TÁNCHÁZ UTRECHT - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht

Eén keer per maand is er in Utrecht (eigenlijk in De Bilt) een Hongaars Danshuis, dan kun je dansen op levende Hongaarse muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans! Het Hongaars danshuis is er elke tweede zaterdag van de maand (m.u.v. april). Het danshuis in mei zal niet doorgaan, vanwege de Hemelvaart vakantie.

Het danshuis begint meestal om 19:00 met een korte les, waarbij een dansserie wordt uitgelegd. Het echte danshuis begint om 20:00 en duurt tot 24:00, met een vervolg in het cafe tot 0:45 en muziek als er geen andere huurders meer aanwezig zijn.

Het aanstaande danshuis in maart is een speciale gelegenheid omdat we dan de verjaardagen vieren van twee van onze orkestleden: Michele en Jeroen (Ördöngős)!

Iedereen is welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngős spelen de authentieke Hongaarse muziek op een zodanige manier dat je niet stil kunt blijven zitten. Af en toe spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Erdély, het Hongaarse gebied in Transsylvanië (Roemenië).

Elk danshuis worden dansseries gespeeld en gedanst uit verschillende streken van Hongarije of Erdély, voor sommige dansseries is er een aanleerkring, zodat ook beginnende dansers er plezier aan kunnen beleven.
 
Kijk in de Agenda voor het programma voor het eerstvolgende danshuis.
SelectionFile type iconFile nameDescriptionSizeRevisionTimeUser