmånliga ITC-lösningar

Mindre företag och föreningar utnyttjar gratis (open source - öppen källkod) programvara och gratis molntjänster i mycket blygsam utsträckning. Jag erbjuder hjälp med att ta dessa i bruk och förmånligt användarstöd för både open source programvara och molntjänster. I många sammanhang kallas detta för digitalisering av verksamheten.


Nytt liv för din gamla dator

Du har skaffat en ny dator och tömt den gamla på allt väsentligt eget arbete. Vad skall du nu göra med den gamla windows-datorn? Jag kan tömma den helt och installera någon lämplig lätt Linux-distribution (t.ex Lubuntu eller Mint) på den eller varför inte Chromium OS.

De fungerar snabbt även på lite äldre datorer. Efter det kan du fortfarande läsa din mail, surfa på nätet och arbeta i molnet med din nygamla dator.


Webbsidor

Om du behöver enkla och förmånliga webbsidor som du själv vill kunna uppdatera vid behov, så kan jag hjälpa dig att komma igång med Google Sites. Google Sites är gratis för alla som har ett Google konto. Eftersom Google Sites en gratis plattform för upprätthålla webbsidor (CMS = Content Management System), så har det givetvis sina begränsningar.

Google Sites har exempelvis inget direkt flerspråksstöd men det kan vi kringgå genom att ha olika språk som huvudrubrik såsom på detta webbställe. En fördel är att Google Sites är responsiva, dvs. anpassar sig till mindre skärmar = fungerar också i mobila apparater.

Om du vill din Google Site bakom ett eget domän (www.firma.fi) så kan jag erbjuda förmånlig DNS-tjänst till din Google Site. Genom att ta i bruk Google for businesses (även det är gratis) får du bättre synlighet på Google och ännu mera molntjänster till ditt förfogande.


Servicegaranti

Alla arbeten utförs med garanti.

Översättningsfel och mediakonverteringsmisstag korrigeras upp till 3 månader efter leverans av arbetet

Problem med inställningar och (om)installationer löses upp till 3 månader efter leverans - gäller inte hårdvaruproblem.

Tag kontakt!