TÁNCHÁZ UTRECHT - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht

Het Hongaarse Danshuis keert terug naar Utrecht: De Nieuwe Jutter, Amerhof 66, 3522TR Utrecht. Zo vaak als mogelijk is er in Utrecht een Hongaars Danshuis met live Hongaarse volksmuziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse volksdans!

Het danshuis begint dit seizoen normaliter om 19:00, met een aanleeruur door David Pacsura (en Celine Lepoeter of Ildikó Herczeg), en duurt tot 24:00.

Het aanstaande danshuis in Utrecht is op zaterdag 11 januari 2020.

Iedereen is welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngős spelen authentieke Hongaarse volksmuziek op een zodanige manier dat je niet stil kunt blijven zitten. Af en toe spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Roemenië, dan uit Erdély, het Hongaarse gebied in Transsylvanië.

Elk danshuis worden dansseries gespeeld en gedanst uit verschillende streken van Hongarije of Erdély, voor sommige dansseries is er een aanleerkring, geleid door David Pacsura en Ildiko Herczeg, zodat ook beginnende dansers er plezier aan kunnen beleven.

Kijk in de jaaragenda voor het programma voor het eerstvolgende danshuis.