TÁNCHÁZ UTRECHT - Hongaars Danshuis Utrecht

Hongaars Danshuis Utrecht

Zo vaak als mogelijk, maar in principe één keer per maand, is er in Utrecht (eigenlijk in De Bilt) een Hongaars Danshuis, dan kun je dansen op levende Hongaarse muziek. Ontdek ook de veelzijdigheid, de charme, de passie en het plezier van de Hongaarse dans! Het aankomende Hongaarse danshuis is op zaterdag 12 januari 2019.

Het danshuis begint normaliter om 20:00 en duurt tot 24:00, met een vervolg in het café tot 0:45 en muziek als er geen andere huurders meer aanwezig zijn.

Het aanstaande danshuis is op zaterdag 12 januari 2019 en begint om 19:00 met een speciaal aanleeruur Mezőség voor beginners!

Het orkest op deze avond Ördöngős heeft dit keer ook de volledige organisatie in handen. De toegang € 12.50 kan daarom dit keer alleen maar contant aan de zaal worden gedaan (let op: pinbetaling niet mogelijk)


Iedereen is welkom in het danshuis om te dansen of te luisteren naar levende muziek. De orkesten Hajnali en Ördöngős spelen de authentieke Hongaarse muziek op een zodanige manier dat je niet stil kunt blijven zitten. Af en toe spelen er gastspelers mee en een enkele keer zijn er bijzondere gasten uit Hongarije of Erdély, het Hongaarse gebied in Transsylvanië (Roemenië).

Elk danshuis worden dansseries gespeeld en gedanst uit verschillende streken van Hongarije of Erdély, voor sommige dansseries is er een aanleerkring, zodat ook beginnende dansers er plezier aan kunnen beleven.

Kijk in de jaaragenda voor het programma voor het eerstvolgende danshuis.