TÁNCHÁZ UTRECHT - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht

Eén keer per maand is er in Utrecht (of omgeving) een Hongaars Danshuis, dan kun je dansen op levende Hongaarse muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans! Het Hongaars danshuis is er elke tweede zaterdag van de maand (m.u.v. april). 

Het danshuis begint om 18:30 met een korte les, waarbij een dansserie wordt uitgelegd. Het echte danshuis begint om 20:00 en duurt tot 24:00 en soms iets later.

Iedereen is welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngös spelen de authentieke Hongaarse muziek op een zodanige manier dat je niet stil kunt blijven zitten. Af en toe spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Erdély, het Hongaarse gebied in Transsylvanië (Roemenië).

Elk danshuis worden dansseries gespeeld en gedanst uit verschillende streken van Hongarije of Erdély, voor sommige dansseries is er een aanleerkring, zodat ook beginnende dansers er plezier aan kunnen beleven.
 
Kijk in de Agenda voor het programma voor het eerstvolgende danshuis.
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser