TÁNCHÁZ UTRECHT - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht

Zo vaak als mogelijk, maar in principe één keer per maand, is er in Utrecht (eigenlijk in De Bilt) een Hongaars Danshuis, dan kun je dansen op levende Hongaarse muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans! Het aankomende Hongaarse danshuis is op de laatste zaterdag van september (29 september).

Het danshuis begint normaliter om 20:00 en duurt tot 24:00, met een vervolg in het café tot 0:45 en muziek als er geen andere huurders meer aanwezig zijn.

Het aanstaande danshuis is op zaterdag 29 september en begint met een aanleeruur Bonchida om 19:00 !

Het wordt een bijzonder danshuis, omdat er een dansdag gegeven wordt voorafgaande aan het danshuis door Zsolt en Agi, jullie wel bekend. Het orkest op deze avond is Ördöngős.

De dansdag Bonchida wordt georganiseerd op een andere locatie: Hof 't Spoor, Operettelaan 292, 3543BR Utrecht. De dansdag begint om 10:00 en eindigt om 17:00. Aanmelding kan op deze website onder het kopje 'Dansdag Bonchida', maar hopelijk heb je ook een uitnodiging ontvangen. De kosten van deze dansdag en danshuis zijn slechts 45 euro.

Iedereen is welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngős spelen de authentieke Hongaarse muziek op een zodanige manier dat je niet stil kunt blijven zitten. Af en toe spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Erdély, het Hongaarse gebied in Transsylvanië (Roemenië).

Elk danshuis worden dansseries gespeeld en gedanst uit verschillende streken van Hongarije of Erdély, voor sommige dansseries is er een aanleerkring, zodat ook beginnende dansers er plezier aan kunnen beleven.

Kijk in de jaaragenda voor het programma voor het eerstvolgende danshuis.