Nieuws

1 juli 2018

SPETTERENDE JUBILEUMSHOW  !

 

Gisteren was het dan eindelijk zover. In een uitverkochte Klinker in Winschoten hielden we onze jubileumuitvoering. Het was een wervelende show met veel behendigheid, acrobatiek, lenigheid en humor. Wij zijn enorm trots op iedereen die mee heeft gedaan en iedereen die mee heeft geholpen achter de schermen! 


De vrolijke dansjes en oefeningen op gymtoestellen, de mooie sierlijke ritmische oefeningen met veel linten en hoepels, de vele salto's van onze acrogymnasten en turnsters en zeker ook de oefeningen van de oudere leden en de toestelcommissie waren geweldig. Iedereen straalde op de vloer veel plezier uit en het was genieten!

 

Voorafgaand aan de show werd jeugdlid Roos Veen onderscheiden met de Pier Hoekstraspeld. Zij ontving deze onderscheiding voor haar enthousiaste hulp  tijdens de lessen en de wedstrijden. De Zilveren B, een onderscheiding die al ruim 100 jaar binnen de vereniging wordt uitgereikt, ging deze keer naar Elmar Mansens. Zij zet zich al jaren belangeloos in voor de vereniging. Zo is ze al jaren een vast jurylid bij de wedstrijden en is ze achter de schermen op creatief vlak een duizendpoot.

 

Dat we als gymnastiekvereniging na 135 jaar nog steeds springlevend zijn, bleek wel aan het einde van de show. Alle deelnemende leden kwamen nog één keer voorbij en het toneel bleek bijna te klein. De stralende deelnemers, technische leiding en medewerkers werden beloond met een grootse staande ovatie. Als één van de oudste verenigingen binnen het Oldambt kan Bato enorm trots zijn op wat wij hebben neergezet en kunnen hiermee vol enthousiasme op weg naar de toekomst!

 


 

 

 

 

Ledenvergadering 18 april 2018

Op woensdag 18 april is onze jaarlijkse Ledenvergadering in de Boschpoort te Winschoten.

In de bijlage de uitnodiging! U bent van hart welkom!


Uitnodiging Ledenvergadering
UITVOERING 'SHOWTIME'

Op zaterdag 30 juni is ons 135 jarige jubileumuitvoering in Theater De Klinker.

De KAARTVERKOOP start maandag 9 april as!
Wees er snel bij want op=op!


GYMFEEST 11 november as


Gezellig met alle Bato-leden laten zien wat we kunnen. Dat is de bedoeling van het Gymfeest. De recreantleden zullen meerdere oefeningen laten zien en zich kunnen uitleven op de opblaasbare tumblingbanen. De selectie-leden zullen tussendoor enkele demo’s geven. Hieronder alles nog even op een rij voor het Bato Gymfeest! 

 

Wanneer:       Zaterdag 11 november 2017 

Waar:              Sporthal aan de Stikkerlaan 

Voor Wie:       Alle Bato-leden van jong tot oud.  

Aanvang:       Het gymfeest begint om 9.30 uur. Het is om ca.12 uur afgelopen. De deelnemers worden tussen 9.15 en 9.30 uur verwacht in de  sporthal.


Pakjesmarkt: Na afloop van het gymfeest is er in een deel van de sporthal de mogelijkheid om evt. tweedehands gymkleding te verkopen/kopen
Kampeerweekend 22, 23 en 24 september!

We gaan weer op Bato-kamp! Je kunt je nog opgeven via het opgavestencil
Het thema van dit jaar is : GOETFOUD-PARTY !


LET OP:

Omdat de gymmieturngroepen op de donderdag groeien, gaan we de uren uitbreiden.

De nieuwe lestijden zijn: 


15.30 – 16.30 uur       groep 2-3 Basisschool    - gymzaal Jachtlaan

16.30 – 17.30 uur       groep 4-5 Basisschool    - gymzaal Jachtlaan

17.30 – 18.30 uur       groep 6 en ouder             - gymzaal Jachtlaan


PIETENBEZOEK

De allerjongste leden werden woensdag 30 november verrast met een pietenbezoek. De pieten deden gezellig mee met de gymlessen. De kinderen deden zeer goed hun best en de pieten probeerden het allemaal na te doen. Dit lukte soms wel en soms ook niet zo goed! Reuze gezellig was het!BATO GYMFFEEST 15 oktober 2016

Gezellig met alle Bato-leden laten zien wat we kunnen. Dat is de bedoeling van het Gymfeest. De recreantleden zullen meerdere oefeningen laten zien en zich kunnen uitleven op de opblaasbare tumblingbanen. De selectieleden zullen tussendoor een demo geven. Hieronder alles nog even op een rij voor het Bato Gymfeest!
Wanneer:       Zaterdag 15 oktober 2016  
Waar:            Sporthal aan de Stikkerlaan  
Voor Wie:       Alle Bato-leden van jong tot oud.   
Aanvang:        Het gymfeest begint om 9.30 uur. Het is om ca.12 uur afgelopen. De deelnemers worden tussen 9.15 en 9.30 uur verwacht in de  sporthal. Tijdens de ochtend zullen de gymnasten beneden in de zaal aanwezig zijn en de ouders, familie en vrienden worden verzocht om op de tribune plaats te nemen. Bij de peuters en kleuters zullen een aantal oppasouders aanwezig zijn. Er is tussendoor een grote pauze waarin de leden natuurlijk even naar de tribune mogen.     
Pakjesmarkt: Na afloop van het gymfeest is er in een deel van de sporthal de mogelijkheid om evt. tweedehands gymkleding te verkopen/kopen.


Kampeerweekend 16, 17 en 18 september!


We gaan weer op Bato-kamp! Je kunt je nog opgeven via het opgavestencil
Het thema van dit jaar is Beestenbende!
Voorwedstrijd ACRO D/E-lijn 23 januari

Het was een lange acro-dag in Leek met mooie resultaten. Tijdens de voorwedstrijd voor het D/E-niveau kwamen 20 teams van Bato in actie. De teams lieten mooie oefeningen zien en de jury beloonde hen met hoge cijfers. Er was 3x goud, 1x zilver en 2x brons! Super goed gedaan allemaal en op naar de provinciale kampioenschappen!

Ritmische Groep goed van start

Zaterdag 16 januari was de eerste wedstrijd van het seizoen voor de afdeling Ritmische Gymnastiek. De sneeuw werd in de vroege ochtend getrotseerd en iedereen kwam veilig aan in Friesland. Mette, Linde, Bettine, Anna en Julia lieten twee mooie groepsoefening zien, waaronder voor het eerst de nieuwe oefening met hoepel. Ze behaalden hiermee een mooie 2e en 3e plaats. Nieuwe dit jaar is de trio bestaande uit Linde, Mette en RSG-gymnaste Joline....Zij werden 1e met de trio - hoepeloefening.


Een prima start van het seizoen dus voor deze meiden.


ACRO seizoen begonnen!

Het Acro-seizoen is voor de selectiegroep op 10 januari begonnen met een oefenwedstrijd. De duo's en trio's toonden voor de eerste keer hun oefening aan de jury en belangstellenden. De selectie bestaat uit maar liefst 60 turnsters en dat levert natuurlijk een mooie groepsfoto op! Nu op naar de echte wedstrijden. We wensen ze daarbij alvast veel succes!Dinsdag 5 januari zijn er ivm de gladheid en code rood geen Turnlessen!


Wij wensen iedereen Fijne Feestdagen en een Sportief 2016!
De lessen beginnen weer op maandag 4 januari!Pietenbezoek in de les!

Op woensdag 2 december kwam er onverwacht Pietenbezoek tijdens de gymmieturnlessen en ritmische gymlessen. Er werden moeilijke kunstjes met en door de pieten gedaan. Het was een zeer gezellige bende en iedereen werd getrakteerd op iets lekkers! 

Sportwens voor BATO in vervulling !

Vrijdag 27 november mochten wij onze sportwens van het Haijo Dijkhuisfonds presenteren. Uit de 24 inzendingen waren wij samen met nog 7 anderen verenigingen geselecteerd om onze wens toe te lichten. Bestuurslid Wendy en trainster Jetty vertegenwoordigden onze vereniging en gaven een duidelijke uitleg van onze sportwens voor materialen voor jong en oud en voor de verschillende disciplines. Na het juryberaad werden we door jurylid Renate Groenewold verrast met een mooie tweede plaats en een hele mooie cheque. Super blij en trots!

 Kampeerweekend genomineerd als Vrijwilligersorganisatieprijs sport

Woensdag 25 november werd er een gezellige vrijwilligersavond van de gemeente Oldambt georganiseerd. Ons kampeerweekend was genomineerd voor de vrijwilligersprijs. Helaas werd er niet gewonnen, maar dat mocht de pret niet drukken want het was zeer gezellig en er zijn weer nieuwe ideeën opgedaan voor een volgend kampeerweekend.Gymfeest 7 november 2015Gezellig met alle Bato-leden laten zien wat we kunnen. Dat is de bedoeling van het Gymfeest op 7 november as. De ochtend is zo ingedeeld dat alle leden hun kunsten kunnen tonen op een onbevangen en sportieve sfeer. De recreantleden zullen meerdere oefeningen laten zien en zich kunnen uitleven op de opblaasbare tumblingbanen. De selectie-leden zullen tussendoor een demo geven. Hieronder alles nog even op een rij voor het Bato Gymfeest!


Kampeerweekend was top!!


Het was weer een geweldig kamp met super kids! Hier een paar leuke filmpjes:
Kampeerweekend 4, 5 en 6 september!
 
We gaan in het weekend van 4, 5 en 6 september al weer op Bato-kamp.
Je kunt je nog opgeven via het opgavestencil
Het thema van dit jaar is HOLLYWOOD. Dus veel Glitter & Glamour en natuurlijk vele filmsterren zijn aanwezig!


Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!

De lessen beginnen weer vanaf maandag 17 augustus!
7 maart 2015

Provinciale Titels ACRO

Tijdens de provinciale Kampioenschappen ACRO D/E/Pupil presteerden de Bato-teams weer zeer goed. Bij de Duo E junioren wisten Naomi en Senna met een heel keurige oefening de titel in de wacht te slepen. Ook was er een mooie eerste plaats voor Eva, Chelsea en Isabel bij de Pupillen. Ook de tweede en derde plaats waren voor Bato. Colet, Marieke en Fleur werden tweede en Nike, Jose en Meike werden derde. Sherelle en Ilse wisten de eerste plaats te behalen bij de Duo Pupillen.
Bij de trio's junior was er een keurige tweede plaats voor Daphne, Xenna en Sylvia. En bij de senioren werd het brons gewonnen door Suzanne, Iris en Charlie. Prima resultaten en nu met 11 teams naar de Districtfinale op 28 maart in Winschoten!

7 maart 2015

Benjamins behalen brons

De Benjamins behaalden vandaag een hele mooie derde plaats tijdens de 1e landelijke plaatsingswedstrijd in Utrecht. Met hun bal-oefening werden ze vijfde. De junioren werden 7e en 8e. De senioren werden 5e en 8e. Goed gedaan meiden en nu de komende weken nog even lekker trainen voor de 2e plaatsingswedstrijd!

 

28 februari 2015

Janiek en Hilde provinciaal kampioen

In de Wildervanckhal in Wildervank werden provinciaal kampioenschappen ACRO-gymnastiek voor de C-lijn gehouden. Ruim 125 deelnemers uit de provincie Groningen, Friesland en Drenthe streden om de titel en plaatsing voor de landelijke wedstrijden.

Van Bato kwam éen duo en éen trio in actie. Janiek Luttjeboer en Hilde Dieterman begonnen met een mooie tempo-oefening met vele salto’s. Met een score van 24.450 gingen ze vol goede moed de tweede oefening in. Bij hun balans oefening werd er wel een klein foutje gemaakt, maar desondanks maakten ze turnsters het prima af. Ze behaalden met een totaalscore van 47.350 punten de eerste plaats.  

Bij de Trio’s was het een spannende strijd en zaten de teams heel dicht bijelkaar. Daniek Molema, Jasmijn Hop en Cheyenne Jansen uit Winschoten lieten twee stabiele oefeningen zien en werden met 48.100 vijfde van de provincie. Proficiat meiden! 


22 februari 2015

Gezellige bowlingavond  

Het jaarlijkse bowlingavondje van de Damesgroep was dit jaar voor de 25e keer. Het was enorm gezellig en er werd fanatiek met de ballen gegooid. De winnares was Limmy, maar allen gingen met een leuk presentje naar huis!


14 februari 2015

Provinciale titels Ritmische Gymnastiek 

In de Sporthal in Burgum werden de provinciaal kampioenschappen Ritmische Gymnastiek C-lijn gehouden. Zowel individueel als met duo’s werd er gestreden om een podiumplaats. De ritmische turnsters van GV Bato presteerden op de verschillende onderdelen zeer goed. Bij de jongste deelnemers, categorie 4C wist Mette Blik met haar bal-oefening de hoogste score te behalen. De tweede plaats was voor Bettine de Vries. Het brons was voor nieuwkomer Anna Rentinck. Bij de duo’s wisten Anna en Mette ook het hoogste schavot te bereiken. Het zilver was voor Linde Dekker en Bettine de Vries. In de 3c klasse was het een spannende onderlinge strijd tussen de Bato-turnsters. Uiteindelijk wist Karlijn Heikens met de gouden medaille naar huis te gaan. Het zilver was voor Marijn te Velde en brons was er voor Meerle Burg. Bij de duo-oefeningen in deze klasse was er ook een eerste plaats voor het Bato-duo Karlijn en Marijn. Jojanne Eldering en Meerle Burg werden tweede. Sylvana Rijks wist de provinciale titel bij de meisjes 2C te behalen door zowel een mooie bal als hoepeloefening te draaien. Het zilver ging naar Vesna Eerkens. Zij liet  samen met clubgenootje Amy Slootweg bij de duo’s een mooie lintoefening zien en werden daarmee eerste. Bij de oudste meiden, categorie 1C, werd er een oefening met hoepel en een oefening met bal gedaan. Het goud werd gewonnen door Bato-gymnaste Desiree Rijkens. Zij werd op de voet gevolgd door Marlou Wester. Bij de duo’s in deze klasse  was er een eerste plaats voor Eline Franzen en Desiree Rijkens.

Een goede start van het wedstrijdseizoen van de Ritmische Gymselectie van GV Bato. Er wordt binnenkort bekend gemaakt wie van de bovenstaande ritmische gymnasten het District Noord mag vertegenwoordigen tijdens de Nederlandse Kampioenschappen RG C-lijn.
7 februari 2015

Onderlinge wedstrijd Turnen! 

Vandaag heeft de turnselectie een hele leuke onderlinge turnwedstrijd gehad met SV Dynamica. Bijna 50 turnsters hebben hun oefeningen aan de jury laten zien. Het was super gezellig en soms reuze spannend! Alle turnsters gingen met een welverdiende gouden medaille naar huis! Super gedaan allemaal! Alle juryleden en vrijwilligers bedank voor jullie inzet!
31 januari 2015

Veel podiumplaatsen bij eerste ACRO D E wedstrijd

De eerste ACRO-wedstrijd voor de D E en Pupillen teams werd afgelopen zaterdag gehouden in Musselkanaal. Met bijna 110 teams werd het een heel lange dag in de sporthal. De 24 Bato-teams lieten mooie oefeningen zien. Er werden maar liefst negen podiumplaatsen behaald.
Goed gedaan dames en op naar de volgende wedstrijd!


29 januari 2015

Automatische Incasso

Met ingang van het eerste kwartaal is de vereniging overgegaan op automatische incasso van de contributie. Deze week zal de eerste afschrijving van de contributie 1e kwartaal en bondscontributie 2015 plaatsvinden.

Voor diegene die het machtigingsformulier nog niet hebben ingeleverd, is het hier te downloaden:


24 januari 2015

C-lijn teams goed van start!

De ACRO C-lijn teams gingen vandaag goed van start. Tijdens de eerste wedstrijd in het district werd het trio Daniek, Jasmijn en Cheyenne met twee mooie oefeningen (49.85) negende in een sterk groot deelnemersveld. Bij de duo's was er voor Janiek en Hilde ondanks een val een zesde plaats. Goed gedaan dames en op naar de volgende wedstrijd!


11 januari 2015

Acro-seizoen van start!

Het Acro-seizoen is voor de selectiegroep vandaag begonnen met een oefenwedstrijd. De duo's en trio's toonden voor de eerste keer hun oefening aan de jury en belangstellenden. De selectie bestaat uit maar liefst 68 turnsters en dat levert natuurlijk een mooie groepsfoto op! Nu op naar de echte wedstrijden. We wensen ze daarbij alvast veel succes!RG Clinics op basisscholen!Het nieuwe jaar is goed begonnen met in Oostwold en Westerlee Clinics Ritmich Gym voor de basisschoolleerlingen. Juf Jetty Schuringa laat de kinderen op een leuke manier kennismaken met de ritmische sportgymnastiek. En wat doen ze allemaal enthousiast mee!

Ċ
Batogym,
7 nov. 2017 06:07
Ċ
Batogym,
12 apr. 2018 13:39
Comments