Pagina de pornire

BINE AŢI VENIT PE INFORMATHGIM!


     Acest site are conţinut educaţional orientat spre matematică(deocamdată). Ceea ce doresc este să ofer curioşilor posibilitatea de a exersa aplicarea cunoştinţelor de matematică folosind aplicaţii informatice. Cred că sunteţi lămuriţi acum de ce site-ul se numeşte "informath" dar de ce "informathgim"? Ei, pentru că mi-au luat-o alţii înainte şi au "prins" numele, aşa că nu am avut ce face şi am adăugat "gim" de la "gimnaziu". Puteţi considera că "gim" vine de la "gimnastică", matematica fiind o "gimnastică a minţii". Sper să vă fie de folos aplicaţiile postate şi să le folosiţi fără jenă. Ele au fost realizate cu programe ca "GEOGEBRA", "HOTPOTATOES", "EXE", în general programe FREE(sunt mare fan al programelor gratuite de altfel).
        După un an de la apariția acestui site am observat că sunt mulți utilizatori de limbă engleză. Pentru ei încerc să introduc unele noțiuni în limba engleză (nu știu dacă în engleza corectă, dar în engleza mea sigur), noțiuni presemnalizate cu particula "en". The concepts in English are indicated with "en".
        Ar mai fi de pomenit ceva: la aplicaţiile realizate în GeoGebra există un buton de REFRESH  undeva în colţul din dreapta sus. Dacă nu îl vedeţi, încercaţi să mişcaţi barele de derulare ale aplicaţiilor (nu ale paginii de internet!). Butonul arată cam aşa:

Sper să îl găsiţi.
       Deoarece multe persoane mi s-au plâns că nu reușesc să vadă aplicațiile, postez mai jos un videotutorial lămuritor sper.
       UPDATE: Am reușit să elimin problemele de vizualizare așa că este nevoie doar de PUȚINĂ RĂBDARE pentru a se deschide aplicațiile.

Video

autor:   HUŢULEAC OVIDIU
Comentarii sau întrebări?   La rubrica "COMENTARII"
        


Comments